עזרה: רעיונות להרצאה בנושא שילוב

עזרה: רעיונות להרצאה בנושא שילוב

שלום לכם, זמן רב עבר מאז כתבתי פה לאחרונה, אבל אני מבקרת ומציצה מדי פעם... עכשו אני רוצה לבקש את עזרתך, דיאנה, או כל מי שיש לו רעיון בשבילי. אני מסיימת שנה שבה חינכתי כיתה מקדמת של תלמידות לקויות למידה, שרובן השתלבו בכיתות רגילות במקצועות שונים. (אחת יצאה לכיתה הרגילה לגמרי באמצע השנה, ועוד אחת יוצאת בתחילה השנה הבאה) במסיבת סיום השנה של צוות בית הספר, אני אמורה לתת הרצאה קצרה על נושא השילוב, שבה אני מתכננת להביע את תודתי לכל המורות שהשתתפו בפרוייקט, וכן לדבר מעט על מטרות השילוב בבית הספר. מה שאני מחפשת, זה רעיון נחמד איך לגוון את ההרצאה. זה יכול להיות: הקראה רלוונטית, שאלון, הפעלה כלשהי וכד'. אשמח לקבל רעיונות. תודה מראש

ננה f

New member
רעיון - אולי לא מקורי אבל ממחיש ..

שלום אורית , לצוות ביה"ס מתאימה אולי המחשה מהו ל"ל ועם מה הוא צריך להתמודד ,ולא רק הרצאה פרונטלית . בזמנו ראיתי סרט ..כך שאין זה רעיון מקורי שלי.. שהמנחה לקח מורים לחינוך מיוחד ואיפשר להם התנסות בקשיי התלמידים לקויי הלמידה ע"י הדגמה : למשל : כל אחד מן המשתתפים צריך בתורו להקריא טקסט שכל מילה שלישית כתובה מן הסוף להתחלה. המבוכה הייתה רבה ... אפשרות נוספת היא להוציא/למחוק מן הטקסט אותיות מסויימות אותן לקוי הלמידה לא מסוגל לקרוא , ועל הנוכחים לקרוא בקול רם את הטקסט .. מסתבר בסרט שגם אנשים שהתמחו בחינוך ,לא כל שכן חינוך מיוחד נבוכים ואפילו מרגישים מושפלים כשהם מתנסים בחווית קריאה שכזו .. בתרגיל עם הטקסט שממנו הוצאו מילים מסויימות שקריטיות לתוכן , אפשר גם לבקש תשובות לשאלות - שעליהן בעצם איש הצוות שהוא כביכול "לקוי למידה" לא יוכל לענות . אני זוכרת שההרגשה של ההבנה מהו לקוי למידה ,התסכול וחוסר האונים ליוו אותי זמן רב. בברכה ננה f

Diana M

New member
שילוב

אוריתוש יקרה, שמחה לראותך כאן. ברכות על עבודתך המוצלחת אין ספק כי גרמת לשינוי בעל משעמות בחייהן של תלמידותיך, ישר כח על עבודתך המסורה. לגבי ההרצאה, ההצעה שקיבלת , מאוד מקובלת בסדנאות שעורכים בנושא לקויות למידה. מצרפת לך קישורים נוספים בנושא בהם תוכלי להעזר לצורך הכנת ההרצאה כולל רשימת סרטים בנושא ומהיכן ניתן להשיגם. יחד עם זאת לדעתי אלו פעילויות המתאימות יותר לתחילת שנה כאשר ניצבים לפני תחילת עבודה. כסיום, את יכולה בהחלט לדבר על מטרות השילוב בבית הספר ואולי גם לבקש מהתלמידות שלך לכתוב משהו או לצייר לגבי מה שהן חוו בשילוב ומה זה גרם להם להרגיש. על מנת לסייע להן את יכולה להשתמש במשפטים פתוחים אותם הן תסיימנה כמו : כשאני לומדת חשבון בכתה הגדולה עם כל הבנות אני מרגישה_______ חשוב לי ללמוד תורה עם כל הבנות בשכבה כי____________ וכ"ד. לדעתי זה מרגש וחשוב לשמוע את החוויה האישית של הבנות וכך המורות תקבלנה משוב ומושג עד כמה עבודתן חשובה. בצלחה דיאנה

../images/Emo51.gif לשתיכן

הרעיון של הסרט הוא רעיון נהדר, אבל הצוות שלנו כבר ראה את הסרטים של ריק לבוי, לכן ניסיתי לחשוב על כיוון אחר. הרעיון שלך דיאנה נשמע לי מעניין, אנסה לגבש שאלון כזה לתלמידותי (מעבר להרצאה, נראה לי שאוכל ללמוד מזה רבות). רוב תודות!

למעלה