עזרה עם תוכנית אימונים ועזרה בחיפוש HT ?

idaneqw

New member
עזרה עם תוכנית אימונים ועזרה בחיפוש HT ?

שלום חברים.

אני הייתי שמח לעזרה בבניית תוכנית אימונים לחדר כושר, 3 פעמים בשבוע, הייעוד הוא חיזוק השרירים והגוף (ליבה, רגליים, חזה, כתפיים וידיים)
למטרת אימוני ריצות ורכיבת אופניים בשטח. אשמח לייעוץ איזו תוכנית תתאים לי? במה כדאי להתרכז עבור הריצה?

בנוסף אני מחפש לקנות Human Trainer, ולא מוצא בשום מקום, ישנה רק חנות אחת שמוכרת את המוצר (לפי חיפוש בגוגל) ואין להם במלאי.
מישהו מכיר\שמע על חנות שאולי אין לה אתר אינטרנט אבל מוכרת את המוצר?

תודה רבה חברים.

Dark Muse

New member
אתה יכול לעשות מה שאני עושה

2-3 פעמים בשבוע:
סקוואט
פרס בעמידה
מתח
לחיצות חזה
3 סטים טווח של 8 חזרות. זה בסיס לאימון שיפעיל לך יפה את כל שרירי הגוף. אתה יכול להוסיף ידיים אימון כן אימון לא, סט בודד בלבד, אין צורך ביותר, זה מיותר גם ככה.

שם לב שאם המטרה היא ריצות ואופניים אז אני מניח מראש שאתה רוצה תוכנית כללית לתחזק את הגוף למטרה הזו, ולא להתחיל לבנות כוח/מסה, אז העצימות צריכה להיות בהתאם. אני מציע לך לא לוותר על סקוואטים, או תרגילים אחרים מורכבים לרגליים אם תרצה בכך.

idaneqw

New member
אהלן.

לפי מידע שקצת קראתי, הבנתי שבגלל שאני פונה לתחום הריצה והאופניים
התחום היותר אירובי שקיים אני צריך לעבוד בעצם על סיבולת שריר ולא
ממש "כוח". מה שמצביע דווקא על הורדת משקל וחזרות ארוכות יותר,
לשם הדגמה 3 סטים, 20 חזקות.

מה דעתך? אשמח לשמוע עוד דעות.
אגב האימון שכתבת את מתאמן את כולו באותו יום? חזה, רגליים, גב הכל ביחד ?

Dark Muse

New member
שלום

לדעתי כדי לחזק או לשמור על חוזקם של שרירים, כדאי להתאמן בטווח של ה-8 חזרות פלוס מינוס. כמובן ש-20 חזרות יפנה אותך לכיון הסיבולת שריר, אבל אני בספק אם זה יעיל יותר למטרה של חיזוק השרירים ועד כמה זה באמת יתרום לך מבחינת הריצות. זכור גם שאימון עם חזרות מרובות, יאריך לך את משך האימון.

כן אני מתאמן הכל באותו יום, זה נקרא תוכנית full body workout, אתה יכול למצוא ברשת תוכניות בסגנון הזה שהן יותר מגוונות ואולי יתאימו יותר בשבילך.

idaneqw

New member
מכיר full body workout

הייתה לי תוכנית כזו עבדתי איתה שלושה חודשים ואז עברתי ל- ABC
אבל הבנתי שזה לא מה שאני מחפש, אני מחפש משהו שיעזור לי להתקדם בריצה \ אופניים.

למעלה