עזרה עם תוכנית אימון, בבקשה :)

עזרה עם תוכנית אימון, בבקשה :)

פעם הייתי 135 קילו, הורדתי במהלך הצבא ללא ספורט כמעט עד לרף האנורקסיה של 70 קילו.
ואז התחלתי להתאמן עם מאמן אישי, התמדתי יפה במשך כמעט 9 חודשים בהתחלה היה לי מאוד קשה לעלות במשקל בגלל מחסום פסיכולוגי.
אחרי זמן מסויים עברתי לאילת ומאז עבר כבר איזה שנה טובה שלא התאמנתי בקביעות ( גם לא עליתי במשקל שומר על 78-80 יציב על מטר 83).

העבודה שלי די מעייפת ולכן אני מסוגל להתאמן בקביעות רק 3-4 פעמים בשבוע.

בניתי לעצמי תוכנית על סמך ניסיון עבר ותרגילים שאהבתי שבנויה על ABC, עזרתם המקצועית דרושה כדי לשפצר את הקיים, אם אתם חושבים שיש להחליף שרירים למשל לא גב עם קדמית אלה גב עם אחורית ודברים כאלה, you are more then welcome, או אם יש צורך להוריד תרגיל או להוסיף, כמובן ניסיונכם מבורך.

A גב ויד קדמית:
גב:
- חתירת גב על בכריעה על ספסל עם משקולת יד ( one arm blumbell row) חזרות 3x10 כל יד.
- פול אובר בשכיבה ישרה עם משקולת בודדת 3x10
- גריבטרון עם אחיזה רכבה ( די קשה לי מתח רגיל עדיין) חזרות 3x10
- דד ליפט מוט לגב תחתון.
יד קדמית:
- פטישים בישיבה בשיפוע 3x10
- כפיפת מרפקים וסיבוב בעמידה (zottman cruls) חזרות 3x10
- כפיפת מרפק יחיד על הברך בישיבה (concentration cruls) חזרות 3x10

B רגליים וכתפיים:
רגליים:
- סקוואט משקולות יד בתנועה 3x10 כל רגל.
- לאנצ׳ים משקולות יד 3x10 כל רגל
- לחיצת רגליים בשכיבה בשיפוע + מדרגות לחיצת תאומים, סופרסט 3x10
- פשיטת ברכיים בישיבה + כפיפת ברכיים בשכבה 3x10
כתפיים:
- לחיצת כתפיים בישיבה משקולות יחד 3x10
- חתירת כתפיים בעמידה עם מוט w חזרות 3x10
- הרחקת כתפיים בעמידה משקולות יד.

C חזה ויד אחורית:
חזה:
- חימום שכיבות סמיכה על בוסו 3x15
- לחיצת חזה ישר בשכיבה עם מוט 3x10
- לחיצת חזה משקולות יד בשיפוע שלילי 3x10
- פרפר חזה במכשיר 3x10
יד אחורית:
- פשיטת מרפקים בשכיבה עם מוט w חזרות 3x10
- פשיטת מרפקים עם מוט בעמידה פולי עליון 3x10
- פשיטת מרפק בישיבה עם משקולות יד אחת 3x10

כל אימון שלי מסתיים עם:
בטן בשיפוע שלילי 4x15
גלגול עגן לאחור בשיפוע 3x10
שריר האלכסונים בעמידה עם משקולת יד 3x10 כל צד.

אשמח לעזרתכם

פסטרמה2

New member
על כמה אחוזי שומן אתה?

תאורתית נראה שאתה במשקל סבבה,הייתי אומר למשוך מסה עד משקל 90 ומשם להתחיל חיטוב אבל קודם צריך לראות תמונה שלך ולדעת את אחוזי השומן והגיל

זה קצת בעייתי.

הבנתי שהבדיקה היחידה של אחוזי שומן נעשית בעזרת העור.
ועור זה דבר שיש לי די הרבה.
בשילוב של גנטיקה דפוקה והורדת משקל לא בריאה בעליל ( צום פסיכולוגי ללא ספורט בערך עד 80 קילו)
נשארתי עם עור עודף כמעט בכל חלקי הגוף.
למה התחלתי להתאמן? ממחשבה שזה יעלים את העודפי עור, לאחר מחקר מעמיק בנושא מתסכול ויאוש ( כי כשאתה מוריד במשקל את מצפה לסיים עם הצרות שלך מתישהו) הבנתי שאין סיכוי להעלים אותם.

סיימתי את ההורדה שלי בגיל 20 והמקום היחידי שבאמת הפריע לי זה העודפי עור בבטן, הרגליים והמותניים( שבשביל זה צריך לעשות הרמת תחת ) לא הפריעו לי כמו העודפי עור בבטן.

וגם לאחר חודשים של עבודה מאומצת ותזונה נכונה היה אפשר לראות תוצאות רק במתיחת הבטן ( תמונה מצורפת )
אז ממש בחפשש שלי כבר עשיתי את הניתוח (מתיחת בטן) וזה בנוסף למעבר דירה לאילת ועבודה טובענית די היה הזרז להפסיק להתאמן .

אבל גם עכשיו אני אצטרך לעבוד פי 200% יותר קשה מבן אדם רגיל כדי שיראו את הקוביות לדוגמא.

אני מניח שכרגע האחוזי שומן שלי שווים לנורמה הממוצעת.

כבר חזרתי להתאמן וחזרתי לתזונה שהייתי רגיל אליה, רבויית חלבונים( 120 גרם ביום) ודי דלת פחמימות (בעיקר בשביל לספוג את החלבון)

אני מקפיד על ביג100 אחרי אימון שקשה לי לספק לעצמי ארוחה.
אני אצטרך להתאמן כמה שנים טובות בהתמדה טובה כדי לראות תוצאות של ממש ואולי למלא חללי עור בשריר.

