עזרה קצת בבירוקרטיה...

takat

New member
עזרה קצת בבירוקרטיה...

צהרים טובים לכולן. התבשרתי בשורות טובות לגבי בדיקת FISH שעברתי...אבל נותרתי עם הרבה שאלות ברשותכן. אחת מהן היא שהבנתי שאני עכשיו צריכה להיות במעקב של הריון בסיכון. לפי זה הבנתי שהבדיקות הנוספות לא אמורות לעלות לי כרגע כסף וגם לא טופס 17 כגון: אקו לב עוברי, סקירה מאוחרת מורחבת, מעקב כמות מי שפיר ועוד. האם זה נכון? אם כן, איך אני מתקדמת עם זה? ניסיתי לברר מול המוקד של כללית ואין שם עם מי לדבר. נעליים סליחה על הביטוי. מישהי יכולה לעזור לי לעשות סדר?

תלוי מה הבעיה שבגללה עשית פיש ../images/Emo19.gif

אם זה בשל ממצאי סקירה, ובמיוחד אם מדובר בממצא לבבי, ובהנחה שיש לך מכתב מיועץ גנטי, הרי שהקופה בהחלט אמורה לממן לפחות אקו לב עובר. איני בכללית ולא מכירה את הפרוצדורות ששם, אבל בעקרון, בכל קופה, היועץ הגנטי של הקופה הוא הסמכות המחליטה מי הגורם המממן כל טיפול ואלו בידקות מגיעות לך.

takat

New member
זה היה עבור טריזומיה 18

שני ממצאים שונים, אחד בסקירה ואחד בתבחין המרובע. היועצת גנטית היא זו שכתבה והפנתה למעקב של הריון בסיכון ושאני אצטרך את כל הבדיקות בגלל HCG נמוך, כמובן אם זה יצא תקין ב FISH, מה שלשחתנו הגדולה קרה. אז זה אומר לדעתך שאכן אני זכאית? אני אנסה לדבר מחר עם הרופאה שלי...להבין קצת בכלל מה זה אומר.

אני מסייגת כי לא מכירה את כללית

אבל לפחות במכבי, אם את מקבלת מהגינקולוג שלך הפנייה לבדיקה כמו אקו עוברי, את לא משלמת שום דבר פרט להשתתפות הרגילה שלך בכל בדיקה (בהנחה כמובן שאת עושה את הבדיקה במכון של קופ"ח). עכשיו, אם את עושה את המעקב במרפאה להריון בסיכון בבי"ח, סביר להניח שמעקב כמות מי שפיר יעשו לך שם ולא תצטרכי לעשות את זה בנפרד. לגבי סקירה מורחבת, אני לא יודעת מה הנהלים. אני עשיתי את זה אצל הרופא הפרטי שלי וקיבלתי החזר מהקופה, אבל אולי במקרה שלך יש דרך אחרת. כמובן - שמחתי עד מאוד לשמוע את הבשורות הטובות על הפיש!
עתליה

takat

New member
אני לא יודעת מה זה מעקב הריון

בסיכון... תודה רבה לך!!!

הכוונה היא שבבתי חולים יש מרפאת

חוץ שנותנת שירות להריונות בסיכון גבוה. עושים שם את כל מעקב ההריון הרגיל, בדגש על מה שרלבנטי במיוחד לבנות בהיי-ריסק. היתרון הוא בכך שכל הבדיקות זמינות במקום, יש רופאים מומחים פחות או יותר לכל דבר, וכו'. החסרון הוא שקופ"ח לא ששות לממן מעקב במרפאה כזו כשיש רופאי היי-ריסק בקופה... עתליה

למעלה