עזרה קטנה

asafyigal

New member
עזרה קטנה

אנחנו מוזמנים ל "על האש" בסוף השבוע ואני מחפש משהו להכין, מדובר במשהו שמכינים על הגריל או קינוח (כמה שיותר רחוק מהגריל) עדיין לא הוחלט מה ואני עדיין מתלבט. אני חשבתי, במקרה של מנה על הגריל, על האפשרויות הבאות: (1) coquille saint-jaque על שיפודים של קנה סוכר עם רוטב של שמן פטרוזיליה וליים (2) שרימפסים מושרים ביין לבן (כאשר מנקים אותם אבל משאירים את הקליפה עליהם) במקרה של קינוח, חשבתי אולי על טורט בשילוב של מישמש ולבנדר. או אולי על שילוב של פירות שיהיה פחות "כבד" מטורט. כל הצעה תתקבל בברכה, אין בעיה של קירור או חימום במקום. בקשה נוספת – אני מעדיף לא לקבל הצעות של כבד אווז על האש (טעם אישי) אני יודע שזה אולי לא בדיוק נופל בהגדרה של "גורמה" אבל אני מבטיח שהמנה תיעשה מחומרים מעולים תוך הקפדה על שימוש בטכניקות הנכונות והגשה ראויה.

ranlevy

New member
הבשר של הצדפות מאוד עדין

תצטרך רק נגיעה קלה על הגריל כדי לסמן פסים משני הצדדים. תיזהר שלא לצלות אותן יותר מדי ולהרוס את הבשר הנפלא הזה. בתור תוספת אתה יכול להכין פולנטה מתוחכמת (כמו פולנטה רגילה, אבל עם תיבול שמתאים למנה שתבחר בסופו של דבר: בשר סרטנים קצוץ, ירקות בצבע מנוגד לצהוב של התירס, עשבי תיבול מתאימים). מכינים פולנטה כרגיל, משטחים על תבנית בעובי אחיד, ואז חותכים עם חותכן או סכין לצורות אחידות. צולים על הגריל כדי לחמם ולסמן פסים יפים ומגישים ביחד עם המנה העיקרית (הרעיון שאול מהספר של הקורדון בלו). רעיון אחר שמצאתי בעיתון צרפתי משלב כמה שיטות הכנה לאותו רכיב. במקרה ההוא היה מדובר על נתח טונה על הגריל בתיבול מתאים יחד עם טרטר של טונה ואבוקדו. אם אתה הולך על עוגה בתור קינוח, לך על טארט ולא על טורט. זה פחות כבד. אתה גם יכול ללכת על צירוף של משמשים צלויים (בחמאה או אפילו בגריל) עם גלידת לבנדר. אל תשכח להוסיף למנה פריכות, בצורה של עלה דקיק מבצק פריך, בצק עלים, טוויל או אפילו דף שוקולד דקיק. -- רן.

asafyigal

New member
אפשר לקבל את המתכון לטונה ?

ובקשר לקינוח, אני אשמח לקבל רעיון שילוב הטעמים של מישמש ולוונדר במנה אחת - אולי מתכון לטארט משותף ?

ranlevy

New member
טונה - מתכון של השף william Frachot

המתכון נכתב ל"אנשים שיודעים", מה שקצת מקשה על הדיוטות כמונו להכין אותו במדוייק, וצריך להיות עם רגישות לחומר ולטעמים בעת ההכנה. הרוטב בכלל לא מופיע במתכון בכמויות מדוייקות, ולכן צריכים להיות רגישים במיוחד בעת ההכנה. הרכיבים לארבע מנות: 240 גרם טונה אדומה 5 גרם ג'ינג'ר משומר בחומץ אורז 1 אבוקדו מיץ מלימון אחד 1 מיני-כרישה מלח, פלפל שחור טחון טרי, שמן זית 10 גרם אטריות ורמיצ'לי סיני מטוגנות 1 עלה נורי בלילת טמפורה 1 כף וואסאבי כפית רוטב סויה כפית חומץ אורז ג'ינג'ר טרי קצוץ כפית גרגרי פרג כמה כפיות ציר עגל ההכנה: להכנת הרוטב מחממים מען שמן זית, מוסיפים מעט ג'ינג'ר טרי קצוץ וגרגרי פרג, טיפת חומץ אורז, טיפת רוטב סויה, ומעט ציר עגל. מצמצמים למרקם של רוטב ומתקנים תיבול. במקביל מדללים את הוואסאבי עם מעט מים. מחלקים את הטונה לשלושה חלקים שוים באופן הבא: מכינים 8 ריבועים יפים של טונה (כשני שליש מהכמות), ואת הקצוות שומרים לטרטר (כשליש מכמות הטונה). מסמנים על גריל את 4 הריבועים הראשונים, מקפידים לשמור את הנתח נא במרכזו (בישול bleu). את הקצוות חותכים לקוביות קטנות. מערבבים עם מיני-כרישה קצוצה, ג'ינג'ר משומר קצוץ, מלח פלפל ושמן זית לטרטר. את האבוקדו קולפים ומועכים עם מעט מיץ לימון. מסדרים על צלחות הגשה בעזרת טבעת קטנה בסיס ממחית האבוקדו, ומעליה מעט מהטרטר. מקשטים באטריות הוורמיצ'לי. את 4 ריבועי הטונה שנותרו ממליחים ומפלפלים, מכסים משני הצדדים באצת נורי בגודל תואם. טובלים בבלילת טמפורה, ומטגנים בשמן עמוק ב-170 מעלות. במקביל לטיגון הטמפורה מחממים את ריבועי הטונה הצרובה, ולפני ההגשה חותכים כל ריבוע לשני משולשים (כך שאפשר לראות את הפנים האדום). מגישים על כל צלחת: שני משולשי טונה צרובה בצד אחד עם כפית אחת (לא יותר) של הרוטב, עיגול הטרטר ואבוקדו בצד אחד ולצידם טיפה (בדיוק) של רוטב סויה, ונתח טונה מצופה טמפורה בקצה השלישי ולצידה שובל קצרצר של וואסאבי דליל. -- רן.

ranlevy

New member
רעיון לטארט

על בסיס של טארט קלאסי, אבל בלי מתכון מדוייק (צריך להמציא כזה על סמך הטכניקות הקלאסיות): תחתית של בצק פריך קלאסי לטארט. שכבה של קרם פטיסייר קלאסי אבל בניחוח לוונדר חצאי או רבעי משמשים צלויים בחמאה וסוכר מסודרים יפה מעל. זיגוג על הפירות. -- רן.

למעלה