פסטרמה2

New member
הייתי אומר בערך 12 אחוז שומן

עם מסת שריר דלה, כנראה עשית דיאטה רצחנית ולא הקפדת לאכול חלבונים. אבל יחסית המצב שלך טוב.
תנסה לעלות עוד 10 קילו (להגיע למשקל 80 קילו)
התוכנית שלך מלאה נפח וכמו שידיד המלומד מייק אמר הייתי ממליץ לך לשנות אותה לSS או לAB/FBW כאשר הדגש יהיה על תרגילים מורכבים וגירוי של 6 חזרות לקבוצות שרירים גדולות ו8-10 לקבוצות קטנות.

http://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/

http://www.kilogram.co.il/2037/starting-strength-שאלות-ותשובות/

MidNight Flame

New member
אתה יודע למה קיימים מדריכים?

כדי שלא תצטרך לבנות לעצמך תוכניות גרועות כאלה מלאות בתרגילים מיותרים בפורמט abc שהוא פורמט לא מומלץ בסדר תרגילים לקוי.

אני אולי מחמיר אבל זה נראה כמו רשימת מכולת ולא כמו תוכנית אימון.

מה רע בabc?

אני ניסיתי להידמות כמה שיותר לתוכנית שלפיה עבדתי הרבה מאוד זמן שנבנתה ע״י מדריך שבו אין לפקפק, והראתה תוצאות טובות.

אני אולי לא משכיל בתחום הזה כמוך, ידידי היקר, אבל גם אני מדריך בעצמי בתחום אחר ( צלילה ) ויודע שהדרכה נובעת על קונספט אינדיווידואלי.

הייתי מעריך אותך הרבה יותר אם היית עוזר לתקן.

שיניתי אולי תרגיל אחד או שניים בגלל עדפה אישי

כמו פול אובר על ספסל במקום עם מכשיר פולי עליון.
אבל בגדול זו הייתה התוכנית שכללה 3 אימונים בשבוע.

MidNight Flame

New member
היית מעריך אותי יותר אם הייתי חובבן שמוכן...

לבנות תוכניות אימון לאנשים שאני לא מכיר באינטרנט? אם ככה אני בסדר גם בלי ההערכה שלך.

תבין, אני לוקח את העבודה שלי מאוד ברצינות. מבחינתי זה כמו רופא שיאבחן אצלך מחלות דרך פורום.

זו תוכנית גרועה, דומה או לא דומה - אני מפקפק במדריך שבנה לך את זה.
ABC - תדירות גירוי גרועה, זה אחלה למי שעל סטרואידים.

יש לי כוכב אחד בצלילה כבר הרבה שנים, זה קונספט אינדווידואלי אבל אצלך הבעיה נגמרת באם יש בעיה רפואית או לא.
אצלנו יש עוד כמה בעיות כמו איכות ביצוע של תרגילים, ליקויים אנטומיים, מחלות וכו'.

טוב לא באתי להתנצח איתך.

העזרה שביקשתי זה רק סדר התרגילים וסידור קבוצות שריר או תוכנית חליפית על התרגילים הקיימים.

זה יפה שאתה לוקח את העבודה שלך ברצינות, זה נשמע כאילו יש לך גם תשוקה לזה.

אם אתה לא רוצה לעזור אתה לא חייב.

ואגב העבודה שלי לא נגמרת באם יש מחלה או לא, בשביל זה יש רופא צלילה שיאשר את הבן אדם, העבודה שלי היא ללמד את הבן אדם צלילה תקינה, מאסטרינג בתרגילים בסייסים ולוודא שהבן אדם לא יהרוג את עצמו לאחר מכן כשיצלול לבד.
האחריות שלי כאן כמדריך עצומה, כי לא סתם צלילה נחשב בסופו של יום ספורט אתגרי, אנשים כן מוצאים את מותם, ואם לא אז עם קרע בריאה או כמה שעות או ימים בתא לחץ.

טיפה יותר באם יש לו מחלה או לא.

MidNight Flame

New member
אין פה איך לעזור כי זה לקויי מהבסיס

יש מבין?

לא זלזלתי לרגע בעבודת מדריך צלילה אבל תסכים איתי שלא היית מנסה ללמד צלילה דרך פורום?

"בדתי הרבה מאוד זמן שנבנתה ע״י מדריך שבו אין"

הבעיה כאן היא החשיבה שלך. בכל אדם ניתן לפקפק. בי, בך, ברופא שלך, ובמנתח לב או מוח/מערכת עצבים בבית חולים שליד הבית שלך. אם לא תפקפק באנשי מקצוע, תקבל שירות חרא ונראה שזה מה שקיבלת עד עכשיו.

זה גם נכון.

אבל שוב אתה יודע מה אומרים הפסול במומו פוסל.
התוכנית שהוא בנה לי היה בתקופת חודשים כשהתאמתי איתו כמאמן אישי וההתקדמות שלי הייתה מצויינת ומהירה.
אז לא משנה מה תגיד על התוכנית או על המדריך או על שירות שקיבלתי יצאתי מרוצה, ואני לא עיוור.

בכל מקרה אני אעבור לab בעזרתו של פסטרמה, היחידי שהחליט לעזור במקום משחקי למי יש יש בייספ יותר גדול לך או לשרק.

הדבר היחידי שלמדתי מכל הסיפור הזה שלא משתלם לבקש עזרה ממדריך כושר כי תמיד יהיה מישהו שיגיד לך שזה פסול.
גם אם אני יעשה ss או fbw.

אגומאנסטרס

למעלה