עזרה עם מיסו בבקשה

שו ל מית

New member
עזרה עם מיסו בבקשה

קניתי מיסו ( פעם ראשונה) -גוש כהה וצמיג.
אני מעונינת במימרח + לשימוש בבישול.
השאלות שלי
1- כדי להכין ממרח -דיללתי קצת במים אך עדיין הטעם ח ריף מדי. האם טוב להוסיף דבש? סילאן?
2- לשימוש כתבלין בבישול- האם לדלל קודם במים?
איך לשמור לאורך זמן בקרור? בהקפאה?
תודה
 
מיסו

אגב יש לבן, אדום

בבישול
להוסיף תמיד אחרי שהתבשיל ירד מהאש, כמו במרק מיסו
אחרת רוב הערך התזונתי של המיסו יורד לטמיון.

לסגור עם קליפס ולשמור במקרר, נשמר מלא זמן.

כממרח הוא מאוד שתלטן בטעמו
לכן נוהגים להוסיף לו למשל גרעיני חמניות מרוסקות או גרעיני דלעת מרוסקים, ותבלינים
ועדיין לשים מעט מאוד ממנו
למשל פס צר בתוך סושי או בתוך ספרינג רול שרוצים שיצא ספייסי
או לערבב אותו עם מיונז בשביל ספייסי מיונז, או לערבב עם טריאקי כדי שיצא יותר עוקצני וכו'.

עדיף כבר להכין ממרח משעועית למשל
ואז להוסיף מיסו לתיבול הממרח כאחד התבלינים.

לגבי סילאן וכו'
פשוט תנסי, תשחקי ותגלי מה מתאים לך.
רק תזכרי להתחיל עם כמות מאוד מאוד קטנה.
 

שו ל מית

New member
תודה.. לגבי תיבול- לדלל לפני.?

האם גם מדולל נשמר טוב בקירור?
מיונז...מזמן ויתרנו בגלל השמניפ המזיקים. אשמח לשמוע אם יש דרך להכין לבד עם שמן זית וללא ביצה לא מבושלת
 
מיסו-ברגע שהוא מעורבב עם מישהו אחר

תאריך התפוגה שלו בן 4-5 ימים בגדול
תלוי עם מה עורבב ואיך נשמר.

לגבי תיבול, אני אינני מדללת לפני, אבל לי המיסו לא חריף, רק דומיננטי.
אני בעיקר משתמשת בו למרק מיסו, ולתיבול מאכלים אוריינטלים להם הוא מתאים
ולרטבי ספייסי, שמשהו אחר הוא הבסיס שלהם והוא מוסיף את הטעם.

מיונז טבעוני
http://tivonim-blog.co.il/מיונז-טבעוני/
כמובן שאת יכולה להחליף בכל סוג שמן שהוא
 

שו ל מית

New member
נהדר-תודה


 

שו ל מית

New member
נהדר -תודה.
לגבי הדילול התכוונתי לצמיגות

של ה"גוש" שקניתי. איך מערבבים את זה עם תבשיל ללא המצה במים?
 
אצלי בד"כ התבשילים עם רוטב אז אני פשוט

מוסיפה את הכמות הרצויה ומערבבת.
אם זה לא מסתדר, הרעיון שלך לדלל עם מים, נשמע לי מצוין
 
טעמו מאוד דומיננטי

חריף זה כבר יותר אישי.
לי הוא לא חריף, אך מאוד דומיננטי. אני כן יכולה להבין מדוע יש כאלו שאומרים שהוא חריף להם.
 
למעלה