עזרה עם מעבר מיטה וחדר

עזרה עם מעבר מיטה וחדר

היי
היום אנחנו מקבלים את המיטה החדשה של הילד.
מה שאומר שהבן שנתיים שלי אמור לעבור ממיטת תינוק למיטת ילדים ו... לחדר חדש ולבד, כבר לא איתי.
החדר שהוא עובר אליו לא היה שמיש כל השנים האחרונות, הייתה שם מיטת נוער שלא הייתה בשימוש והחדר הפך למין מחסן שכזה ולכן לא נתתי לילד להתקרב לשם.
בימים האחרונים סידרתי את החדר, מסרתי את המיטה הישנה, ניקיתי וסידרתי, שמתי שטיח ילדים גדול וידידותי והכנסתי כל מיני משחקים לילד ומאז אנחנו כמה פעמים ביום הולכים לשם לשחק ולצייר והוא אוהב את זה.
הבעיה היא שהוא נכנס לחדר רק כשאני נכנסת בד"כ ויוצא כשאני יוצאת ממנו. מדובר בילד מאוד עקשן ומאוד מאוד מקובע. כל שינוי מאוד קשה לו עד רמות של צבע הבקבוק (מוכן רק מבקבוק ירוק לשתות), ובגלל זה לא לומד לשתות מכוס/קשית, נעליים להחליף לו זה בכי של כמה ימים, ניסיתי להחליף לו כרית וזה היה בלתי אפשרי ועוד...
מה אתן ממליצות לעשות עם המיטה/חדר?
האם כבר ביום הראשון להכריח אותו לישון שם או לתת לו לשחק במיטה כמה ימים?
האם להשאר איתו בחדר עד שנרדם בלילות הראשונים או שזה לא מומלץ?
מה לעשות אם בשום אופן הוא לא מוכן לישון על המיטה החדשה או להשאר לבד בחדר החדש?
ועוד טיפים אם יש לכן יתקבלו בברכה...

