עזרה ראשונה עם אקווריום שלא מצליח...

יאיר1948

New member
עזרה ראשונה עם אקווריום שלא מצליח...

שלום וברכה!
לפני כמה חודשים קניתי אקווריום, המידות שלו לדעתי 20*20*40 (-קטן).
התחלתיח לפי ההדרכה של המוכר בחנות, שדי מתאימה למה שרשום במדריך לחובב המתחיל בהפניה משמאל, מבחינת אכלוס הדגים וכו'.
התחלתי עם מספר קטן של דגים שמתו כעבור שבוע-שבועיים, ועברתי לעוד נגלה - ממנה שרדו וחיים יפה מאוד זברות שחורות (ככה קוראים להם? מצ"ב תמונה). כל השאר לא כל כך. ועוד נגלה ועוד נגלה... מרובם שורדים סוג אחד והשאר מתים.
האמת היא שבהתחלה לא היה חימום, מה שכנראה מסביר את רוב התמותות, ובאמת מאז שקניתי חמום אורך החיים הממוצע עלה מיום יומיים לשבוע... אבל יש יותר ששורדים.
לפני כשבוע היו לי באקווריום 3 זברות, ושני דגים שאני לא יודע איך קורים להם, אבל יש להם עור שקוף ומין עיגול לבן בגחון מקדימה.
מעט מדי, אז קניתי 3 גופים, ו5 זברות אדומות (כך קוראים להם? מצ"ב תמונה), וכן דג מנקה אחד.
המנקה מיד נראה כאילו הוא לא מסתדר. הוא לא אכל (המוכר אמר לי לקנות דוקא את סוג האוכל הזה כדי שיתאים למנקה, מצ"ב תמונה), ומת כעבור יומיים. מהזברות האדומות הספיקו למות 2, שניהם אתמול.
הפילטר פנימי, יש בו שכבה ראשונה (נמוכה) שבה מין שקית בד ובתוכה גרגרי פחמן שיש תמונה של החבילה שלהם, ושכבה שניה (עליונה) של ספוג.
חימום רגיל,
אוורור - משאבה עם אבן מים
אני מאכיל אותם כל יום, ומנסה להאכיל כך שיהיה להם בערך דקה של אוכל כולל מה שצף על המים ושוקע לאיטו. לא נראה שכל הדגים אוכלים...

איפה אני טועה???
סליחה על המגילה הארוכה ותודה מראש!!

יאיר1948

New member
הפתחות מדהימה בעלילה:

אני פתאום רואה שיש לי דגיגונים פיצים באקווריום!
מצ"ב תמונה....
מה לעשות איתם? יש להם סיכוי לשרוד? בכלל לא ידעתי שזה בדרך....

IRISS511

New member
יאיר, יש לך אקווריום חדש קטן מאד 16 ליטר, העמסת אותו בדגים.

מנסיוני האישי כחובב, תן למערכת להתאזן ביולוגית, תכניס דג מקסימום 2 דגים , (אם זה משריצים תכניס 2 מאותו מין שלא יהיו עוד הזדווגויות) ,לא צריך עוד דג מנקה כי זה רק מעמיס על האקווריום, תעשה החלפות חלקיות של המים כל כמה ימים, כדי לרענן ולפנות הפרשות ,שאריות אוכל ואמוניה, פילטר עם ספוג מספיק- תוציא את הפחם, אבן אוויר נדרשת לחמצן במים.
כדאי לקנות שואב רפש בגודל מתאים, כדי לשאוב את הרפש שמצטבר בקרקעית ,לשלב את השאיבה בזמן החלפות המים.
תקנה מד חום, אם הטמפ' של המים בטווח הירוק המסומן אז לא נדרש חימום.
רוב השרצים של הגופים ישרדו, יש אוכל אבקתי שמיועד לשרצים.
בעקרון, כל דג שאתה מוסיף לאקווריום, אתה מעמיס על המערכת, ומייצר יותר לכלוך, כדאי לקנות אקווריום גדול יותר אם אתה רוצה הרבה דגים, גם במקרה כזה אל תעמיס , בחודש חודשיים הראשונים תתחיל עם דג או שניים בלבד.
אני רק חובב ,אבל אני מצטרף להמלצת צלי המומחה על החלפת חנות.

יאיר1948

New member
אוהו... אכן, לא מבין כלום! חשבתי שאפשר לסמוך על המוכר...

אז מה אתם בעצם מציעים לעשות כעת - להתחיל הכל מחדש?
לזרוק את הדגים לפח?
&nbsp
נראה לי שהגעתי לאיזשהו איזון גם אם לא מלא ואידאלי, לפחות לפי שני הקריטריונים - אצות שמופיעות על האקווריום אך לא ברמה מוגזמת, ודגים ש(חלקם) שורדים יפה...
&nbsp
נראה לי שאפשר לתקן ולעשות את הדברים הלאה נכון יותר - גם בלי לשפוך את התינוק עם האקווריום לא?

