עזרה עם עברית באתר Weebly

asaffield

New member
עזרה עם עברית באתר Weebly

שלום
בניתי אתר באנגלית (http://sadehecology.weebly.com) באמצעות הפלטפורמה החינמית Weebly. אני מעוניין ליצור גם דפים בעברית כדי להפוך את האתר לדו-לשוני, אבל נתקל בשתי בעיות:
1. Weebly מאפשר כתיבת טקסט בעברית בתיבות הטקסט שלו, ומאפשר ליישר את הטקסט לימין. אבל הוא לא מאפשר כתיבה אמיתית מימין לשמאל - סימני הפיסוק יושבים בצד הלא-נכון.
2. כותרת האתר נמצאת משמאל לתפריט הדפים. גם את הכותרת אני רוצה להציג בעברית, מימין לשמאל. אבל בנוסף, אני רוצה להעביר את הכותרת כולה לצד ימין של תפריט הדפים.
למי שלא מכיר את Weebly, הפלטפורמה מאפשרת לי לערוך את ה- css, ואני מתאר לעצמי ששם טמון הפתרון, אבל אני לא מבין בזה דבר ולא יודע כיצד לעשות זאת. האם מישהו יוכל להנחות אותי, בבקשה, אם הפתרון לכך פשוט?
תודה רבה!
אסף

לא ממש מכיר את weebly, אבל אם אפשר לערוך את הCSS

תוסיף (או תשנה אם הכלל הזה קיים) direction:trl עבור המיכל שלך. (או עבור כולם בעזרת הג'וקר *)
&nbsp

asaffield

New member
תודה!

נראה לי שהצלחתי.. אני עדיין לא בטוח ב-100%.
אחזור אם יש בעיות או שאלות נוספות.
תודה רבה

asaffield

New member
החרגה של אלמנט בודד?

אהלן
אז הצלחתי להפוך את כיוון הטקסט בכל האתר ע"י הכנסת הפקודה שכתבת בתחילת קובץ ה- CSS:
קוד:
/* Resets
--------------------------------------------------------------------------------*/

ul, ol, li, h1, h2, h3, h4, h5, h6, pre, form, body, html, p, blockquote, fieldset, input, iframe, img {
	margin: 0;
	padding: 0;
  font-size:100%;
  border:0;
  direction:rtl;
}
זה מצויין.
עכשיו, רק בתיבת טקסט מסויימת, בדף מסויים באתר, אני רוצה שהטקסט יהיה משמאל לימין, מבלי להשפיע על שאר האלמנטים בדף או באתר.
האם אפשר לעשות זאת? לא ברור לי איך לשנות את הקוד של אלמנטים מסויימים.
תודה רבה!

אני לא מכיר את האתר

אפשר במספר דרכים:
1. הדרך המומלצת לדעתי - לספק class לאלמנט, ולהגדיר אותו בנפרד בcss כך:
קוד:
/* css */
input.ltr { direction:ltr; }

.
.
.

<!-- html -->
<input class='ltr'>

או בהגדרת style באופן ישיר (לא מומלץ, אבל לפעמים זה מאד נוח):
<input style='direction:ltr;'>
או תוך שמוש במאפיין dir של האלמנט (למקרה שיש משמעות סמנטית לעבודה שהשדה הזה בכווניות קבועה):
<input dir='ltr'>

asaffield

New member
הבהרה

הי עוצלי
תודה רבה על תשובותיך. אני מבין ממה שכתבת באופציה א' שאני צריך להגדיר קלאס של אינפוט ב- css:
input.ltr { direction:ltr; }
ואחר כך קורא לאותו קלאס ע"י הפקודה אינפוט בקוד של האלמנט עצמו:
<input class='ltr'>
בשתי האופציות האחרות, אין הגדרת css, אלא פקודה מקומית בקוד של האלמנט.

הבנתי נכון?
הבעיה שלי עכשיו היא שאני לא יודע איך לגשת לקוד של האלמנט הבעייתי.
האם מישהו שמכיר את Weebly יודע איך עושים זאת?

asaffield

New member
האם מישהו מכיר את Weebly?

