עזרה ראשונה

• פותח הנושא lnce
  • פורסם בתאריך

lnce

New member
עזרה ראשונה

אהלן, הופנתי מפורום לימודי רפואה. בזמני הפנוי אני לומד מהאתר הזה http://www.starmed.co.il עזרה ראשונה בשביל הכיף אני לומד את זה רק בתיאוריה, לכן שאלתי היא האם במקרה שבו שיש אדם שזקוק לעזרה ראשונה ואין חובש או מוסמך אחר בסביבה, כדאי להשתמש בידע הזה ולנסות לעזור לו או שזה יגרום רק נזק? (אני יוצא מנקודת הנחה שיודעים כול או רוב מה שצריך לדעת) תודה לעונים!

nikonit

New member
לדעתי...

יש כאן שני עניינים. מצד אחד - כמו שאפשר לעזור, אפשר גם להזיק, ולמידה תאורטית לא יכולה להחליף את האימון המודרך (כלומר - לעשות את הדברים בפועל, כשיש לידך מדריך שמסביר לך מה ואיך אתה צריך לעשות, ומתקן את השגיאות שלך). וגם אחרי זה, התרגול בכיתה הוא בסביבה סטרילית ונוחה, וכשיוצאים לשטח מגלים שבזמן אמת זה לא עובר אחד אחד. צריך גם את זה לעשות בהתחלה יחד עם מישהו ותיק ממך, שינחה ויעזור (ובשביל זה יש השתלמויות או משמרות עם חונכים, לפי ההכשרה). מצד שני - במצב חירום, אם אין מישהו מוסמך בסביבה, וצריכים לעשות פעולות מצילות חיים - המוקדן ינחה את המתקשר מה ואיך לעשות, עד להגעת האמבולנס. המסקנה הפרטית שלי - עזרה ראשונה מעניינת אותך? אתה רוצה לסייע בהצלת חיים? עשה לך ולכולנו טובה, לך לקורס עזרה ראשונה מסודר, תלמד את הדברים כמו שצריך, ואולי גם תצטרף לשורות מתנדבי מד"א. אחרי הכל, אני משערת שאתה יודע מה קרה למי ש"למד שחייה בהתכתבות / אצל מציל ידוע". שיהיה
, ושלא נדע.

lnce

New member
ב"ה בעוד שנה, כשאני אעלה לי'

ויהיה את כול סיפור של המחוייבות אישית, גם ככה אפשר להתנדב רק מגיל 15 ותודה על התשובה

M e d i c 2 0

New member
שאלה קשה...

קודם כל, צא מנקודת הנחה שהעזרה הכי טובה שאתה יכול להעניק לו זה להרחיקו מאיזור הסכנה(נפגע תאונת דרכים להרחיק מהכביש. נפגע בשריפה, להרחיק ממקום השריפה וכדומה) והכי חשוב - להזעיק 101! שנית, מכיוון ואתה לומד מאתר ולא עבדתי קורס מע"רים(מעניקי עזרה ראשונה) מסודר הכולל מתן הסברים ממדריך מוסמך וכמובן הדגמות זו שאלה מסובכת. לדוגמא, נפגע שנפל מגובה רב ותתחיל לבצע עליו פעולות שונות - אתה יכול להרוג אותו כי לא שמרת לו על עמוד השדרה הצווארי(אם הנפגע שבר זיז אחד ואתה שברת לו בטעות את הזיז השני - הוא יכול להכנס למצב של מצוקה נשימתית). בקיצור, תזמין 101 ותרחיק את הבנאדם ממקום הסכנה. אם אתה יודע לעצור שטפי דם אז גם אפשרי.

nikonit

New member
medic 20 - שים ../images/Emo23.gif

להרחיק מאזור סכנה, כפי שהסברת כאן = להזיז. תזוזה לא זהירה עלולה לגרום, כפי שכתבת בעצמך, לפגיעה בעמוד שדרה / עמוד שדרה צווארי, ולהחמרת המצב. לכן לא הייתי ממליצה עליה בצורה כזאת. אם כבר, אפשר להרחיק את הסכנה מהאיש - לסמן את מקום התאונה, ולמנוע מרכבים אחרים לפגוע בו (וגם את זה צריך לדעת לעשות, ולמיטב ידיעתי, למי שאינו שוטר אסור לעשות. זה גם עלול להיות מסוכן). או במקרה של נפגע התחשמלות - לדאוג לניתוק והפסקת הזרם בצורה בטוחה. אבל להתקשר 101 זה רעיון מצויין, והעזרה הכי חשובה במקרי חירום רפואיים.

M e d i c 2 0

New member
הסבר

תראי, התו"ל הצה"לי(על פיו אני עובד, כי אני לא חובש במסגרת מד"א) אומר שבשלב ה S, הזזת הפצוע ממקום סכנה מיידי דוחה שמירה על עמש"צ, מה גם שלא כולם יודעים לשמור על עמש"צ, כמו הבחור שלנו. לפיכך, עדיף שירחיק את הפצוע ממקום הסכנה. לא תמיד אפשר להרחיק את הסכנה מהפצוע

מדיק, יש מתאר צבאי, ויש מתאר אזרחי.

