עזרה...שעורים בהוראה מתקנת

nadinb

New member
עזרה...שעורים בהוראה מתקנת

שלום,

אני אמא לילד בן 11 שמסיים כיתה ה',
בני אובחן כשנה בעל לקויי למידה ועם הפרעות קשב, לצערי אחרי לא מעט ניסיונות של התחום הטבעי נאלצתי לתת לו ריטאלין.
כרגע הומלץ לי בבית הספר שעלי לקחת לו באופן דחוף מורה להוראה מתקנת לפחות פעמיים בשבוע על מנת לקדם אותו בחופש וגם במהלך השנה הבאה.
לאחר בירור שעשיתי המחירים של המורים בענף הפרטי להוראה מתקנת לא זולים.
אני אם חד הורית המפרנסת ומכלכלת לבד בית ושני ילדים,
לבני רצון עז ללמוד ולעלות על הגל הוא מבקש זאת ומתחנן שהביא לו עזרה, הוא מאוד מתוסכל מחוסר ההצלחה שלו בלימודים ומהקושי שלו.
האם מישהו ממכם מכיר או יכול להפנות אותי למורה או לגורם שיוכל לעזור בנושא,
מורה שיהיה מוכן לקחת מחיר סימלי או לארגון שיכול לעזור.

ניסיון לעזרה

ראשית, אני רוצה לחזק אותך ולשבח אותך על הרצון לקדם את בנך, על אף הקשיים האובייקטיביים שציינת.
הוראה מתקנת הוא תחום שנלמד באופן מקצועי, אך לדעתי גם מורה טוב עם גישה לילדים, ניסיון בלימוד ילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז ו/או לקויות למידה, יקדם את בנך.
האם ניסית לפנות ליועצת בית הספר ולברר דרכה האם קיימת אפשרות לשעת שילוב במסגרת בית הספר? אולי למתן עזרה ע"י אחת המורות בנוסף לשיעורים הרגילים?
אני ממליצה לך גם לחפש סטודנטים להוראה מתקנת או אנשי מקצוע חדשים בתחום. למרות הנטייה לחשוב שעדיף אדם בעל ניסיון עשיר (דבר שלרוב נכון), לעתים תופתעי להיווכח כמה אנשים צעירים הנם חדורי מוטיבציה ומקצועיים וישמחו לסייע לבנך גם במחיר נמוך משמעותית מאלו ה"ותיקים". בלוחות המודעות באינטרנט ובסמינרים למורים תוכלי למצוא מספר שמות עם פרטים.

אני מאחלת לבנך הצלחה רבה.

למעלה