עזרה קטנה

noam1985

New member
עזרה קטנה ../images/Emo92.gif

שלום לכולן, אני מתנדבת בבית עלם לנוער במצוקה ואני מעוניינת להעביר מעגל נערות. הבעיה הקטנה היא שאין לי ניסיון בהדרכה מהסוג הזה. אני רק אציין שהשתתפתי בעבר במספר מעגלים. הייתי רוצה לשמוע מכן מה לדעתכן צריך להיות הנושא העיקרי במעגל (אם צריך כזה בכלל) ואולי תוכלו לתת לי טיפים או שאלות מנחות ותעזרו לי לבנות ולגבש (אפילו באופן כללי ביותר) את הפעילות. אשמח לקבל תגובות גם למייל. [email protected] תודה, נעם.

בוקר אור נעם

ראשית יישר כוח על התנדבותך ועל רעיון מעגל לנוער במצוקה רצוי ומומלץ שיהיה נושא שיהווה את מרכז המעגל הנושא יכול להיות פשוט או רציני, תלוי בך ואיך את רוצה להתחיל. תמיד יש צורך להתחיל בהיכרות בין כל המשתתפים ואם יש נושא למעגל אזי בהקשר אליו. הנושאים יכולים להיות מגוונים: סליחה, צמיחה, שלום, תודה, ועוד.... מה מעסיק את אותם בני הנוער? אולי אפשר אפילו לערוך מפגש ראשון של היכרות ותו לא ולתת להם נושאים לבחירה למעגלים הבאים. אם תתני עוד פרטים אשמח לעזור עוד.

noam1985

New member
תודה על התגובה

מה שמעסיק אותם הם הדברים הרגילים שמעסיקים בני נוער, חשבתי אולי להתמקד בחברות או ביחסים. אני חושבת שזה רעיון טוב לערוך מעגל ראשון להיכרות (בעיקר ביני לבינן, כי הן כבר מכירות אחת את השניה). טווח הגילאים הוא רחב, 13-18. את יכולה לתת לי כיוון קצת יותר מוגדר להנחיה של המעגל, אולי כמו איזה שאלות כדאי להעלות אחרי ההיכרות הראשונית שכל אחת תספר על עצמה ואולי קצת הסבר על המעגל, פשוט ממש קשה לי להתמקד ולגבש את המעגל... תודה רבה, נעם.

בואי ננסה

ראשית לדאוג למקום נעים - כדאי לשבת במעגל של ממש אם על כורסאות/כיסאות ואם על הרצפה - מחצלות וכריות. כדאי לשים נרות, קטורת, מוזיקה ברגע - ככה שיהיה נעים ומזמין. רצוי שהצבעים אגב לא יהיו חזקים מדי כדי לא ליצור התנגדות אנרגטית. זכרי כי את רק המנחה, את המעגל כשלעצמו יוצרות המשתתפות. תתחילי את ותציגי את עצמך ואז תזמיני כל אחת להציג את עצמה. את זו הקובעת - אם תאמרי שם ותו לא כך יאמרו כל השאר אחרייך אם את רוצה היכרות יותר נרחבת/אישית אז תתחילי כך ואז הזרימה תהיה יחד איתך. לאחר ההיכרות תתני את הנושא שבחרת - אני גם חשבתי על הדימוי העצמי/חיצוני. אולי כדאי להתחיל עם משהו קל יותר אפילו למעגל ראשון כמו חיצוניות או נשיות, משהו שהוא יותר חיצוני ולא פנימי כדי להכניס אותן למעגל.

noam1985

New member
תודה

זה באמת עוזר לי. החלטתי בתור מעגל ראשון לא להתמקד בנושא מסויים אלא יותר בהכירות אז יש לי כמה שאלות להנחיה סביב איך אני רואה את עצמי ואיך הסביבה רואה אותי בלי להיכנס יותר מידי לעומק, אבל זה כבר תלוי בבנות וכמה זה ילך חלק. בכל מקרה, תודה רבה!! נעם.

למעלה