עזרה קטנה....

xenocide

New member
עזרה קטנה....

מישהו אמר לי לפני כמה ימים שהאוכל הצמחוני והטבעוני זה אוכל שצריך להכריח את עצמך לאכול כי הוא מאוד לא טעים.. רציתי רק לבקש בקשה קטנה אם תוכלו-לתת לי מתכון למאכל הטבעוני הכי טעים שאכלתם ואתם יודעים איך מכינים אותו.... זה יכול יותר מלהועיל תודה מראש הדר
 

MooN aka asdfgh

New member
פלפלים ממולאים של אמא שלי...

חכי כמה ימים ואני אתן לך את המתכון... תגידי אם זה דחוף...
 
לזניה צימחונית...

שזה ללא ספק אחד מהדברים הטעימים ביותר שיצא לי לאכול... רוצים את המתכון? בבקשה....
לזניה של ירקות קלויים וגבינות צאן
חומרים לתבנית פיירקס מלבנית: 15 עלי לזניה יבשים ( או שלושה טריים בגודל התבנית) 2 חצילים פרוסים דק לאורכם 3 זוקיני פרוסים דק לאורכם 3 פלפלים קלויים וקלופים מנוקים מגרעינים משלושה צבעים 250 גרם גבינת עזים רכה 250 גרם גבינת שמנת בטעם שום- שמיר 2\1 1 כוסות קשקבל מגוררת 2 ביצים 3 כוסות רוטב עגבניות ( עשוי מרוטב עגבניות ומתובל בשום ובזיליקום) מלח ופלפל שחור, טחון, טרי שמן זית 1. קולים את פרוסות החצילים והזוקיני על גריל 0 או על רשת מעל לאש גלויה) מתבלים בפלפל, מלח ומעט שמן זית. 2.כינים תערובת גבינות גבינות: גבינת עזים, גבינת שמנת, וכוס קשקבל מגוררת. מוסיפים את הביצים ומתבלים במלח ופלפל. 3. משמנים תבנית פיירקס בשמן זית ומסדרים שכבה ראשונה של חמישה עלי לזניה, מעליהם יוצקים 2\1 כוס רוטב עגבניות ומעליו מסדרים שיכבה של ירקות קלויים. 4. מעל לירקות משטחים 3\1 מכמות תערובת הגבינות ומעליה 2\1 כוס רוטב עגבניות. 5. מתחילים שכבה שניה בעלי לזניה ואחריה שלישית. אופים בחום של 180 מעלות במשך 20 דקות מפזרים את הקשקבל הנותר ואופים עוד 10 דקות בחום גבוה מאד ליצירת מעטה שחום ופריך. אני מתנצלת בפני כל חברי הפורום הטיבעוניים שזה לא מתכון טיבעוני
 

vegan

New member
לזניה טבעונית ניתן למצוא כאן

את המתכון שלי ללזניה טבעונית ניתן למצוא כאן
 
עכשיו יש לי מתכון טיבעוני..

אוקי, זה מתכון שקיבלתי בפורום "מתכונים".... הכנתי (יותר נכון, אמא הכינה
) וזה יצא מעולהההה..
נזיד עדשים צמחוני
החומרים הדרושים 1 כוס עדשים אדומות, מבוררות ושטופות 1/4 כוס שמן זית 1 בצל גדול פרוס 2 גזרים פרוסים 2 שיני שום פרוסות 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות 3 כוסות ציר ירקות (או מים) 2 עגבניות, מרוסקות בפומפייה מלח ופלפל שחור, טחון טרי מעט סוכר 1 כפית כורכום 1 כפית כמון 1 כפית פפריקה מתוקה מבשלים את העדשים במים - כחצי שעה אחרי רתיחה. מסננים. בסיר מחממים שמן זית מאדים את הבצל עד שנעשה שקוף. מוסיפים גזר, מאדים עוד 2 דקות ומוסיפים שום ורסק עגבניות. מבשלים עוד שתי דקות, תוך עירבוב בכף עץ. מוסיפים ציר ירקות, רסק עגבניות טריות ותבלינים, ומבשלים 45 דקות. טועמים ומוסיפים תיבול, אם יש צורך. ממשיכים לבשל עוד 15-10 דקות, או עד שהנזיד שמתקבל סמיך לטעמכם. ב ת א ב ו ן
 

xenocide

New member
וואו

תודה רבה לכולם. מאחר ומאז שכתבתי את ההודעה נעשה הסכם קטן ביני לבין ידידי שאכין לו ארוחה טבעונית שהוא יהיה חייב לטעום (לפחות) מכל מה שאכין זוהי עזרה לא קטנה..
 

xenocide

New member
ופה אומר לכם תודה

על כל ההפניות וקישורים ועל כל המתכונים המעניינים ביום שישי הארוחה ובעזרת כולכם שהגבתם ועזרתם הכנתי תפריט אני לא אפרט כרגע מה בדיוק יהיה מאחר ואיני יודעת אם יהיו שינויים או לא בכל אופן אם יש משהו שנראה לכם כאילו אני חייבת להכין כי זה בלתי נמנע וכולם יאהבו את זה והוא חייב לטעום אני אשמח למתכונים עד לרגע האחרון בכל אופן אספר לכם איך היה!!
 

rastotman

New member
יפּרח

הממולאים של סבתא שלי- זה גם ממש טעים, אם לאמא יהייה כח אולי ננסה לפענח את המתכון של זה ונוסיף לפורום
.
 
למעלה