עזרה ראשונה

עזרה ראשונה

אם כן זזנו חברים...אני בחור בן 26 לא עקום ולא קירח עם תפקוד תקין מכל מערכות(בלי לפגוע באף אחד)...,עליתי לארץ לפני שנתיים בערך ועכשיו לאחר את כל תהליכי אדפטציה ולימודים נוספים מעוניין להתחיל ולהקים חיים כאזרח ישראלי וכמובן עם בחורה ישראלית אך בעקבות כל מיני הבדלים מנטליים נוצרה בעיה בהתייחסות לבחורות פה בארץ לכן מבקש מכם לתת כמה כיוונים למחשבה כיצד לבנות יחס טוב ומחוזק.

סיגלית 2014

New member
מנהל
אהלן וסהלן

אחרי שנתיים כאן אתה כבר אזרח ישראלי. שהייה כאן המלווה בעיסוק ובלימודים, כלומר בהתפתחות, אומרת שכבר בנית כאן חיים כאזרח. המטרה שלך כרגע, אם הבנתי נכון, היא זוגיות והקמת תא משפחתי חדש.

המשך הודעתך פחות ברור. האם בעקבות הבדלים מנטליים נוצרה בעיה בהתייחסות שלך לבחורות בארץ או בחורות כאן מתייחסות אחרת אליך?

תקשיב נשמה, מי שלא רוצה להיות איתך, מפסידה! אני אישית חושבת שיש יתרון ויש דברים מיוחדים לגברים שהם לא ילדי הארץ.
מי שלא רוצה לנסות להיות עם גבר לא צבר ו/או תקועה בכל מיני דעות קדומות ואמונות שונות ומגוונות שלא נותנות לה להיות פתוחה להכיר משהו שונה... זכותה. לא חייבת ולא תוכל לשנות את דעתה.

שנית, לגביך, אתה צריך לפתוח את הראש לדברים שונים ממה שאתה מכיר. אתה לא חייב לקבל הכל אבל לא לשלול, להיות פתוח לתרבויות אחרות כי, בלי עין רעה, בארץ יש מגוון תרבויות. לנסות לא לשפוט אדם בגלל מוצאו או המנטליות והתרבות שהביא מהבית, אלא לנסות להכיר כל אדם, את אופיו.

בהצלחה

מאיפה עלית?

אני מודה שאני הייתי נרתעת מקשר עם מישהו שעברית היא לא שפת האם שלו/ברמת שפת אם, פשוט כי שפה היא משהו מאוד חשוב עבורי. אבל ישנן בחורות רבות שאינן כמוני ושלא נרתעות מכך.
עם זאת, יתכן שיהיה לך קל יותר לבנות קשר עם מישהי שדוברת את השפה שלך.
לגבי בעייה בהתייחסות לבחורות בארץ - אם תפרט יותר, אולי נוכל לעזור יותר.

אגב, גם אצלי זה רק ברמת התיאוריה.

אני בהחלט רואה מצב שבו כן הייתי מתאהבת במישהו ששפת האם שלו לא עברית - הסיכוי הוא רק יותר נמוך, אבל נראה לי שבהחלט קיים.

למעלה