במתאר הצבאי, כאשר ישנו פצוע הנמצא תחת אש כבדה, אתה תחלץ אותו מהסכנה, כי הסכנה היא קיצונית - וגם הפצוע וגם המטפל חשופים לאש ויכולים להפגע ולההרג בקלות (כאשר אתה מטפל אתה סטטי ונמצא במקום אחד מה שהופך את המטפל והפצוע למטרה נוחה) אזיי ההוראה היא להזיז את הפצוע גם בסיכון של פגיעת עמוד שדרה כי הסכנה לחיים היא גדולה. אגב, הסכמה הצהלית אומרת שאתה גם תפנה לאחר סבב ראשוני גם אם מדובר ברכב שאינו מיועד לפינוי פצועים, משמע שוב, ויתור על שמירה על עמש"צ לוח גב וכל זה. במתאר האזרחי אין צורך לטלטל כל פצוע ולהזיז אותו - במיוחד ללא שום הכשרה רפואית, ללא הבנה של המכניזם. אפשר לגרום נזק רב. אני יתן דוגמא קטנה - תאונה דרכים, קינימטיקה קשה, רוכב אופנוע מוטל על הכביש. במקום להזיז אותו, אפשר לעמוד, ולעצור את התנועה. לקחת את האפוד הזוהר במכונית ולסמן למכוניות לעצור. להשתמש במשולש אזהרה ולהניח אותו במרחק בלימה סביר מאזור התאונה. וגם לחנות רכב בצורה מתאימה ש"תגונן" על אותו פצוע.

M e d i c 2 0

New member
->

קודם כל, מסכים איתך במאת האחוזים. שנית, לא דיברתי על המתארים אלא על התו"ל. ויצא לי להתווכח על זה גם עם הקרפ"א שלי. הצבא אומר, לא משנה מה המתאר, הרחקה מגורם מסכן דוחה שמירה על עמוד השידרה הצווארי. אני לא מסכים עם זה לגמרי, אבל זה מה יש(זה לא אומר שאנחנו פועלים בהתאם, אצלי בגדוד הגדרנו חוקים מעט אחרים). הצבא נמצא בראש של "פצוע במתאר אש=פצוע בתאונת דרכים=חסר אונים ויש להרחיקו במיידית". נכון, זה גורם לעיתיפ יותר נזק וחבל, אבל שוב - זה התו"ל. זה לא אומר שאנחנו מסכימים עם התו"ל.

nikonit

New member
והפורום הזה נראה לך צבאי?

בעיקר אם אתה לא מסכים עם התו"ל, למה אתה כותב אותו כהמלצה להדיוט (= חסר ידע, לא מקצועי) בפורום אזרחי ופתוח?

M e d i c 2 0

New member
אני לא מתיימר להפוך את הפורום לצבאי

הפורום עוסק בצוותי חירום, ואני חלק מצוותי חירום, אבל צבאיים. ההמלצה שלי להדיוט היתה להתקשר למד"א, ובמקרי חירום כאשר יש סכנה ממשית לחיי הפצוע לא להשגיח על העמש"צ וכן להרחיק הפצוע ממקור הסכנה המיידית. אם דברי לא הובנו כראוי, התנצלותי הכנה. אין צורך לתקוף.

nikonit

New member
לא התכוונתי לתקוף, ו../images/Emo52.gif אם כך הרגשת ../images/Emo140.gif

lnce

New member
כה, אבל אם אני מרחיק

אם יש לו פגיעות בגב - אני לא יכול לשתק אותו או משהו? זה סתם לידע כללי

יכול......אבל......

אם תרחיק בזהירות, היצלת את חייו אם לא תרחיק ויעלה עליו רכב נוסע....... גררררררררר....................מיאו...ץ.

Rockamora

New member
למה שלא תעשה קורס 60 במד"א?

אתה לא חייב להתנדב. לך תעשה את הקורס ואחריו אל תמשיך למד"א. זה בחינם אחרי הכל. כי לשלם על חלוק וביטוח לא תצטרך. אולי רק על הספר שמקבלים [שאני לצערי לא קיבלתי בגלל שכנראה משהו גנב את הספר שלי מארונית המדריכה שלי
]

אני ממש לא חושב שזה בחינם

זה בחינם רק אם אתה עושה את זה כדי להתנדב במד"א אם אתה רוצה לעשות את זה לידע הכללי זה עולה כסף

זה בכל מקרה לא חינם.

הקורס עולה 180 שקלים. כעקרון קורס 60 מוצא למתנדבי נוער בתנאי שהם מתחייבים להתנדב שנתיים, 2 משמרות בחודש. גם אם אתה לא ממשיך להתנדב אתה צריך לשלם על הקורס. גם אם נכשלת ואתה לא מתנדב אתה משלם על הקורס. לפי מיטב ניסיוני לקורס נוער לא מקבלים כל מיני אנשים שרוצים לבוא כדי לקבל ידע כללי ולא להתנדב.

למעלה