עזרה עם פיזיקה 1

tabularasa1

New member
עזרה עם פיזיקה 1

לצערי אני לומד פיסיקה 1 עם אלכס לייכטמן למכינה ולנכשלים, חשבתי לתומי שכל הדיבורים על רמת ההוראה שלו מופרכים ומוגזמים, לצערי התבדתי ואני חייב לציין שהוא המרצה הכי גרוע שנתקלתי בו במכון! ובאמת שיש לי כבוד והערכה לשאר המרצים שמלמדים אותי במכון (רזניק, גרבר, רוזט)! החל מרמת ההוראה שלו, פרט למצגות נראה שהוא לא ממש יודע דבר. לענות על שאלות במהלך השיעור או על החומר הנלמד זה בגדר חלום... שלא לציין את השילוב עם המצויינוער שרק עושים רעש ומפריעים ובקושי אפשר להבין משהו. אני וכמה חברה התחלנו להכנס לשיעורים של נינה מחוסר אונים מול המחלקה למדעים (יצא חרוז), ו...הבדל של שמים וארץ, הכל מסודר ומוסבר בצורה טובה עם רקע תיאורטי מתאים, רק חבל שהרמה לא מתאימה להנדסת חשמל כמו שנינה אומרת. אני לא רוצה להכשל כמו רבים וטובים שעדיין בוכים שהם איתו גם בקורס חוזר (ולפי מה שנראה אם אני אכשל סביר להניח שאני אעשה איתו קורס חוזר שוב...) אני רק לא מבין למה המכון שומע תלונות מכלכך הרבה סטודנטים ורואה את רמת ההשיגים של הסטודנטים איתו לא עושה דבר, זה רק עושה שם רע למכון! הודיעו על תגבור עם ריפס בימי חמישי בערב (שגם כן הוא לא ידע על כך ולא הגיע), שספק אם נוכל להשלים את הפער. אני חייב עזרה וטיפים כיצד ללמוד לפיזיקה, חומר עזר/ סיכומים, אני איתו מתחילת הסימסטר ובקושי אפשר להבין דבר... טיפים ורעיונות ללמידה יתקבלו בברכה בכל מקרה! (לגבי עצומות למינהן, זה לא ממש עזר גם לחברים בסימסטר הקודם)

TomaC

New member
יורם אשל האפור + הירוק

לדעתי ספרים מצויינים. ועד עכשיו הדיבורים היו "לא יודעים מילה בעברית" או "כל המרצים חרא"- ולכן היו מוגזמים ומופרכים. אכן, יש מרצים לא ברורים, ומהשיעורים הבודדים שהיו לי עם לייכטמן- הוא אחד מהם.

eran139

New member
פיסיקה 1

פיסיקה 1 הוא באמת אחד הקורסים הקשים שנלמדים בתואר הזה(ובלי לבאס, פיסיקה 2 יותר קשה. פיסיקה 3 קצת יותר קל). הספרים שאני יכול להמליץ לך עליהם הם של יורם אשל(ההסברים שלו טובים מאוד ויש לו גם ספר עם פתרונות מלאים של התרגילים) ושל דוד זינגר(שגם הספרים שלו מלווים בהסברים טובים). מנסיון תפתור את כל התרגילים מהספר של אשל( ותעבוד ביחד עם החוברת פתרונות כמובן), התרגילים שלו מתחילים מהקל אל הכבד אז מומלץ לפתור לפי הסדר. ספר נוסף שאני יכול להמליץ לך זה פתרון בגרויות של יורם אשל בפיסיקה(ספר עבה, אדום), אבל אני לא יודע אם יש אותו בספרייה. בהתחלה גם לי היה קשה להבין את הקורס הזה, אבל ככל שאתה קורא את ההסברים מהספרים שהמלצתי לך אתה מתחיל להסתכל על כל הנושאים הללו מנקודת מבט שונה וגם לשם שינוי גם מבין אותם. ברגע שתתחיל להבין את הנושאים הראשונים של הקורס אני מבטיח שתזרום עם שאר החומר ותראה שזה לא ממש בשמיים כמו שחשבתה. אני בקרון ממליץ על ריפס כך שאם הוא מלמד פיסיקה 1 בסמסטר הזה לך להרצאות שלו מהר ככל שתוכל. הכי חשוב שלא תתייאש. בהצלחה!

drorutah

New member
תשובה לפיסיקה 1

זה מאוד מוזר מה שאתה אומר הבנתי שהכל בסדר ואין צורך בתיגבורים נוספים . אם כן יש צורך בתיגבורים פשוט תאספו חתימות של כל הכיתה ואז תקבלו תגבור . אני מאמין אם לא בזבזתם את כל שעות התגבור של הכתה . בכל אופן גם אם זה הסתיים אתם יכולים לפנות לאגודה ולנסות לפתוח תגבור .

ila111

New member
כולם נכשלים שם

איך זה שאצל ריפס ונינה אולי בקושי נכשל אחד ואצל לייכטמן מעל 80% נכשלים בסמסטר שעבר ומכון לא עושה בזה כלום? הסמסטר בבוחן אמצע גם נראה לי שכמעט כולם נכשלו.

בחור77

New member
לפחות הוא נדיב בבדיקת מבחנים

אין ספק שהוא מרצה גרוע, אבל בציונים הוא הרבה יותר נדיב מריפס וראיתי את זה בסמסטר האחרון מבחינת אחוזים שעברו, בשני המועדים. אז, אולי לא תדע פיסיקה אבל יש לך סיכוי גבוה לעבור.

zalex

New member
אתה טועה בגדול!!!

סמסטר קודם למדתי אצל לייכטמן ו מועד א' אצל ריפס היה 75 אחוז נכשלים ואצל נינה 40 ואצל לייכטמן 43 ובמועד ב אצל לייכטמן היו 24 אחוז נכשלים ואצל ריפס בסביבות 40 ונינה גם 24 אז כפי שאתה רואה אצל ריפס שהוא נחשב המרצה אכי טוב יש אחוז נכשלים גבוה בהרבה , יכול ליהיות שלייכטמן נותן נקודות "מתנה" כדי שלא יהיו לו יותר מידי נכשלים אני בעצמי שבועיים לפני המבחן למדתי מהספר האפור של אשל פתרתי תרגילים בכל נושא מהקל לקשה וכל פעם שסיימתי פרק עברתי למבחנים שזה סוג קצת שונה של שאלות אבל הספר האפור של אשל נותן בסיס טוב.!!!

avishay10

New member
איתך

מחזק ידיך בנוגע לוויכוח הסרק הזה, למדתי גם אצל ריפס וגם אצל לייכטמן (כרגע), ולדעתי רמת ההוראה של לייכטמן טובה בהרבה משל ריפס. מה גם שכתלמיד פיזיקה מעולה לאורך כל השנים נכשלתי אצל ריפס כי רוב הזמן בכיתה לאף אחד לא היה מושג על מה הוא מדבר. ובקשר למסלול גמיש (שאינני משתייך אליו) בנתיים הם רק יודעים להתלונן - אבל בזמן השיעור אנשים מבזים את המרצה בכך שהפלאפונים מצלצלים כל הזמן, אנשים רבים מגיעים כל הזמן באיחור לכיתה (גם לאחר הפסקות) ולכל אורך השיעור יש פטפטת קבועה אשר למרצה עצמו כבר נשבר מלהילחם בה וכל זה במקום להקשיב לדבריו.

drorutah

New member
חומר עזר לפיסיקה 1 .

יש חומר טוב באתר של הטכניון או ב"ש . בכל זאת יש ספרים מצוינים בספריה גם . בהצלחה .

למעלה