עוגת בוץ בנוסח מיסיסיפי
עוגת שוקולד מצוינת, רכה וספוגית, ולא עוגת ילדים. נכנסת לקטגוריית עוגות בלי קרם. עוגת בוץ בנוסח מיסיסיפי ************************** החומרים: 250 גרם חמאה (ללא מלח), קצוצה 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ 2 כוסות סוכר 1 כוס מים 1/3 כוס ויסקי (אני משתמשת בברנדי) 1 כף אבקת קפה נמס ½ 1 כוסות קמח ¼ כוס קמח תופח ¼ כוס אבקת קקאו 2 ביצים טרופות קל אבקת סוכר, לבזיקה תבנית ריבועית בגודל 23 ס"מ, משומנת אופן ההכנה: 1. מחממים תנור לחום נמוך (160 מעלות). 2. מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה. 3. שמים בסיר את החמאה, שוקולד, סוכר, מים, ויסקי ואבקת קפה. מחממים בעדינות, תוך ערבוב, עד שהשוקולד והחמאה נמסים ומתקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה גדולה, ומצננים קלות. 4. מנפים לקערה של תערובת השוקולד את הקמחים ואבקת הקקאו, ומערבבים יחד עם הביצים הטרופות. 5. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים שעה ורבע. 6. מניחים לעוגה "לנוח" בתבנית 30 דקות, והופכים על רשת צינון. לפני ההגשה, בוזקים מעל אבקת סוכר.