עזרה\עצה

nushit0

New member
עזרה\עצה

אני מתחילה להתנדב בהוסטל של חולי נפש. אצל רוב החולים המחלה נמצאת ברמסיה. והשאל מתחוזקים בתרופות. הייתי רוצה לשמוע רעיונות על פעולות שונות שאני יכולה להעביר להם, כדי שגם אני וגם הם יהנו מהזמן המשותף שלנו.( חוץ כמובן מהשיחות הבלתי פורמליות שאנו מנהלים). אני חסרת נסיון בהדרכה של קבוצות, ועכשיו אני קופצת למים העמוקים....

אגי פז

New member
לא כדאי למהר...

אני חושבת שבשלב הראשון חשוב להכיר מקרוב את דיירי ההוסטל ואת עולמם. לדבר עם כל אחד מהם ולשמוע גם מאנשי הצוות. לראות מקרוב מה מענין אותם ,ממה הם עשוים להנות ואיזה פעילויות אפשר להוסיף לאלה הקיימות כבר. כמובן שחשוב שאלה יהיו פעילויות שגם מדברות אליך. קרוב לודאי שבמשך הזמן עם העמקת ההכרות יהיה לך יותר קל למצוא גם רעיונות לפעילות קבוצתית. שיהיה בהמון הצלחה! אגי

shooGS1

New member
../images/Emo62.gifיש משהו-קוראים אותו

"סקר צרכים". בעיקרון זה כולל שיתוף הקבוצה בבחירת התכנים שמעניינים אותה, בהצלחה!

סביר להניח שיש להוסטל הזה צוות...

וסביר להניח שיש לו רעיונות וידיעה לגבי מה מומלץ ומה נחוץ ומה רצוי. בהוסטל שלי, למשל, החבר'ס מעדיפים הפעלות ותנועה. במקומות אחרים אוהבים יצירה (כאשר אצלי זהו מתכון למרד כנגד הצוות). סתם רעיונות מתוך קבוצות ופעילויות שהיו אצלי: דיונים בנושאי אקטואליה פלאי מדע וטכנולוגיה "יום מדינה" (יום המוקדש לתרבות מדינה מסויימת כולל א ו כ ל אופייני) טורנירים תחרותיים נושאי פרסים "גלגל המזל" בסיוע תוכנת מחשב סרט שבועי כולל פופקורן וחטיפים (בשלב מסויים הבנו שהסרט רק מפריע, אז ביטלנו אותו והשארנו רק את החטיפים) חוג ציור (ביקוש מצומצם) פסיכודרמה יוגה לא זוכר עוד.

למעלה