עזרה..פרטים...

Team Xtream

New member
עזרה..פרטים...

מה זו בדיקת mri למוח? אמרו לי משהו בסגנון סי טי?.. אני לא בטוח שזה קשור לפורום אבל יש לי פשוט רדימות ברגל ימין וביד ימין.. וזו הבדיקה שנתנו לי לעשות אחריי בדיקות שעשו לי ויצאו תקינות.. אז מה אומר בעצם mri? תודה

danielta

New member
MRI

MRI ( magnetic resonance imaging) הינה שיטת הדמיה המשתמשת במגנט, גלי רדיו ומחשב כדי להדמות את הגוף. כדי לבצע את הבדיקה אתה תכנס לתוך מכשיר ה- MRI (כלומר תשכב על המיטה שם) שהינו בעצם צינור המוקף מגנט. זוהי שיטה רגישה המאבחנת פרטים קטנים ולפעמים גם מזריקים חומר ניגוד. שיהיה בהצלחה.

Team Xtream

New member
זאת אומרת ש...

זה לא בהכרח בדיקה שעושים לגילוי סרטן נכון? ואיך התהליך עצמו של הבדיקה? מה קורה? כמה זמן וכו'? תודה מראש שוב

danielta

New member
ובכן...

1)זו לא בדיקה שעושים רק לגילוי סרטן ויש המון גורמים לתלונות כפי שאתה מתאר ו- MRI הוא הדמיית ראש מקובלת במקרה הזה. 2)הבדיקה מעט לא נעימה במובן הזה שאתה שוכב במקום צר יחסית ויש הרבה רעש של המכונה שמסתובבת סביב- מנסים להקל על זה על ידי שמיעת מוסיקה באוזניות. 3)משך הבדיקה משתנה. בהצלחה

Team Xtream

New member
המון תודה ועוד שאלה קטנה..

לא הבנתי אם יש זריקה וכמה נגיד המינימום זמן שזה יכול לקחת. והכי חשוב.. האם זה כואב :)

danielta

New member
ובכן...

לפעמים מזריקים חומר ניגוד- לא כואב יותר מאשר בדיקת דם. בסך הכל למי שאינו קלסטרופובי, הבדיקה נסבלת. בהצלחה

פרטים

בדיקת MRI למח היא בדיקה באמצעותה ניתן לראות באופן יותר מדוייק וספציפי את חלקי המח. הבדיקה מבצעת חתכים כל מספר מילימטרים, המשקפים את המצב של המח. כפי שסיפרו לך כבר, בפירוט (כל הכבוד למי שהשיב!) - הבדיקה נעשית במכשיר דמוי צינור, פתוח בשני קצותיו, משכיבים אותך על מעין מגש שמוסע אל פנים הצינור. נכון שזה לא ממש נעים להיות בפנים, אבל מנסיוני (הרב) אני יכולה לציין, שאין כמו מוסיקה טובה במהלך הבדיקה (במקומות מסויימים נותנים לך אף להביא דיסק שלך מהבית ומנגנים אותו במהלך הבדיקה). כמו כן מומלץ לדאוג שאכן האוזניים אטומות, כי במהלך הבדיקה נשמעים צפצופים ותקתוקים. (לא להבהל, זה לא כל כך נורא!!) מזריקים גודלניום (חומר הדמייה ספציפי לMRI) במידת הצורך, בדרך כלל מזריקים את החומר. מודיעים לך לפני ההזרקה, מכינים את הוריד מבעוד מועד. משך הבדיקה, לפי מיטב נסיוני הוא בין 40 דקות ל-80 דקות. אשמח לענות על כל שאלה נוספת. ל-ב-ר-י-א-ו-ת----וב-ה-צ-ל-ח-ה עם התוצאות
! אילת.

Team Xtream

New member
ואיייי מה....

זה 40 דקות נגיד מינימום לשכב. ואיי זה המון.. לא ידעתי שזה כל כך הרבה זמן :) נשמע מפחיד.....!!

כן.. זה ככה..

הרעיון הוא לעשות צילומי חתך רבים של המוח, ולכן המכונה מצלמת את הגוף במקטעים קצרים ובגלל זה הבדיקה הזו עורכת הרבה זמן. הבדיקה עצמה לא מזיקה, אבל המכשיר עלול להפחיד קצת אם לא יודעים איך זה עובד או כמה זמן שוכבים בתוכו. הרעיון הוא שתכין את עצמך לשכיבה לא קצרה בתוך מכשיר דמוי גליל. אם יש לך נטיה לפחד ממקומות סגורים אז מאד חשוב שתדע את זה קודם. אני מציעה לך להגיע קצת קודם למקום הבדיקה, לדבר עם האחות או הרופא שם, להסביר שזו הבדיקה הראשונה שלך ושאתה מאד רוצה הסבר של מה הולך לקרות לפני שמתחילים את הבדיקה. ככה יהיה לך זמן להבין וקצת להתרגל לרעיון וגם הם יכירו אותך יותר מסתם שם על טופס הפנייה וזה יכול לשפר את ההרגשה שלך פלאים. מתי הבדיקה?

דגנילי

New member
קטן עליך הכל, כדי לדעת שהכל בסדר..

לאח שלי בזמן הצבא,היה משהו ברגל, ולאחר בדיקות - שלחו אותו לטיפול אצל רופא אונקולוגי, שכמה שידוע לכולנו, זה רופא שמטפל במחלות הסרטן, ומסתבר שלא! הרופא הסביר לאחי שרפואה אונקולוגית לא מטפלת רק בסרטן. אגב אחי בסדר גמור כבר - ושבוע שעבר השתחרר.

Team Xtream

New member
הבנתי המון תודה לכולם והבדיקה..

עצמה נקבהע ל 3 בנובמבר.. ברבע ל 8 בבוקר!

למעלה