עזרה עם EMC

anonet1

New member
עזרה עם EMC

זה התחיל שלשום בלילה שניסיתי לשכפל שרת טרמינל בhyper-v ואז הוא כתב שאין מספיק מקום פנוי אז עשיתי snapshot ואז אתמול בבוקר אני קם עם מלא טלפונים מהחברה ששום דבר לא עובד, מסתבר שכל השרתים נפלו, ליתר דיוק הם היו בpause.ואז לאחר שמחקנו את הsnapshot עדיין שומדבר לא רצה להמשיך לעבוד.רק אחרי שבEMC הגדלנו מ1TB ל2TB זה המשיך לעבוד.השאלות שלי:1. איך אפשר לנטר את הEMC מבחינת נפח המקום וכו'?2. איך מגדילים/מקטינים LUNים?3. איך היה פינג לשרתים כשהם היו על pause ?4. איך מוחקים לצמיתות את הsnapshot ומוודאים שלא יהיו בעתיד באופן אוטומטי?

lavifighter

New member
לEMC יש הרבה מוצרים, תהיה יותר ספציפי

ואני אדע לענות לך רק 2-3:
2. לא תמיד אפשר להקטין lunים, זה תלוי במערכת הקבצים ומערכת ההפעלה של הhost. בכל מקרה אי אפשר להקטין מעבר למה שבשימוש-זה יגרום לאובדן מידע.
3. יכול להיות שהשרתים לא נפלו לגמרי, יכול להיות שיש משהו אחר עם כתובת הזאת(יש DHCP?), פינג לשרת לא מבטיח שהוא למעלה.

anonet1

New member
אז איך אפשר להגדיל LUNים ואיך אפשר לנטר את הEMC ?

אגב ניסיתי לשים את האימייל שלי להתראות אבל זה לא שולח...יכול להיות שזה מחייב שיהיה שרת דואר פנימי או שאפשר בכל זאת להגדיר שישלח?

lavifighter

New member
אני לא מומחה למיילים אבל תבדוק חסימות בFW

ולגבי להגדיל, אני לא מכיר ממש vnx אבל זו לא אמורה להיות בעיה אני חושב, עדיף שמישהו אחר יענה לך.
בחלק ממוצרי EMC בעיקר הוותיקים לוקח זמן רב להגדיל lun בגלל שצריך שטח רציף מה שלא מאפשר לעשות resize אלא מצריך העתקה(ברמת האחסון-לא משבית) של כל המידע לlun חדש גדול יותר. עם זאת, ההיגיון אומר שVNX שדומה לנטאפ יותר בסגנון זה לא ככה, ובנטאפ אפשר להגדיל lun(עד פי 10 מהגודל המקורי) בפקודה בודדת וזמן אפסי.

למעלה