עזרה קטנה :)

tamaguchi girl

New member
עזרה קטנה :)

אני מדריכה כיתות ד', וכתבתי פעולה על קבלת האחר. חשבתי להשתמש בסיפור הברווזון המכוער, אבל המדני"ת שלי המליצה לי לבחור בסיפור אחר כי הוא ילדותי מדי לד'. חשבתי על זה אבל לא עולה לי שום סיפור בסגנון הברווזון המכוער שיתאים לכיתה ד'. אם עולה לכם סיפור שקיים או שאתם מכירים סיפור מומצא אחר בנושא קבלת השונה, או אפילו סיפור שדומה לברווזון המכוער אבל שמתאים לכיתה ד', זה יעזור לי מאוד אם תכתבו לי אותו כאן או תצרפו לי קובץ. תודה רבה

רוית יקרה,

אשמח לדעת איך לאיזו מתודה את נעזרת בסיפור ובכלל שתשתפי אותנו בפעולה כדי שנוכל להכניס למאגר הפעולות הקיימות אצלנו. הסיפור הברווזון המכוער מאוד מתאים לגיל היעד שלך ואת יכולה לעשות את החלק הזה בצורה טיפה הומוריסטית ולתת להם להציג אותו בסגנונות שונים. לדוגמא: במבטא מרוקאי, במבטא אמריקאי, בכל אופן לגבי בקשתך, הנה לך כמה סיפורים שיוכלו לעזור לך:
פעם הייתי שמנמן
הצבע הכי יפה בעולם
הקיץ של אביה
דירה להשכיר
לכלוכית
הסיפור על משה רבנו- שהיה מגמגם וגדל בתוך ארמון כשהעם שלו היו עבדים של המלך ובארמון לא קיבלו אותו כיון שהיה יהודי.
הקוצים של פודי- שולה מודן
פילים לא רוקדים בלט- פני מקינלי יש לך גם שירים מעולים:
חברים בכל מיני צבעים
את יפה
הבובה ימימה בהצלחה

בהמשך למה שמאיה כתבה...

אם כבר מהתנ"ך אז... 1. סיפורו של דניאל בבבל - דניאל היה שונה מאנשי הארמון בבבל משום שהיה יהודי ומנהגיו היו שונים. יחד עם זאת הוא הצליח מאוד ועורר את קנאת יריביו עד שהושלך לגוב האריות ויצא משם חי בזכות אמונתו. 2. סיפורו של יוסף בן יעקב - יוסף היה שונה מאחיו (בגלל אהבת אביו). הוא נמכר לעבדות וגם שם היה שונה, אבל הצליח בגדול. 3. לוט שגר בסדום היה שונה מתושבי סדום והוא היחיד שניצל משם. 4. במובן מסוים גם נח וגם אברהם היו שונים מסביבתם. יש גם סיפור מצה"ל, שפורסם בביטאון חיל האויר (אני לא יודע כמה זה מתאים לילדים בכיתה ד')... מסופר על סמלת (מיל) לי ארז, חיילת כבדת שמיעה שרצתה להיות מדריכה במוזיאון חיל האויר. בגלל המגבלה (והשוני) שלה לא רצו לקבלה להדרכה ובמשך שנה היא שרתה שם כפקידה בכח אדם. לאחר לחץ עצום שהופעל על מפקד המוזיאון (טרנר) הוא קיבל אותה לקורס. היה לה קשה ללמוד (כי מדובר על הקשבה להרצאות בעיקר) - אבל כל החיילים בקורס שלה (ואני הייתי אחד מהם) סייעו לה ללמוד. היא סיימה את הקורס בהצלחה, אבל בגלל השוני שלה סרבו לאפשר לה להדריך. באחד הימים כשבאה קבוצה של חרשים וכבדי שמיעה (חלק מהם מהמשפחה שלי), סרבתי להדריך וביקשתי שלי תעשה זאת במקומי (רציתי לתת לה הזדמנות). כשלקצינת ההדרכה לא נותרו ברירות היא החליטה לאפשר לה להדריך בפעם הראשונה (כשלושה חודשים לאחר סיום הקורס). לי הדריכה וקיבלה כמות אדירה של משובים בעברית ובאנגלית (חלק מהקבוצה היו תושבי ארה"ב). המשובים הועברו למפקד המוזיאון, שאיפשר לה להדריך למרות השוני והקשיים. כאשר לי השתחררה, ביקשה קצינה ההדרכה עותק מהכתבה שעשו עליה בביטאון חיל האויר כדי לזכור שהכל אפשרי למרות שוני ולמרות מגבלות. לי נחשבת עד היום כאחת המדריכות המוצלחות ביותר של מוזיאון חיל האויר בכל הזמנים. ויש גם שירים על קבלת השונה... 1. "כל יודעת" של שולה חן - מדובר על נערה חכמה מאוד שלא מקובלת על כיתתה. 2. "ברבאבא" של ציפי שביט - הדמות המצוירת והשונה ("אך בגלל שהיתה לו צורה משונה צחקו עליו כל הילדים") שהצליחה בגדול. 3. "הילד הכי קטן בכיתה" של ציפי שביט - על ילד נמוך שמצליח בגדול. 4. "ג'ינג'ית" של ריקי גל - על שונה ויחודיות (בצבע השיער). 5. "אנני אוקלי" של קורין אלאל - על גיבורת המערב הפרוע שגדלה כילדה שונה והיתה לפורצת דרך. ואגדות... האגדה על הר סיני - שהיה קטן, מסכן ושונה מההרים האחרים בסביבה ועליו ניתנה התורה בזכות כך. אם אמצא עוד, אחזור לכתוב כאן...

tamaguchi girl

New member
תודה רבה לשניכם! :)

מאיה- בפעולה המתודות שבחרתי בהם הם דיון אחרי הסיפור, משחק זיכרון (תמונה מהסיפור ואמרה מולו), ויצירה (הכנת בול או כתיבת מכתב לדמות הראשית). יש עוד 2 משחקי פתיחה בהתחלה אבל איתם אין בעיה, כי הם לא נשענים על הסיפור. ושאלה קטנה- מהם הסיפורים 'פעם הייתי שמנמן' ו'הצבע הכי יפה בעולם'? אני לא מכירה אותם..יש אותם אולי ברשת? המדריך מחצרים- אני גם לא חושבת שהסיפור מצה"ל יתאים, אבל אני אישית אהבתי אותו. בקשר לסיפורי התנ"ך- אני עצמי לא כ"כ מתחברת לתנ"ך, ואם אני אנסה להעביר את זה לחניכים זה לא יהיה טוב כי יראו שאני לא מתחברת לזה בכלל..אבל תודה בכ"ז :) לשניכם- השירים עזרו לי, ולמרות שלא חשבתי לשלב שירים בפעולה, אני אשלב אותם עכשיו..

רויתוש יקרה,

אשמח שתעלי את מערך הפעילות בצורה מסודרת יותר כולל מטרות, גילאי יעד וכו'... לגבי שאלתך: פעם הייתי שמנמן- רותי מזרחי הצבע הכי יפה בעולם- פאול קור ניתן למצוא את הספרים הללו בכל רשתות הספרים. ספרים מעולים שבתור מדריכים שווה להחזיק אותם בבית כי הם מתאימים גם לעוד פעולות בנושא: צבעים, תזנה נכונה ועוד... בהצלחה

למעלה