עזרה ראשונה לעשבוני המתחיל

Sonata Of Tears

New member
עזרה ראשונה לעשבוני המתחיל

מכוון שהיו בקשות,אז הנה לכם רשימה ממוקדת על דברים שצריך שיהיה לעשבוני(אדם המתעסק בצמחים וצמחי מרפא) המתחיל המעוניין ליצור לעצמו מערכת רפואית בריאה,לעט לעט כל אחד ילמד את הצרכים שלו מהצמחים שהו יכול ורוצה לגדל(או לייבש ,או לקנות:) ). מה שאתם צריכים זה רק מחברת או דף נייר.ומקל עץ מחודד בסופו אם גרפית דקה,וגומי מוחק בסוף(התיאור הכי ארוך לעיפרון לא?). תרופות ביתיות מהם? תרופות ביתיות הן תרופות שכל אדם יכול להכין,בלי הרבה זמן,בלי הרבה הוצעות כספיות(אפילו הוצאות ששואפות ל0),וכמובן ,הכי טבעיות שאפשר.הטבע נותן לנו כל כך הרבה אפשרויות,רק את הידע להשיג לבד,והכל פתוח לנו. על התרופות הביתיות אפשר למצוא במאמרים,בקרוב יווספו עוד 3 תרופות ביתיות(דרך הכנה) ,אבל קודם נסיים את זה. גינת צמחי מרפא: לא משנה איפה אתה גר,בבית קומות,בבית בלי גינה,בבית פרטי אם שדה חקלאי,כולם,אבל ממש כולם,יכולים להרשות לעצמם קצת מקום בחלון אם עדנית(כל עוד אתה באמת גר בבית אם שדה חקלאי) וכמה צמחים שימשו אותו,ברגע שאתה מגדל צמח אתה מתחבר אליו,אתה מרגיש את כח הבריאה,את יכולת ההולדה,זה לא כמו לקנות צמח מיובש בחנות. אתה דואג לצמח מרגע היבלדו. נותן לו חיים ואחר כך הוא מחזיר לך. צמחים מאד אופיינים ושימושיים שאפשר לגדל בקלות בבונג(קמומיל) - צמח מרגיע,חליטה ממנו תעזור במקריי חירום של הלם וזעזוע הצמח מאד שימושי גם ללא מקרה החירום,במאמרי הפורום תמצאו עוד מידע על צמח מעולה זה. נענע חריפה(מנטה) - הנענע החריפה מעולה בתה וטעימה,היא טובה מאד להפרעות בעיכול וכאבי בטן חזקים אזוביון(לוונדר) - מעולה נגד אפיסת כוחות,כאבי ראש הנובעים ממתח,לקלה על צירי לידה,מעולה לתינוקות להרגעה ונגד כאבי בתן לתינוקות נותנים רק 25 אחוז מחוזק ההחליטה הרגיל מרווה - המרווה מעולה לשיפור מחזור הדום,לכאבי בטן,ממריץ לכבד ,שיפור תפקוד מערכת העיכול. עוד על המרווה במאמרי הפורום רוזמרין רפואי - חליטה מן הרוזמרין מעולה בשפעת,התננויות. כאבים שיגרוניים,והפרעות במערכת העיכול,וכם כמשקה מעורר נגד עייפות וכאבי ראש. כל אלו צמחים שקל להשיג בכל משטלה,לגדל בבית אפילו בעדנית של החלון,לייבש ולשתות,והם צמחים מאד מאד מוכרים ברפואה ההרבליסטית,אז אל תורידי מערכם. דברים שצריך בבית - הנה עוד כתבה ,הפעם מהצד של צמחי המרפא לדברים שצריך : בצל: נתחיל בדברים הפשוטים,בצל ממש מאד טוב (וזול ונגיש בכל בית) לעקיצות חרקים ולשיכוך מהיר של התנפחויות שנובעות מזה,גם מסרפדים הוא מציל,הבצל משכך מעולה נגד גירויים מסרפדים(הכל כך שנואים עלי) וגם על גירוייים