עזרה! פרסמו שיר שלי נגד רצוני ולא מורידים אותו

dosfer

New member
עזרה! פרסמו שיר שלי נגד רצוני ולא מורידים אותו

אז ככה, אני הקלטתי שיר שכתבתי והלחנתי (רק הקלטה) ושלחתי את ההקלטה לDJ צעיר (כאילו לא מוכר) והוא עיבד אותו, בקיצ'ר לא הייתי מרוצה מהגרסה האחרונה שלו לשיר אז רציתי לגנוז את השיר לגמרי והוא לא הביע התנגדות, אבל לאחר מכן לקחתי את הגרסה האחרונה שהוא שלח לי ועשיתי בה כמה שינויים ואז החלטתי לפרסם אותה ביוטיוב, השיר הצליח וגרף בערך 3000 צפיות ו700 לייקים תוך שבוע, אבל אז מחקתי והורדתי את הסרטון מיוטיוב מסיבות אישיות, פשוט חשבתי שהשיר לא מספיק טוב בשבילי..

עברו איזה חודשיים פתאום אני מגלה שמישהו פרסם באתר בשם "סאונדקלאוד" את השיר שלי מבלי רשותי (הגרסה האחרונה שעשיתי בה שינויים).

ביקשתי ממנו שיסיר את זה אבל הוא לא רצה בטענה כי המעבד נתן את האישור לפרסם את השיר ובגלל שאין חוזה שמדבר על הזכויות הם יכולים לקבל רק ממנו הודעות ולהתעלם ממני לחלוטין!!

הם יכולים לעשות את זה? הרי אני זה שכתבתי את השיר, הקלטתי אותו, ביצעתי אותו והלחנתי אותו. הדבר היחיד שהמעבד עשה זה לעבד את השיר, אבל את הגרסה שלו האחרונה לשיר (כמו שהוא שלח לי) לא פירסמתי כמו שהיא אלא לאחר מכן עשיתי בה שינויים (לגמרי לבדי) ורק אז פירסמתי את השיר לראשונה בערוץ היוטיוב שלי. (שהיום הוא כבר מחוק)

מוטב לציין כי שבוע לפני שהחלטתי לשלוח את ההקלטה שלי לעיבוד אצלו פרסמתי את מילות השיר באתר מיוחד שמוקדש למילים לשירים על שמי בלבד!

מה אני יכול לעשות? יש לי זכות לתבוע?

מציע לפנות לעו"ד העוסק בקניין רוחני

לא חסרים עורכי דין מעולים כאלו.
אני מפנה קישור להודעה זו אל עו"ד נהדר שאני מכיר, שעוסק בקניין רוחני. מקווה שיגיב.

לכאורה כן

חברי עו"ד ערן שפילינגר הפנה את תשומת ליבי לשאלה הזאת.
לכאורה, על פי הסיםור שסיפרת כאן, יש לך עילת תביעה.
יחד עם זאת, הסיפור די מורכב מבחינה עובדתית ונשאלת השאלה מה הגרסה של הצד השני, ומה הראיות שיש לך שאתה אכן היוצר הראשון והבעלים הבלעדי של זכות היוצרים. אלה דברים שצריך לבדוק וצריך גם לעיין במסמכים כדי להתרשם באופן בלתי אמצעי. אלה דברים שניתן לעשות רק ביועוץ פרטני, אצל עו"ד מנוסה ובקי בזכויות יוצרים. אני ממליץ לך לפנות לאחד כזה , לקבוע פגישה ועל סמך היועץ להחליט איך לפעול.

למה הדבר דומה

צייר ציור ציור יפה מאוד
אמר לעצמו הציור מגעיל זרק לפח את הציור .שקרע לגזרים
השכן לקח את הגזרים והדביק את הציור .
ומכר אותו במחיר גבוה מאוד

בה הצייר לאיש וטען אבל הציור הוא שלי . תן לי את הכסף
השכן טוען אבל זרקתה את הציור . אני הדבקתי אותו
למי שייך הציור היום

זו הייתה תוכנית רדיו בשנות ה60 . מה אתה הייתה עושה ?

הבחור חיבר שאלה יפה . על מיקרה שלא הייה ולא ניברא . מי שמחבר וכותב שירים . לא מפרסם כך שירים סתם סיפור

sharpantie

New member
קרמר

יותר מדי פעמים נראה לך שאנשים כותבים דברים סתם. מעניין למה?

למה !

זה לא רק בפורום הזה
אני גולש בהרבה פורומים

וגם שם יש גולשים שמחברים שאלה ללא היגיון .

מחפשים תשומת לב . ובדרך כלל בסוף עונים . תודה , תודה רבה עזרתה לי המון
גם פו פותח השירשור . לא הגיב יותר .
ליפעמים את השאלה הגולש מפרסם . אחרי חודש עוד פעם .
השאלות הנפוצות הם
אתר פירסם את התמונה של אחותי ללא רשות . ולא רוצה להוריד את התמונה
מה עושים ?
יש עוד שאלות קבועות שכרגע לא זוכר . בכול פורום יש שאלות קרש שקשורות לפורום . כמובן שיש גם שאלות אמיתיות

תתפלא, לא כולם משועממים כמוך

אתה יודע, לרוב האנשים יש חיים ודברים יותר חשובים לעשות מאשר להמציא סיפורים בשביל שאלות.
ממליץ גם לך לנסות את זה. לפחות מדי פעם...

למעלה