עזרה!!פוקט או קוסמוי???

שיז

New member
עזרה!!פוקט או קוסמוי???

חייב תשובה לגבי יכולת מעבר בין פוקט לקוסמוי ע"י מעבורות?משך זמן וכו"? כמו כן היכן עדיף לנחות לבעלי זמן מוגבל בפוקט או קוסמוי????

לפי דעתי....

קוסמוי.... כי פשוט הוא אי שקט יותר פוקט נחשב אי של "עשירים" עם מלונות יוקרה ותיירים "כבדים" יותר הוא כל כך עמוס ומפוצץ שלעיתים תחשוב שאתה נמצא בבנקוק אני בכל אופן חושב שאם צריך לבחור בין השניים עדיף קוסמוי... את פרק הזמן שלוקח להגיע מפוקט לקוסמוי במעבורת אני לא כל כך יודע ולכן אני לא אענה על מנת שלא להטעות אותך ...

שיז

New member
תודה !!

תודה לך ברי ההומלס ,!!!!!!! ואם אתה יכול להשיב לי על השאלה האחרונה אם אשמח!!

aviron

New member
פוקט../images/Emo36.gif../images/Emo26.gifסמוי : תחליט בעצמך.

להלן המאפיינים (מצא את ההבדלים ) ומספר פרטים נוספים - וזאת , אולי, במסגרת ה"פעם אחת לתמיד" - על פוקט וסמוי - ע"מ שתוכל לבחור בעצמך האפשרות הניראת לך. פוקט : האי הגדול ביותר בתאילנד. (כ- 500 קמ"ר). נמצא בצד המערבי של תאילנד, בים אנדמן. מיצר צר מפריד בין האי פוקט לבין היבשת - "מחובר" עם היבשת עם 2 גשרים לכלי-רכב. באי מספר רב של חופים. מירב החופים נקראים בשמם של אותן עיירות - שבעבר הלא רחוק היו כפרי דייגים. מספר רב של חופים - כשלכל חוף ומפרץ ה"אופי" שלו, קהל היעד שלו, הפעיליות והדינמיקה שלו. כך שלא נכון לחלוטין להגדיר את פוקט כמרכזי-תיירות עם בתי-מלון לעשירים - ותו-לא. במה דברים אמורים: פטונג-ביץ´: "מרכז העניינים" שבאי. בתי-מלון מפוארים ומפוארים פחות, גסטהאוסים, בונגלוס. מסעדות וחנויות, שוק-לילה וברים עם בנות-חוה המוכרות מזון.. קוקסינלים ואוירה , מסעדות-דגים ופירות-ים. הללויה. רצועת חוף תוססת מאד, סירות מהירות, מצנחי-ים, אופנועי-ים. נוף אנושי בינלאומי - כל הגילים, כל המינים, בליל שפות - ממש מגדל בבל. קאטה ביץ: 2 מפרצי-חוף לה - לקאטה. קאטה נוי (קאטה הקטנה) וקאטה ביץ . מספר בתי-מלון, גסטהאוס ומועדוו הים-התיכון. אוכלוסיית תיירים בעיקר מארצות אירופה המערבית: אנגלים, סקנדינבים, הולנדים. גיל מאפיין: זוגות בגילאי ה- 30+ (היישר מהסידרה..) וילדיהם. אוירה הרבה יותר סולידית, כמעט ואין ברים (עם אורות אדומים), הרבה הרבה קפה-נט, מרכז חיי הלילה הלא סואנים (מספר מסעדות לא רעות: "דינו" ו"סטק האוס" ממוקמות בגבעה שבין קאטה לבין קארון ביץ. בקאטה אחד החופים היותר טובים בתאילנד (לא טעיתי. בתאילנד.) והוא ממוקם בחזית מועדון הים-התיכון. קארון ביץ´: חוף סולידי מאד, בתי-מלון (בינהם מלון "ארכדיה" המעולה. מרכז "עירוני" קטן ובו מסעדות, 2 קאונטרים להחלפת כסף, שוק-לילה. (איך אפשר בתאילנד בלי זה..). אין הרבה פעילות בחוף זה. קאמלה ביץ´: צפונית לפאטונג ביץ´. "פראי" לחלוטין. אין בתי-מלון - (למעט אחד שלא נמצא בדיוק בקאמלה) אלא רק גסטהאוסים. המתחם של "פנטסי " (לא להחמיץ) ממוקם בקאמלה. סורין , ראויי,שלונג ועוד- חופים עתירי-דקלי קוקוס כשבינהם בונגלוס בלבד. ברחבי האי מספר רב של אטרקציות לתיירים: מכוניות מרוץ, בנג´י, אופנועים, יער-גשם, תצפיות, חוות לאילוף קופים לקטיף קוקוס, פילים, חוות פנינים, עצי קאוצ´ק (גומי), קשיו ועוד. אך ה"פוינט העיקרי של פוקט הינם האתרים שיוצאים אליהם לטיול יום מהאי. כמו למשל: מפרץ פנגנגה (מפרץ ג´יימס בונד) - שייט בנופים קרסטיים בלתי רגילים, בים ירוק (כן. ירוק.) - לא חושב שיש נופים יפים מאלה, בעולם. קו פיפי: 2 איים מדהימים (באי אחד אפשרות לינה , בשני צלילות וביקורי-יום בלבד). היציאה: מפוקט. או קראבי. אוכלוסיית תיירים צעירה, בעיקר. ועוד. קו סמוי אי הממוקם בצד המזרחי של תאילנד - במפרץ סיאם (המפרץ נקרא גם "מפרץ בנגקוק"). אוכלוסייה צעירה, בעיקר. מספר חופים (מפרצים ) באי. פעילות עיקרית באי: בטן-גב. גב-בטן. ים. בטן-גב. פעיליות צעירים מאופינות במסיבות-חוף, גראס ובטן-בטן. יעד חודשי פופולרי הינו "מסיבת פול-מון" (ירח מלא) המתקיימות אחת לחודש, כשהירח מלא, באי שכן - הנקרא " קופאנגן" ואשר אליו אפשרות ההגעה הינה בספינה. באי השכן קופאנגן מפרצים מקסימים ויפים - אט אט תופס קופאנגן את מקומו בליבם של הצעירים - במקום סמוי , המתחילה להיות כבר נדושה. אז זהו המאפיינים את "שתי הנבחרות" סמוי ופוקט. תבחר. ויש גם את קראבי....