שנובעים מאלרגיה,מניחים פרוסות טריות על הפצע או העקיצה,אפשר ואפילו מומלץ להשתמש בפלסטר סלוטייפ לבן כזה כדי לחזק את הבל לעור ולתת לזה כמה זמן עד שזה משכך את הכאבים. זנגוויל: לועסים סנגוויל מסוכר נגד בחילות ומחלות נסיעה. ניתן להשיג זנגביל(ג'ינג'ר) מסוכר בחנויות טבע,האמת שהוא עובד מעולה (מנסיון) והוא מסלק טעם מגעיל מהפה(למעשנים שבינכם) אלוורה:ג'ל האלווה ידוע בסגולותיו לשיכוך כוויות שמש וכווית אש,וגירויים דומים,פותחים את עלה האלוורה,ומגרים ממנו במהרה את הג'ל ומורחים,ניתן גם להשיג (וגם להכין) ג'ל אלוורה ברוב הסופרים וחנויות הקוסמטיקה (חנויות הפארמים למינהם) שום: שום(כמה שהוא מסריח) הוא גם שימושי(וטעים ^_^) את שיני השום משפשפים על פצעי אקנה או פצעים מוגלתיים אחרים (גם חצ'קונים!) בשום כתוש משתמשים לריכוחי יבלות. אקליפטוס: כדי שיהיהו בבית כמות מסיבית ( שק אקליפטוס זה אחלה) של עלי אקליפטוס,הם מאד שימוושים לאניהלציה ,פותחים את קלי הנשימה ובעיקר לחורף להתצננויות,מומלץ להשתמש בעלים יבשים לאניהלציה! בכל מקרה,אלו דברים בסיסיים,אבל כמו אמרתי קודם,הלמידה של הנושא היא ארוכה לכולנו,וכמה שמתנסים ,יודעים יותר.ולעט לעט גם מתחילים להכיר את הצמחים שרואים בשדה ליד ( מה שאני עד היום לא מצליח לעשות בלי לשבת שעה מול הצמח ולמצוא אותו באחד מהמגדירי צמחים שלי) ואל ,אל ,אל אל, תכינו תה מכל דבר שנראה לכם טוב,יש עשרות צמחים שיש בהם רעל קטלני,והם מסוכנים,מה שאתם לא מכירים ,אל תקתפו אפילו,רק אם אתם ממש בטוחים,ואם קטפתם ואתם מעלים ספקה .תצלמו ותשרשרו לפה או לפורום גינון ויעזרו לכם. עדיף זהירות כפולה מאשר בטן מורעלת (ולא מקולקלת,אלה מורעלת למוות) בהצלחה! ואני ואפרת ( אני מנדב אותך ילדה) תמיד נסמח לעזור לכם Vote for Finland

bflygirl

New member
הדפסתי וקראתי בארוחת צהריים

יפה! בצל ואלוורה זה סוףףףף הדרך!

אין כמו בצל לפתרון בעיות../images/Emo8.gif

בכלל, בזמן האחרונות נחשפתי להרבה סגולות של הבצל

mirili

New member
תודה תודה תודה!

זה בדיוק מה שרציתי לדעת.. מדפיסה מיד. אני בטח עוד אטריד את הפורום תוך כדי קניות ואח"כ .. אבל ככה זה עם מתחילים... תודה! מירי

bflygirl

New member
את מוזמנת להמשיך להטריד את הפורום

וטיר אתה תותח אין אין עליך אתהה הגדול מכולם!

חתולון*

New member
קראתי בתודה את המדריך ל....

"עשבוני המתחיל" יש לכם/ן פורום יפה מאד ובריאותי... אני בשלב ראשון, כבעל גינה קטנה לוקח ב-2 ידיים את החלק הפשוט והקל אתחיל עם הנענע, הבבונג, ו..... אדפיס קודם כל שיהיה לנו בבית ואחבר את אשתי, הגננת, תרתי משמע, לעניין גם גננת וגם גננית תודה ויום טוב

למעלה