עזרה שקשורה במתכונים.....

• פותח הנושא fila
  • פורסם בתאריך

fila

New member
עזרה שקשורה במתכונים......./images/Emo92.gif

ביום ראשון אני מתכוונת להביא למשרד עוגות לכבוד יום ההולדת שלי .... הם לא מוותרים לי בעיניין למרות שלא הייתי פה. אז אם יש למישהי מתכון לעוגה טובה שנוסתה כבר ויצאה מוצלחת אשמח לקבל מתכון. הכיוון הכללי הוא עוגה אחת עם קרם ואחת בלי. תודה

אתי@

New member
עוגת בוץ בנוסח מיסיסיפי

עוגת שוקולד מצוינת, רכה וספוגית, ולא עוגת ילדים. נכנסת לקטגוריית עוגות בלי קרם. עוגת בוץ בנוסח מיסיסיפי ************************** החומרים: 250 גרם חמאה (ללא מלח), קצוצה 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ 2 כוסות סוכר 1 כוס מים 1/3 כוס ויסקי (אני משתמשת בברנדי) 1 כף אבקת קפה נמס ½ 1 כוסות קמח ¼ כוס קמח תופח ¼ כוס אבקת קקאו 2 ביצים טרופות קל אבקת סוכר, לבזיקה תבנית ריבועית בגודל 23 ס"מ, משומנת אופן ההכנה: 1. מחממים תנור לחום נמוך (160 מעלות). 2. מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה. 3. שמים בסיר את החמאה, שוקולד, סוכר, מים, ויסקי ואבקת קפה. מחממים בעדינות, תוך ערבוב, עד שהשוקולד והחמאה נמסים ומתקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה גדולה, ומצננים קלות. 4. מנפים לקערה של תערובת השוקולד את הקמחים ואבקת הקקאו, ומערבבים יחד עם הביצים הטרופות. 5. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים שעה ורבע. 6. מניחים לעוגה "לנוח" בתבנית 30 דקות, והופכים על רשת צינון. לפני ההגשה, בוזקים מעל אבקת סוכר.

דפי26

New member
אומנם לא קשור כל כך אבל....

לי יש מחר יום הולדת
ואני צריכה להביא משהו מתוק ביום ראשון ובא לי על משהו מקורי
יש רעיונות?

אתי@

New member
משהו מקורי ומיוחד ומאוד מאוד

מתוק, אבל בעיקר מדהים... עוגת ריבועי שוקולד מרכיבים לבסיס: 200 גרם פתי בר בטעם שוקולד 200 גרם חמאה מומסת מרכיבים למלית: 800 גרם חלב משומר ממותק 2 כפות דבש 50 גרם חמאה 150 (כוס) אגוזי לוז או מקדימה קצוצים מרכיבים לציפוי : 200 גרם שוקולד מריר 50 גרם חמאה הכנת הבסיס : מפוררים את הפתי בר (יותר קל במעבד מזון), מערבבים עם חמאה מומסת ומשטחים על התבנית. שמים לנוח במקרר . הכנת המלית : מערבבים בסיר מעל להבה בינונית את החמאה הדבש והחלב , כשהחמאה נמסה ממשיכים לבשל תוך ערבוב בלתי פוסק עוד 8-10 דקות מורידים . מוסיפים את האגוזים שופכים מעל שכבת הבסיס ומצננים במשך חצי שעה. הכנת הציפוי: ממסים שוקולד וחמאה במקרו מערבבים לתערובת אחידה ושופכים מעל למלית . מצננים, חותכים לקוביות קטנות 2*2 או 3*3 ומגישים.

אתי@

New member
זה משו טעים ../images/Emo13.gif

קרם סמיך, לבן-צהבהב, מתוק מאוד. לא יודעת מה בדיוק יש שם, לא שמתי לב... אני מצאתי את זה במדפים שמעל הנס קפה.

danonit

New member
באמת נשמע מעולה! ../images/Emo45.gif

או ככה לפחות אמר בעלי שאוהב שוקולד
אז ברשותך, אתי@, אנחנו נכין את זה מחר לארוחה אצל המשפחה שלו (חובבי שוקולד אדוקים)
תודה!

הילית*

New member
יש לי יש לי עוגנה פיצוצית

עשיתי אותה כמה פעמים ותמיד היא הצליחה לי. עוגת פיקאסו מספר העוגות של לבנה. אם תחליטי לעשות אותה יש לי כמה טיפים חשובים ו.. מזל טוב !

omha

New member
אני אשמח לקבל את הטיפים החשובים../images/Emo9.gif

הילית*

New member
אז ככה...

אחרי שעושים את השכבה השניה של המוס מחכים שהיא תתקרר קצת ואז שופכים אותה על השכבה התחתונה ומכניסים למקרר לכמה שעות. בשום אופן לא לשים מיד את הציפוי שוקולד (הזיגוג). שמים את הזיגוג רק אחרי שהוא קצת מתקרר וזהו. נורא קל ומאוד יאמי....

fila

New member
גם נשמע טוב! ../images/Emo9.gif

נראה לי שפתרתי את הבעיה.... איך אני מקבלת ממך טיפים? תודה

למעלה