aviron

New member
חלום ושמו ארכדיה !../images/Emo47.gif

YYY, איזה מלון... חבל להרבות במילים ! מה אני יכול לספר לכם על ארכדיה ? שבין הבניינים גן טרופי יפה? שיש 2 בריכות שחייה: אחת בצורת אגם עם מפל (!) ומהשנייה כששוחים רואים את הים? שיש ארוחת-בוקר: YYY , תוסיפו לעצמכם מעכשיו עוד 2 ק"ג למשקל - כ"א!, שבארוחת-הבוקר צפרי השחרור באים לבקש אוכל? שטוסים מסתובבים בלובי הפתוח ובגן? שהחדרים גדולים ומעוצבים משהו-משהו עם תריס הזזה מעץ בין האמבטיה לבין הסלון? שיש לובי פתוח וכל ערב מופיעה להקה אחלה עם 2 זמרות נהדרות? תמסרו נשיקות וד"ש חמה לזמרת הגבוהה מ"קון בן" טור-לידר ישראל ! המלון נמצא בקארון-ביץ. ע"מ להגיע לפטונג - יש טוק-טוק ע"י השער שלכוון הים: 150 באת´. מהמלון כשאתם יוצאים לכוון הים: ימינה לאורך החוף - קארון סנטר. שמאלה לאורך החוף: קארון-ביץ´ וקאטה. האמהרי קורל ביץ: נהדר ! ארכדיה: פיצוץ ! - לכו על ארכדיה...

שיז

New member
תודה והצקה אחרונה בבקשה!!!!

תודה על התשובה המפורטת ,אבל יש לי עוד שאלה קטנה אליך לגבי דרכי הגישה בפוקט אל קוסמוי ?אני יסביר לך את הבעיה שלי,,,,,,, אם אני נוחת ישירות מהצפון לפוקט וממריא משם חזרה לבנקוק אני חוסך 70 דולר,כי יש טיסה ישירה מהצפון לפוקט.אבל אם אני יכול לדלג בצורה סבירה לקוסמוי מפוקט אז הכול סבבה כי גם חסכתי סכום לא מבוטל וגם נהנתי משני האיים יחד שזה חשוב בהגבלת הזמן שיש לי.... אנא עזור לי?!

aviron

New member
אפילו הקנגורו לא יוכל לקפוץ

כל כך רחוק. מרחק דיי גדול בין פוקט לסמוי. נסיעה בת 5 שעות + שייט לסמוי. לדעתי - ובאמת זו רק דעתי האישית המונחה ע"י טעמי האישי , יבואו אולי הרבה ויגידו שלטעמם זה הפוך - "על טעם וריח..." - המכלול של פוקט-קופיפי-מפרץ פנגנגה - ויש כאלה המוסיפים קראבי - וגם בלי קראבי מול המכלול של סמוי וקופאנגן: עדיף פוקט וסביבתה. (ודגש על "סביבתה"). ולא חושב שכדאי ביחד עם פוקט -פנגנגה-קופיפי-(קראבי) --- להוסיף גם את סמוי.

פיני007

New member
קוסמוי

לקוסמוי ניתן להגיע במעבורת מהעיר סוראטאני אבל לוקח הרבה זמן כי המעבורת עוגנת במים עמוקים והמסע קצת ארוך. לעומת זאת יש סירה מהירה הנקראת לונג-בוט (סירה ארוכה) זהו שירות אקספרס בסירת מנוע מהירה מאד מלב העיר והדרך הקצרה ביותר לחצייה. רק אל תשב מקדימה על הסיפון כי תתרטב כולך.

למעלה