עזרה ראשונה לגוזל של דרור

עזרה ראשונה לגוזל של דרור

הי הוא נראה בריא וגם די גדול כבר מה לעשות עד שאעביר אותו לוטרינר? אמרו לי שאחד הוטרינרים כאן מטפל בהם יפה האם עליי לטפטף לו מים למקור? בנתים הוא במשרד שלי, סגרתיאת המזגן שלא יהיה לו טמפרטורה נמוכה והוא מדי פעם פותח את העיניים ומנפנף בכנפיים אני מקווה שאין לו פגיעה פנימית

מצאתי הסבר בקישורי הפורום

ש נטבירד כתב הסבר על הטיפול http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=1002&QID=8039 רק שאלה נוספת: תוך כמה זמן גוזל דרור שכבר נראה בוגר יעוף? יומיים? שבוע? שבועיים?

עכשיו הוא אצלי בבית

בעבודה הוא קיבל לחם רטוב ואחר כך הורדתי אותו החוצה לגינה ושם הוא צייץ וקרא להוריו כל כמה זמן באתי לבקרו טהבאתי לשאר הדרורים גרנולה ולחם וכשהלכתי הביתה לא רציתי להשאירו שם כל הלילה עכשיו אני מקלידה עם יד אחת כי הגוזל ישן על מפית על היד השניה שמתי לב שהוא כמו תינוק מעדיף לישון על הידיים החום של היד כנראה טוב לו הוא כמו תינוק ישן, מתעורר ומבקש אוכל, אוכל, עושה קקי וחוזר לישון

../images/Emo53.gif אנא עזרתכם

למזלי יש ליבבית בקבוק חם אז מילאתי בו מים חמימים ועל הבקבוק הנחתי בד ועליו טישו רך כי הוא עושה קאקי כל הזמן וזה מלכלך האם חוץ ממי סוכר יש עוד משהוא מזין? הרי בטח כמה ימים הוא צריך לאכול מזון שאני אתן עד שיהיה גדול ויעוף ויאכל בעצמו ולשאלות: ---------- באיזה גיל גוזלי דרור אוכלים בעצמם ועפים? כל כמה זמן עליו לאכול? בטח אצטרך לקחת אותו איתילעבודה, מרחק 25 דקות נסיעה - האם הטלטלות יכולות להזיק לו? שישי שבת איני עובדת ואז לא יטולטל בהם יש לו רגל אחת חלשה והוא נוהג לישון על הצד, האם זה בסדר?

קיבלתי הוראות בקשר לדרור

דיסת קואקאר עם מים פושרים, שהדייסה לא תהיה מימית אסור מיים ! ואם אמצע חרקים מתים צהוב של ביצה ובלילה אינו אוכל רק מכשהשמש זורחת ואז כל שעתיים

התעוררתי כבר בחמש וחצי

כי חשבתי שהגוזל ירצה לאכול איך שהשמש זורחת אבל הוא צייץ מתוך שינה מנגינה נעימה, לרגע חשבתי שהוא ציפור שיר בשש כבר יצא לו ציוץ של רוצה אוכל אבל חזר לישון

עייף הילד...

ו... סליחה על הבורות כי רבה - אבל אני בתמימותי סברתי שדרור זה ציפור שיר? אם לא - מה זה ציפור שיר?

טיפ של איש הציפורים

אשה של חבר לעבודה שלי סיפרה לי שאביה היה באושוויץ עם איש הציפורים ואמרה שאם רוצים שהגוזל יחשוב שאנחנו אמא שלו ויפתח את הפה לאכול אז לסגור ולפתוח את כף היה ככה שיש רעש של הכנפים של האמא כשבאה אל הגוזל ולדעתי זה גם עושה צורות של נפנוף כנפיים

סוגיית מי הסוכר

כתוב בשאלות נפוצות המלצה לתת לגוזלי ציפורים מי סוכר http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=1002&QID=8039 לפי מה שאמרו לי זה נכנס להם לריאות והורג אותם אחרי שעות או ימים הגוזל דרוד שלי מת
וכנראה מסיבה זו כי הוא שרד 40 שעות ואכל בהתחלה לחם טבול במי סוכר ואחר כך לפי עצת מומחה אכל דייסת קואקר עם חלמון ביצה מבושל ללא רטיבות
אז כדי שלא ימותו עוד אנא לתשומת ליבכם

טעות שלי

נטבירד כתב באותו מקום על גוזל ובוגר ולבוגר כתב מי סוכר , בגלל שזה בפסקה אחת אז לא שמתי לב לחיבור צריך רק לבקש ממנו שיפריד לשתי פסקאות שונות ויזהיר שלגוזל אסור אוכל לך ואסור מיים כי זה נכנס להם לראות והורג אותם

נט בירד תודה רבה

אני עוד באבל על הגוזל כי כשמצאתיו הוא היה נראה מת, שכב על צידו על המדרכה אחרי שעה אצלי הוא חזר לצייץ ואפילו עשה צרכיף בצבע המתאים אחרי שהסבירו לילתת לו צהוב מבושל של ביצה ודייסת קואקר לא מימית אז בכלל הוא השתפר ונראה חיי ובריא הוא אפילו נפנף בכנפיים כאילו רוצה לעוף והחזיק אצלי מעמד בערך 40 שעות עד שפתאום הראש שלו נשמט, הגוף התקרר פשוט עצוב וטראגי כל כך אני דמיינתי איך הוא גודל וחוזר לטבע

ניגונים

New member
../images/Emo7.gif משתתף בצערך

טיפלת בו יפה מאד לא נורא בפעם הבאה תדעי עוד יותר טוב כי מכל דבר לומדים משהו

תודה על הניחומים ../images/Emo20.gif

הבית שלנו מוקף דרורים והם כמובן כולם שרים/מציצים בדיוק כמוהו וזה כל יום מזכיר לי אותו

נט בירד זה עדיין לא מספיק ברור

צריך את עניין המים לרשום בהדגשה ובהתחלה ! כי זה פשוט מוות טראגי נוראי מחוסר בהירות לדעתי עליך להפריד את הפיסקאות המסבירות על בוגר ועל גוזל בצורה כזו: טיפול בגוזל : ------------- אין לתת נוזלים לגוזל ואין לתת לו אוכל מימי כי הדבר יגרום למותו ! גלריאףםקוכףם'ולרףך'חר קףדורףדקןורףם'קםןורףדק כלחדףךקחגד טיפול בבוגר: --------- לכחףשד גחך'םושןג, קדףךלג,ךש'חר,ךם'ןג דףךלג,פרגפם'/

netbird

New member
מהלך חיים

מרגע שהגוזלים פורחים מהקן הם נקראים פרחונים. נדמה לי שמרגע שההאכלה מחוץ לקן מסתיימת והפרחון אוכל בעצמו הוא נקרא צעיר. לאחר שנה הוא נקרא כבר בוגר. בביולוגיה כשאומרים בוגר, מתכוונים לבוגר מינית (שמסוגל להתרבות). כשמטבעים ציפורים בודקים את גיל הציפור בין היתר. הגיל נקבע על פי נוסחת הנוצות בכנפיים ובזנב בעיקר (צורת הנוצות ועוצמת הבלייה). הגיל נקבע על פי חלוקה לקטיגוריות 0-4 כאשר 0 הוא צעיר בן השנה הנוכחית ו-3 הוא בוגר. 4 פירושו גיל לא ידוע, אם אינני טועה.

למעלה