עזרה עם צמחים..

שניניני

New member
עזרה עם צמחים..

בוקר טוב, ראיתי בניו פארם תה של ויסוצקי מסדרת הבריאות שאמור להכיל את הצמחים הבאים ולעזור בירידה במשקל. העיניין הוא שאני יודעת שבהרבה נוסחאות כאלו יש צמחית משלשלים שאני לא מעוניינת בהכנסתם לתזונה שלי. שומר fennel dendelion שןהארי וplantago האם הצמחים הנ"ל הם בעלי אפקט משלשל ..? תודה!

צמחים...

שניני היי ראשית הצמח אינו מספיק האם זה השורש הפרח או העלים לכל אחד תפקיד שונה.. בגדול השומר תומך במע´ העיכול שן ארי מנקה רעילות וחום והPLANTAGO מיבש ליחה . קשה לי לאמר לך אם התה משלשל אבל אני ממליצה לך לשתות תה קמומיל או מים פושרים עם לימון הם מדכאים תאבון. וירידה במשקל מתבצעת ע"י דיאטה מאוזנת ולא ע"י תה...

שניניני

New member
תודה,

כמובן שאני מקפידה על דיאטה.. פשוט חשבתי לשלב גם תה..והיה חשוב לי שזה לא יהייה תה בעל אפקט משלשל. וגם אני לא כל כך מאמינה בדיכוי תאבון במקרה שלי..כי התאבון שלי די מדוכא..אני יכולה להעביר כמעט יממה ללא תחושת רעב (משהו השתבש...)למעשה אני מתגעגעת לתחושות הבריאה של תאבון..

ירידה במשקל

אחת מהדרכים הכי טובות והכי יעילות ללא תופעות ליווי - לאכול הרבה סבים ולשתות הרבה מיים. זה מנקה כל מע´ עיכול משומנים וגם מכולסטרול. בהצלחה.

odeia

New member
מיכאל, גם לי זה נאמר, ואפילו ניסיתי

להשתמש במוציוויטל, וזה רק פגם לי ביציאות, צימצם אותן ואף גרם לי לכאבי בטן, לנקות ולהוריד במשקל זה לא עשה. האם יש אנשים שסיבים לא טובים להם? ואם זה ככה, מה הפתרון לאותם אנשים?

עטרה ב ט

New member
בטח יש, כל מי שסובל למשל ממעי רגיז

וחוצמיזה, תתפלאו אבל יש אנשים שגם מים לא טובים להם....... ולפני שאני הולכת לעמוד בפינה עם הגב לקיר, אז הנה הסבר קצרצר: מי שסובל מעודף לחות וגם מחולשת צ´י אם הוא שותה הרבה מים הכליות שלו עובדות קשה מדי ולכן זה לא טוב לו ! ובכלל הרבה נוזלים לא טוב לו. ולכן אני מסיימת במנטרה הקבועה
הכל אינדיבידואלי ורצוי ללכת למישהו שמבין כדי לקבל משהו שמתאים לכם.

שווה נסיון נוסף

שניניני היי בעיקרון יש אנשים שסיבים לא עושה להם טוב אבל כדי לנסות כמה סוגי סיבים עד שמחליטים שאכן הסיבים מזיקים לך. הסוד בסיבים זה להרבות בשתיה אח"כ כיוון שהם סופחים רעלים ונוזלים הם יכולים לגרום לצואה קשה אם אין להם מספיק מים. בעבר המלצתי לך על דייסיבית - אני ממליצה עליה גם לילדים קטנים וב"דכ אם שתיה מרובה התוצאות מצויינות. ממליצה על ניסיון נוסף כי סיבים כמו שכבר כתב מיכאל חשובים למע´ העיכול ולניקוי הגוף שבת שלום

באופן אישי אני מאוד לא אוהבת את כל

הסיבים האלה שמגיעים בקופסאות כמו הדייסיבית והמוציוויטל. אני מאמינה שמי שיתרגל לא לקלף את המלפפון או הגזר שבסלט או במרק ויצרף את אחד מסוגי הנבטים (אלפלפה, שעועית, ברוקולי) יקבל את כמות הסיבים המספיקה (לא צריך יותר מ-20 גר´) ועם זה קל יותר להתמיד מאשר עם הדייסיבית שיש לה טעם דיי דוחה ולא ממש עושה חשק לחזור על זה יום אחרי יום אחרי יום. האנשים שסיבים עושים להם רע, בדרך כלל מעמיסים על המעיים והקיבה שלהם יותר מדיי סיבים וזה מה שיוצר את בעיות. חשוב תמיד להקפיד על המינון כמו בכל דבר (לדוגמה בכף סובין יש 20 גר´ סיבים ואין צורך ב-2 כפות ויותר). לסיבים יתרונות נוספים חוץ מאשר ספיחת שומנים, אבל זה כבר לשעור תזונה.

