עזרה עם נחש גופר

Crow666

New member
עזרה עם נחש גופר

שלום, כבר כתבתי הודעה בנושא אך לא התלחתי להתידד עם הנחש. זה התחיל מ'זה שאיזה אידיוט גידל נחש חמוד והחליט שנמאס לו, הבחור רצה לזרוק אותה והחלטתי לאמץ אותה. יש לי פחד מנחשים ולכן כשהיא מאיימת(הבנתי שהם נוהגים לעשות את זה, אז אני ממש נלחץ.. בהתחלה היא היתה חופשי הולכת לידיים אבל אחרי כמה ימים שלא יכלתי לקחת אותה היא החליטה שהיא לא רוצה ללכת לידיים ואני לא בקטע שלקחת אותה בכוח ובכל זאת לא נראה לי שזה ממש בריא שכבר יותר מחודש וחצי היא לא יצאה מהכלוב להתאוורר. איך אני מרגיל אותה לידיים, רק תנו לי פירוט כמה שיותר למתחילים. (יש לי המון חיות ואין לי בעיה להסתדר בדר"כ עם בע"ח אך זוחלים זה ממש חדש לי)

Sprite2k

New member
הדרך הרגילה להרגיל אותה לידיים היא:

להחזיק אותה על הידיים.

Crow666

New member
זהו.. השאלה היא.

איך לעשות את זה? מישהו יכול להסביר לי, כאילו לתת הסבר למתחילים איך?

אנסה לעזור

כנראה שהנחש ב"סטרס" (לחץ) ולכן מאיים כשמתקרבים אליו . בהנחה שכל התנאים שסיפקת לו הם בהתאם למתבקש (משפך טמפרטורות ,מקומות מסתור וכן הלאה),יש להתמיד ולהרימו לידיים כל יום לכמה דקות (הוא בד"כ נרגע לאחר כמה רגעים על הידיים) הרגע הראשוני שבו תופסים את הנחש הוא הקריטי ביותר לדעתי ,יש להרימו בפעולה די מהירה וחלקה , בלי להפעיל כוח והתנגדות ,פשוט לתפוס אותו פחות או יותר מאמצע הגוף כשהוא לא במחבוא ומיד לתת לו לזחול על הידיים בחופשיות ,עם הזמן זה יצליח . בכל אופן כשהנחש מראה התנגדות ונתפס במשהו בחוזקה אסור למשוך בכוח ,תרפה ותנסה שוב מאוחר יותר . בהצלחה .

naja

New member
מסכים עם הטכניקה של ההוצאה.

אבל לדעתי, עדיף לתרגל אותה דווקא כשהנחש מנומנם מתחת מקום המסתור שלו ולא כשהוא פעיל מאחר וכאשר הוא פעיל, הוא עירני יותר ותגובות האכילה שלו חזקות יותר.

? :(

הוא לא נתפס בכלום אך בדרך כלל הוא נשכב ככה שאי אפשר לקחת אותו בקלות. אך אם בכל מקרה מנסים אז הוא מקריב את הפנים אל היד בצורה חשודה וזה ממש מלחיץ...

אין מה להילחץ

גם אם הוא יחליט לנשוך אין כאן שום סכנה, וסביר להניח שאחרי ביס אחד הוא יבין שאין לו סיבה לנשוך, מה גם שברוב המקרים הם רק עושים הצגות ולא באמת מנסים לנשוך.

Crow666

New member
טוב...

מקווה להסתדר איתה, כי היא מאיימת.. ..וכל יום מחדש.. גם ממין נקיבה וגם נחש :)

למעלה