עכשיו יש לי מתכון טיבעוני..
אוקי, זה מתכון שקיבלתי בפורום "מתכונים".... הכנתי (יותר נכון, אמא הכינה
) וזה יצא מעולהההה..
נזיד עדשים צמחוני
החומרים הדרושים 1 כוס עדשים אדומות, מבוררות ושטופות 1/4 כוס שמן זית 1 בצל גדול פרוס 2 גזרים פרוסים 2 שיני שום פרוסות 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות 3 כוסות ציר ירקות (או מים) 2 עגבניות, מרוסקות בפומפייה מלח ופלפל שחור, טחון טרי מעט סוכר 1 כפית כורכום 1 כפית כמון 1 כפית פפריקה מתוקה מבשלים את העדשים במים - כחצי שעה אחרי רתיחה. מסננים. בסיר מחממים שמן זית מאדים את הבצל עד שנעשה שקוף. מוסיפים גזר, מאדים עוד 2 דקות ומוסיפים שום ורסק עגבניות. מבשלים עוד שתי דקות, תוך עירבוב בכף עץ. מוסיפים ציר ירקות, רסק עגבניות טריות ותבלינים, ומבשלים 45 דקות. טועמים ומוסיפים תיבול, אם יש צורך. ממשיכים לבשל עוד 15-10 דקות, או עד שהנזיד שמתקבל סמיך לטעמכם. ב ת א ב ו ן