...ויודע איך משנים את הקוד של אלמנט ספציפי באתר?
יש לי תיבת טקסט שאני רוצה לשנות בה את כיוון הטקסט, מבלי לשנות את כיוונו בשאר האלמנטים באותו הדף ובשאר האתר.
תודה!

עופרל

New member
לא מכיר Weebly ...

באם אין לך יכולת לתת לאותו אלמנט קלאס או ID יחודי, אתה יכול להשתמש ב CSS3 ולתת לאלמנט ה-'n' תכונות ...

asaffield

New member
הסבר בבקשה?

תודה על התשובה
אני מבין שאפשר להעניק תכונות לאלמנט ה-'n', כאשר 'n' היא מספרו הסידורי של האלמנט מסויים באתר? איך אני יודע מה מספרו של האלמנט הרצוי?

כמו כן, אשמח להסבר קצרצר, אם אפשר, מה זה css3 בניגוד ל- css, ואיך אני ניגש אליו.
תודה

asaffield

New member
לא ברור... אפשרות נוספת

אני מצטער, אני לא מצליח להבין איך להשתמש בזה כדי להפנות לתיבת טקסט מסויימת באתר שלי, שמלא בתיבות טקסט אחרות שאינני רוצה שיושפעו - מיהם הההורים ומיהם הילדים? האם זאת הירארכיה של כלל האתר או של כל דף בנפרד?

אם יורשה לי להצביע על הבעיה הספציפית באתר שלי בעברית, אני רוצה שרק תיבת הטקסט של רשימת הפרסומים באנגלית תהיה משמאל לימין. באותו הדף, לפני ואחרי תיבת הטקסט הזאת, יש טקסט בעברית שצריך להישאר מימין לשמאל.

אולי אם אני אכניס בתחילת התיבה המדוברת מחרוזת טקסט ייחודי, שאינו מופיע בשאר האתר, אפשר יהיה לזהות את האלמנט על-פי המחרוזת ולתת לו את התכונות הרצויות?

תודה רבה לעוזרים!
אסף

asaffield

New member
אין גישה ל-html של אלמנטים

וויבלי מאפשר לי לגרור תיבות טקסט ולזרוק אותן איפה שאני רוצה באתר, ואחר כך למלא אותן בטקסט. הוא לא מאפשר לי לערוך את ה- html של כל תיבה.
אני רק יכול לערוך את הקוד של ה-css.
השאלה היא אם אני יכול לזהות תיבת טקסט אחת מני רבות באתר, ולכוון איזשהו סלקטור ב- css רק לאותה תיבה.

תודה

בדוק אם הם נתנו לdiv הגדרת CLASS או ID.

אם כן - בדוק אם הCLASS יחודי. אם הוא לא ייחודי - בדוק אם הID ייחודי. אם אחד מהם ייחודי - אתה יכול להעזר בסלקטור המתאים.
&nbsp

asaffield

New member
לא ייחודי

אם אני קורא נכון את קוד המקור, כל תיבת טקסט באתר מקבלת
class="paragraph"
ולא מופיע שום id, כך שאין ייחוד לכל תיבת טקסט אחת על פני אחרת, מעבר לתוכן הטקסטואלי שלה.

האם אין סלקטור שיכול להתייחס ל- div מסויים לפי תוכן טקסטואלי מוגדר?

אם לא, אשמח להסבר איך סלקטור מסוג nth-child יכול להצביע על div מסויים, כפי שהציע עופרל.

תודה רבה!
אסף

לא ממליץ על השיטה הזו

מפני שיתכן מאד שגורם כלשהו יוסיף child nodes למערכת (פרסומות, תסריט, אנליטקיס ...).

בכללי -
קוד:
<!doctype html>
<html>
    <head>
        <title>Bla</title>
        <style type='text/css'>
			span:nth-child(2) { color:red; }
        </style>
        <script type='text/javascript'>
            function Init() {
            }