עזרה- קשור לאנגליה בסביבות המאה ה-16

Dandoka

New member
עזרה- קשור לאנגליה בסביבות המאה ה-16

שלום, קוראים לי דנה. שנה הבאה, בי"א, בחרתי להכין עבודת גמר. לאחר מחשבות רבות החלטתי שאני רוצה להתעמק בעבודה באנגליה.. אני יודעת ממש על קצה המזלג, אבל זה תמיד ממש עניין אותי ורציתי להרחיב את ידיעתי בנושא. מכיוון שאני בעצם אבל לא יודעת יותר מדי, אני גם לא יודעת במה להתעמק, ואיזה נושא אפשר להרחיב עליו מכמה בחינות... חשבתי אולי ללכת לכיוון הנרי ה-8, או משהו שישווה בין התנהלות מלכים.. או בכלל על האווירה הכללית שהייתה באנגליה אז, על הזרם הפרוטוסנטי.. אהמממ כפי שאתם רואים הסתבכתי"\ אז מי שמבין בתחום, או יודע קצת יותר ממני ויכול להמליץ לי לאיזה כיוון ללכת אני אשמח! ואם אתם מכירים ספרים בנושא שאני יכולה להסתכל בהם כדי להחליט על מה העבודה באמת תהיה! תודה רבה:).. דנה

Y. Welis

New member
בתקופת הנרי השמיני היתה דחיית הקתוליות

שיוצגה ע"י חשמן מטעם האפיפיור, לטובת כוהני דת ילידי אנגליה שיסדו את הכנסיה האנגליקנית. זה התבטא בכך שהם אלה שהרשו להנרי לגרש את נשותיו ולשאת חדשות, בעוד שהקתולים התנגדו. יש שפע של חומר להכנת עבודה, שתסביר איך רצונו האישי והגחמני של המלך הביא לשינוי בדת המדינה.

Dandoka

New member
תודה!!

זה באמת נשמע מאוד מעניין, לא ידעתי את זה. אממ אתה מכיר אולי שמות של ספרים שעוסקים בנושא? או איזה מילות מפתח כדאי לי להשתמש בחיפוש באינטרנט או בלשאול בספריה? (חיפשתי על הנרי השמיני באינטרנט ולא מצאתי יותר מדי תוצאות שחיפשתי-ספרי היסטוריה ממשיים) תודה שוב!

היה סרט עלילתי על הנרי השמני בערוץ הולמארק

ולפני כשנתיים יצא סרט עלילתי על המלכה שהיתה בתו של הנרי השמיני, אני חושב ששמה אליזבת אבל אני לא בטוח.

firehand

New member
The Tudors

סדרה מצויינת של רשת "שואוטיים" שהעונה הראשונה שלה הסתיימה לא מזמן. לטעמי, למרות כמה אי דיוקים היסטוריים (שהוכנסו במתכוון) הסדרה מעניינת במיוחד מפני שהיא עוסקת בתקופת שלטונו הראשונה של הנרי השמיני ובעיקר במשבר הנישואים שלו, שמוביל בסופו של דבר לייסוד הכנסיה האנגליקנית ולהתנתקות מהאפיפיור.

Y. Welis

New member
היו עיבודים רבים - הסידרה שזכורה לי במיוחד

היא זו משנות השבעים, 'ששת נשותיו של הנרי השמיני' עם קית' מיטצ'ל השמנמן (שאח"כ גילם את קפטן קוק בסידרה טובה אחרת), שבזמנו הוקרנה כמה פעמים בחינוכית (יחד עם עוד סדרות היסטוריות מצויינות, כמו 'יורש העצר' על ג'ורג' הרביעי הניקלה, בגילומו האדיר של פיטר איגן) - כאשר זו היתה אכן טלוויזיה חינוכית. בזו של הולמארק ריי ווינסטון היה הנרי, אבל שון בין המצויין גנב את ההצגה, וסיים שם את חייו בדיוק באותו אופן שהוא חוסל ב'חבורת הטבעת'. על ה'טיודורים' שמעתי לאחרונה (פיטר אוטול משחק שם בעונה השניה את האפיפיור קלמנס השביעי), והיא בהחלט נשמעת מעניינת.

למעלה