אד י

New member
את מתארת ילד שקשה לו מאוד עם שינויים

לא הייתי עושה לו כזה שינוי גדול בבת אחת.
הייתי מעבירה את המיטה הישנה לחדר החדש ונותנת לו להסתגל לחדר בלי הצורך להסתגל למיטה ורק אחר כך מעבירה למיטה חדשה.
או שהייתי מעבירה למיטה חדשה בחדר שלך ורק אחר כך מעבירה לחדר חדש.
&nbsp
עוד אופציה שמישהי פה פעם תיארה זה להפוך דווקא את החדר החדש לחדר שלך ולהשאיר את החדר שלך כחדר שלו, כך הוא נשאר בסביבה המוכרת לו וצריך להסתגל רק לזה שאת כבר לא שם.
&nbsp
גיל שנתיים נראה לי גיל בעייתי לשינוי כזה גדול, כי זה בדיוק הגיל שהילדים מבינים שהם נפרדים מההורים מצד אחד ומצד שני מאוד מפחדים מהנפרדות הזאת, וזה מה שמעורר את העקשנות המפורסמת של גיל שנתיים הנורא.
אז שינויים גדולים בגיל שנתיים שמערבים הפרדות מאמא, יהיו קשים הרבה יותר מאשר בגיל שנה או בגיל 4. אם את לא יכולה לחכות עם זה, את צריכה להיות מוכנה לכך שיהיה קשה.
&nbsp
לגבי איך עושים את ההרדמה עצמה, הייתי עושה כמו שעשית עד היום רק בחדר/מיטה החדש. אם היום את נשארת איתו בחדר המשותף שלכם, אז תשארי איתו גם בחדר שלו.
&nbsp
את המיטה החדשה אפשר לעשות דומה לישנה מבחינת מצעים ותכולה. דברים קטנים כמו צבע ותחושת בד הסדין על הגוף יכולים לעשות את ההבדל. וכמובן להשאיר את הכרית ואת השמיכה שלו גם אם הן קטנות מדיי למיטה הזו.
&nbsp
כדאי לעשות איתו הכנה מילולית לפני שהולכים לישון, יום קודם לדבר על זה שהיום זה היום האחרון שישנים המיטה/חדר הישן, ומחר עוברים לחדש, וכמובן להלהיב אותו לקראת המעבר. "אתה כבר גדול, יש לך חדר/מיטה של גדולים וכו'". וגם להגיד לו "אם יהיה קשה תגיד לאמא ואמא תעזור לך לישון במיטה / חדר חדש".
את צריכה להחליט עם עצמך מה הגבולות שלך, אם מבחינתך המעבר הזה הוא חובה, אז מראש תכונני לכמה לילות קשים ואולי לבנים, אבל אל תוותרי על ההחלטה.
זה נשמע קשה אבל אני לא אומרת להשאיר אותו לבכות לבד בחושך, אלא ללוות אותו בקושי שלו להבין ולהכיל אותו. לדבר איתו את הקושי, להגיד לו שאת מבינה שקשה להרדם במיטה/חדר חדש, ושאת פה לעזור לו, ושלא יידאג אמא פה, אמא שומעת אותו, שומרת עליו ועוד מעט הוא יירדם וכו'
וזה יכול לקחת כמה לילות.
אם חשוב לך לעשות את זה תבואי מוכנה לכמה לילות לבנים שבסופם שניכם תלמדו משהו חשוב על החיים, שגם כשקשה לעשות שינויים אפשר לסמוך על אמא שתעזור ולא תשבר.
&nbsp
מבחינת אם לשבת לידו או לא, זה לדעתי צריך להיות כמו שהוא רגיל,
אם הוא רגיל שאת יושבת לידו אז תשבי לידו וייקח כמה שייקח עד שיירדם,
אם הוא רגיל להרדם לבד, אז תשאירי אותו לבד ואז תתמודדי עם מיליון פעמים שהוא ייקרא לך או יירד מהמיטה אליך ואת תחזירי ותצאי וחוזר חלילה...
&nbsp
כל עוד את תהייה רגועה ומכילה אני מאמינה שגם הוא יישאר רגוע גם אם לא יצליח להרדם מהר.
&nbsp
&nbsp
שיהיה בהצלחה !

וואווו תודה על העצות

להשאיר אותו במיטה שלו בלתי אפשרי, היום הוא כבר הצליח לטפס על הסורגים (כשהם סגורים) ונתקע עם רגל אחת בפנים ורגל אחת בחוץ ורועד כולו מפחד אבל צוחק מאושר (הוא די שד). גם להכניס את המיטה שלו החדשה לחדר שלי זה לא אפשרי כי אין אצלי מקום למיטה גדולה נוספת.
החדר שלו הוא חצי חדר, ממש קטן, אם לא תהיה ברירה אז אולי באמת אני אעבור לשם, אבל זה ממש מבאס... אין שם מקום למיטה זוגית אפילו (נכנסת מיטה זוגית די בקושי אבל אז הדלת לא נסגרת).
אנסה לראות מה קורה ביום הראשון, יותר נכון בלילה הראשון ועד כמה הוא נהיה חרדתי לגבי החדר הזה ואז אשקול באמת מה לעשות.
לגבי השינויים התייעצתי עם מטפלת מוסמכת והיא אמרה להתעקש לעשות לו כמה שיותר שינויים קטנים, כמו באמת להחליף בקבוק, כיסא, מקום באוטו או כל דבר שיראה לו שגם אם מתעקשים על שינוי בסופו של דבר זה יוצא לטובה ואני שם לעזור לו ואפשר לסמוך עלי (ממש כמו שאת אמרת).
נראה מה יהיה...
שוב תודה על התשובה

