עזרה קטנה בתכנון...

micro1

New member
עזרה קטנה בתכנון...

שלום, לאחר מספר שינויים בתוכנית הבית הגענו לתוכנית האופטימלית מבחינתינו , אך נוצרה לנו בעיה קטנה בסידור של פינת האוכל והסלון. מצורף תרשים המתאר את השטח הציבורי בבית. הבעיה היא איך למקם את הסלון ופינת האוכל, (בצד הפונה לנוף/יציאה לחצר) בהנחה שהמטבח הוא מימין לכניסת הבית . אשמח לשמוע רעיונות מחברי הפורום, תודה וספשבוע נעים לכולם

איריסג

New member
לדעתי...

את פינת האוכל הייתי ממקמת מול הכניסה ואת הסלון מצד שמאל של הכניסה. ואם את לא רוצה שיכנסו ו"יפלו" לתוך פינת האוכל - תנסי למצוא איזה אלמנט עיצובי שקצת יגדיר את גבולות חלל הכניסה. הנמכה של התקרה או משהו כזה.

השאלה היא היכן יש פתח המוביל לשאר

חלקי הבית
. שלא יהיה מצב שפינת האוכל ממוקמת מול פתח שכזה..... בכל מקרה, בצד הפונה לנוף הייתי עושה יציאה לגינה (וטרינה) או חלונות גדולים.

לדעתי הבעיות שלך יותר קשות

מאשר מיקום של סלון ופינת אוכל . אני כמובן לא יודע את כל הפרטים אז אני יכול להתיחס רק למה שהצגת . אני מניח שזה בית דו משפחתי וחדרי השינה הם למעלה בקומה א ' . יש לך מטבח קצת קטן מידי אין מזווה , השטח מול הכניסה מבוזבז , 7 מטר על 4 מטר - זה די והותר לסלון + פינת אוכל ( הצד השמאלי של הסקיצה )

בינא

Member
הצע למיקום בהתאמה לשימושו

הנחת ההצעה היא שהנוף נמצא מול דלת הכניסה. הנחה נוספת היא שהמטבח מתוכנן בקיר של הכניסה. להלן 4 אפשרויות: 1) תכנון מטבח פינתי גם על קיר השכן וגם על קיר הכניסה כאשר המקרר על קיר הכניסה בסמוך לקיר המפריד בין המטבח לדלת הכניסה. פינת האוכל תהיה צמודה אל הקיר עם הנישה בכניסה (שולחן צמוד לקיר או שולחן עם כסאות ליד הקיר - 2 האפשרויות טובות) 2) המטבח על קיר הכניסה עם פינה בצד של דלת הכניסה ופינת האוכל צמודה לפאטיו. 3) פינת האוכל בצד שמאל של דלת הכניסה, מופרדת מהמטבח ומיועדת למצבים של ארוח או ארוחות שבת והמטבח מתוכנן עם דלפק לארוחות של יום-יום או עם שולחן קטן יותר כחלק מהמטבח. 4) פינת האוכל כחלק מהסלון, גם מבחינת העיצוב, ממוקמת משמאל לפאטיו, אבל משמשת רק לשבתות וארוח והכיסאות שלה או ה"ספסל" המעוצב המוצב על הקיר עם הגב לנוף הם חלק מריהוט הסלון המקורב לשולחן כשמבקשים להשתמש בו. גם במקרה כזה, יש שולחן או דלפק ליום-יום כחלק מהמטבח. במקרה הזה, היות ומהכניסהניתן לראות את פינת האוכל, נושא העיצוב כחלק מהסלון, חשוב ביותר. ניתן גם ליצור הפרדה "חלקית" עם רהיט ומראה מול דלת הכניסה, כך שהאורח לא יראה את פינת האוכל הזו אלא "יופנה" לסלון.

למעלה