נראה לי שהגעתי לאיזשהו איזון

יתכן ואתה צודק.
אליך להוציא את הכימי פיור מהפילטר "פחם" ובמקומו להכניס אבני טוף קטנות כמה שיותר.החלף שליש מים שהורטחו וקוררו ,ולא להשתמש באנטי כלור.
האכל בקמות מיזערית שלא תעבור את ה-10% ממשקל הדגים פעם ביום.
החלפת המים היא חד פעמית.

יאיר1948

New member
תודה רבה!! שאלה נוספת -

בקרקעית האקווריום, שהמצע שבה הוא אבני חצץ קטנות שקיבלתי עם האקווריום, אכן הצטבר לכלוך רב, וכל הזזה של משהו באקווריום מעלה 'ענן' של לכלוך. יש דרך לנקות את כל זה בלי הוצאה כספית של שואב רפש? והאם כדאי להחליף מצע?
ודרך אגב - מה בעצם עושות סתם אבני טוף ללכלוך? האם שטיפה מרובה של הפילטר פוגעת באיכות שלו? כי האקווריום מלוכלך והפילטר מהר מאוד 'מלא'...

יאיר1948

New member
עדכון, ושאלה לגבי הפילטר

ובכן, אתמול באופן פתאומי התבשרנו על מותם בטרם עת שלש שלושת הזברות, שהם הדיירים הותיקים והמוצלחים ביותר... שלושתם בבת אחת. הבוקר עוד שתי זברות אדומות מתו. זברה אדומה אחת נשארה.
בהתאם למה שראיתי במדריך, הזזתי את אבן האויר אל מתחת לחימום. זה גורם שהדגים לא יוכלו להיצמד לחימום. הזברה האדומה האחרונה שנשארה מנסה בכל כוחה להתקרב אל החימום, וכבר איזה שעה היא שוחה נגד הזרם ולא מתייאשת. אני מניח שאלו רגעיה האחרונים... הניסין הזה להתקרב לחימום רומז מה הבעיה שלה?
נשארו שלשה גופים שנראים מבסוטים, ושני דגים שאת שמם איני יודע. מצ"ב תמונה. הם יכולים להיות חברים של הגופים?
המשלך הטיפול:
אני מקבל את עצותיכם ולא מתכוון בשלב זה להוסיף דגים. את הפחם אוציא. האם אבני הקרקעית שלי טובים לפילטר? נראה לי שהם סוג של טוף, לפחות חיקוי שלו.
אחרי הפילטר אחליף שליש מים למים רתוחים צוננים (עדיף מים מינרליים מבקבוק?).
מקוה שאז הכל יהיה טוב...

IRISS511

New member
את הפילטר צריך לנקות רק עם מי האקווריום כדי שהבקטריות

הטובות שמפרקות את האמוניה שבמים לא ייהרסו.(שים מי אקווריום בדלי, בעת ההחלפת מים ונקה שם).
אני אישית שוטף פעם בחודש.
באקווריום שלי יש אבני חצץ טבעיות קטנות -לא צבועות, קניתי בחנות לדגים, כמו שלך.
זה לא אבני טוף, אבני טוף המבנה שלהם מורכב מפתחים קטנים חלולים וספוגיים, יש בכל משתלה,הם טובים להתפתחות בקטריות חיוביות.
שים לב, החלפות מים: אני אישית לא מרתיח אלא שם מעט "אנטי כלור" בדלי עם מי הברז החדשים, מים אני מחליף 20 אחוז כל שבוע ומשלב את זה עם שאיבת הרפש.
מאידך, יש עוד אסכולה ,כפי שתומך בה צלי, שכדאי להחליף כמה שפחות מים , אפילו פעם בכמה חודשים.

IRISS511

New member
הבהרה- המצע בקרקעית הוא חצץ ,בפילטר :ספוג עם או בלי אבני טוף

איפה אתה טועה? אתה משוגע. חוזר על אותו דבר ומצפה לתוצאה שונה

תפסיק לשפוך כסף ותתחיל לשבת על הטוסיק ולקרוא ולצפות בסרטונים. תלמד את עצמך.
אחר כך תקנה. 3 ימים הרצה בלי דגים. להכניס 3. וזהו. יש לך אקווריום קטן. כשיתייצב
וישתפר המצב אולי תוכל להכניס עוד משהו. עזוב את המנקה, תקנה מגנט לנקות בעצמך.
אל תשים את האקווריום מול אור מחלון ישיר ועקיף וככה לא תהיה אצה על הדופן.
&nbsp
עצוב לראות את ההרג והנסיון לסתום בורות עם כסף.

כואב על בזבוז ואובדן חיים. מישהו שאכפת לו מספיק לאהוב וללמוד

היה יכול לרכוש הדגים האלו ועדיין היו בחיים.

למעלה