אמאנחל

Member
מנהל
לעניין ירידה ממיטת תינוק

ההורים שלי לימדו אותי ואת האחים שלי לרדת ממיטת תינוק בערך בגיל שנתיים. אני לימדתי את הילדים שלי גם בגיל הזה והם עשו את זה ממש יפה ובלי בעיות (מובן שהשגחתי ועזרתי מקרוב מאוד בפעמים הראשונות). אז בהתאם להיכרות שלך עם המיומנות והיציבות של הבן שלך ובהתאם ליכולת שלך לסמוך ולשחרר את יכולה ללמד אותו לרדת משם בעצמו. הטכניקה היא שמשאירים את הסורג למטה ואז הילד מחזיק בשתי ידיים את דופן המיטה ומעביר רגל אחת אל הצד השני כך שהיא עומדת ביציבות על המזרון. אחר כך מעביר את הרגל השנייה אחר כך משתמש בסורג במצבו הנמוך כסולם שבעזרתו יורד לקרקע.
&nbsp
לא מתאים לכל ילד, אלא לכאלה שאפשר לסמוך על היכולת הגופנית והקואורדינציה שלהם.

רi תם

New member
שינויים

יכולה לספר לך שכשהעברתי את הילדים ממיטות תינוק למיטות נוער השארתי אותם, באותו היום, בבית.
בבוקר בא השכן, פירק את מיטת התינוק ומאוחר יותר בא המתקין והתקין להם את מיטות הנוער. הם ראו והיו חלק מהתהליך. מאוד התרגשתי ושידרתי להם את ההתרגשות וגם תמללתי אותה.
בגיל שנתיים היה להם קשה עם שינויים. מה שאת מתארת מאוד מאוד מוכר.
המלצתי, לפתוח את מיטת האורח, שנמצאת מתחת למיטת הנוער ולישון עם הגוזלי בלינה משותפת למספר ימים עד שיתרגל לחדר ולמיטה.
לינה משותפת היא הכי כייפית בעיניי וזו דרך מצויינת לאפשר לו להתרגל.
איזה מעבר כיף, מעבר של בוגר! חזקי אותו במילים ותישני איתו רק נסי "להקפיד" לא לאפשר לו לרדת אליך למיטת האורח אלא לישון במיטה שלו עם נוכחות של אמאל'ה בחדר, לידו
.
בהצלחה ותתחדשו..

רוןרון40

New member
תתחדשו על המעבר!

דעתי- להכניס את המיטות- הישנה והחדשה לחדר המיועד לו. להשאיר אותו במיטה הישנה (הוא יפחד לחזור על התעלול), להציע לו לעבור למיטה החדשה
תנסי את יחד אתו לישון בה (שנת צהריים לדוגמא או סיפור במיטה לפני שאת מחזירה למיטת התינוק) או להרדים אותו שם- אבל רק כשיהיה מוכן
אני משערת שיראה התלהבות לקרת המיטה החדשה וירצה אפילו לקפוץ עליה (ם את מרשה).

זה שינוי גדל- גם לישון בחדר נפרד, חדר שאסור היה לו הכנס אליו
גם לעבור מיטה... להערכתי את צריכה להיות נוכחת שם. גם אם זה אומר שיישן עוד כמה לילות במיטת תינוק ואת במיטה החדשה איתו בחדר- כדי שיתרגל לחדר.
ותציעי לו בחירה כל הזמן- איפה אתה רוצה לישון במיטת תינוק או במיטת בוגרים?

בהצלחה!

הוא יכול גם להפתיע אותך ולהיות מאושר ממיטתו החדשה ולא תהיה

שום בעיה!. ואם בכל זאת צריך קצת עזרה, תעודדי אותו לשחק על המיטה החדשה במהלך היום, ובערב תישני לצידו כשהוא במיטה החדשה. אני זוכרת שהילד שלי כל כך התלהב ממיטתו החדשה שלא היה מוכן לעזוב אותה מרגע שהתקינו אותה. עד אז ישן במיטת תינוק בחדרי. העצמאות הפתאומית שהמיטה איפשרה לו גרמה לו אושר גדול, ולא היתה שום בעיה.

למעלה