odeia

New member
עינת שלום, אשמח אם תפרטי את כל

היתרונות של הסיבים. תמיד אני שמחה לקבל שיעורים.
שבת שלום

את כבר יודעת שהסיבים הם חומרים

שאינם מתעכלים (בשונה מאבות המזון שהם כן), סיבים הם בעצם רב-סוכרים שלא מתעכלים ומתפרקים במערכת העיכול. מלבד העובדה כי סיבים מנפחים ומשביעים כתוצאה מזה, הם גם משפיעים על הספיגה של הסוכרים והשומנים במעיים, מאזנים את רמת הסוכר בדם וסופחים שומנים וכולסטרול, בנוסף הם גם ידועים כמונעי מחלות שונות כמו מחלות לב, סוכרת, סרטן וכו´. בתהליך העיכול הסיבים עוברים לאורך המעיים ומעוררים את פעילותם מה שמונע בעיות כמו טחורים, עצירות דלקות פנימיות וכו´. זהו בגדול....

odeia

New member
עינת תודה על השיעור המאלף.

תמיד שמחה להחכים ולהוסיף ידע. במקום המוציוויטל, מה את ממליצה בתור סיבים ובאיזו כמות? אשמח ואודה לך אם תמשיכי לתת אינפורמציות, על כל נושא שאת יודעת עליו. שבת שלום

קטונתי מלהמליץ

למדתי קצת תזונה, אבל זה מאוד לא רציני להמליץ על מינונים באינטרנט, למה שלא תקבעי תור לדיאטנית? היום קופות החולים מעודדות את זה, וזה רק יכול להחכים. אם את אוכלת סלט כל יום, תוספת של חופן (רבע אריזה) נבטי ברוקולי עושה את העבודה (נבטי הברוקולי עשירים בסיבים יותר מאשר נבטי אלפלפה ושעועית). בעניין הסובין (נסורת
) כף ביוגורט, אשל, כוס חלב (יש כאלה שאוהבים גם במיצי פירות אבל לדעתי זה מחליא) מספיקה בפני עצמה. לכי לתזונאית, תקבלי מושג על הדברים הבסיסיים, המלצות וטיפים ותאמיני לי.. זה הכי טוב שיש.

odeia

New member
עינת, המון תודה ../images/Emo24.gif

אני באופן אישי מוכנה לשמוע עצות המבוססות על נסיון וידע אישי.

אין ספק שלניסיון ולידע האישי יש

חשיבות אבל אל תשכחי שכל אחד מאתנו בן אדם אחר עם חסרונות ובעיות שלא נמצאים אצל האחר. סתם לדוגמה, יכול להיות שאת סובלת מבעיית תירואיד (בלוטת התריס) ואז אותם נבטי ברוקולי שהמלצתי לך עליהם לא יעשו לך טוב כי הם ממשפחת המצליבים (צנון, כרובית). מצד שני יכול להיות שאת אוכלת המון סיבים ביום יום (ואולי לא ממש מודעת לכמות) ויש לך בעיות אחרות במערכת העיכול שממש לא קשורות לכמה סיבים תוכלי ביום, אז התייעצות עם מומחה שיבחן את התפריט שלך לאורך זמן, ישמע על הרקע ההיסטורי שלך, על אורח החיים שלך ועל העדפות שלך (אני מתה על טונה אבל לא סובלת לאכול דגים אחרים למשל) ויתאים לך את הפריטים שיתיאמו לך. אני ממש לא משתעבדת לתזונה, אוכלת מה שבא לי, אבל לפחות מודעת למה אני מכניסה לפה.. זה מה שחשוב ותאמיני לי שתוזנאים לא מכריחים אותך לדבוק ביוגורט ועלי חסה. הם מוצאים את מה שטוב עבורך ומתאים, תנסי..

שימוש בסיבים

ישנם שני חוקים בשמוש בסיבים. אחת - חייבים להתאים כמות הסיבים ( פחות לא עוזר, יותר מזיק).שנית חייבים אתם לשתות לפחות שני ליטר מיים.

למעלה