עזרה תוצאות חלבון עוברי

aba200

New member
עזרה תוצאות חלבון עוברי

עזרה בפיענוח חלבון עובריו aba200 ו 01:14 | 04/11/06 לפני שאכתוב את התוצאות הם הגיעו היום ועד יום ראשון לא נוכל הראותם לרופא אני יודעשמדובר בסטיסטיקה אבלאני רוצה להבין אם הערכים תקינים אשתי בת41 תסמונת דאון: 1:270 NTD 1:5000 AFP 42.4 שקיפות עורפית 0.2 דרך אגב חישבו את משקל הנסיכה , זה הגיוני? גיל ההריון לפי הבדיקה 16 כפי שהיה ביום הבדיקה ויש עוד מיליון מספרים מישהו שמבין קצת מתוך נ יסיון שבת שלום

תסמונת דאון 1:270 ?

למיטב הבנתי זה אומר שכדאי לעשות בדיקת מי שפיר. בעיקר אם האישה בת 41 (כלומר עברה את ה- 35).

חנול

New member
אם האישה היא בת למעלה מ-35

מי השפיר ממומנים ע"י קופת החולים. אין חובה לעשות כמובן. אצלנו המחיר היה שיקול (עם עוד כמה שיקולים אחרים לגמרי). אם היה ניתן לי בחינם, או כמעט בחינם, אולי הייתי שוקלת שוב לעשות. בינתים, לא נראה לי שנעשה גם בהיריון הבא, אבל זה בהסתמך על כך שיצאו שוב תוצאות טובות בכל שאר הבדיקות.

schlomitsmile

Member
מנהל
לעניות דעתי, השיקול המרכזי הוא מה מתכוונים לעשות עם התוצאות. כלומר, אם חלילה יסתבר שיש סבירות כלשהי שהתינוק מונגולואיד, האם נעשה הפלה? בעלי ואני החלטנו, שהתינוק שלנו הוא התינוק שלנו, גם אם הוא פגוע. לכן, מבחינתי אין טעם לעשות בדיקות כאלה- לא אלה שנותנות תוצאות סטאטיסטיות ורק מבלבלות בלי לענות באמת על שום שאלה, ולא מי שפיר שיש בה סיכון מסויים להפלה. אנחנו מסתפקים בבדיקות שמטרתן לוודא שהעובר מתפתח באופן שיאפשר לו להיות אדם (לא צמח) ובדיקות שעל פי תוצאותיהן ניתן לתת טיפול יותר טוב (למשל האם אני צריכה לקחת תוספי מזון וכד').

איל35

New member
תוספת... החזרים ממשרד הבריאות

אישה מעל 35 זכאית לבדיקת מי שפיר חינם אולם אין היא יכולה לבחור ברופא המבצע. אם הרופא המטפל שלה או רופא אחר לבחירתה מבצע את הבדיקה, האשה משלמת רק את החלק היחסי אותו הרופא מבקש. כך זה היה אצלנו, נכון לשבוע שעבר.

חלבון עוברי

קודם כל, וזה מה שהרופא הסביר לנו בזמנו, חשוב להבין שחלבון עוברי זו בדיקה סטטיסטית שמשקללת הרבה גורמים (גיל וכדומה) ולכל אחד נותנת משקל מסוים. התוצאה זה מה שקיבלת.... ולמה הרופא הרגיע אותנו ? כי יצא לנו 1:83....... ועשינו מי שפיר (לטעמי מגיע לכם ע"ח המדינה - תסדקו בקופ"ח שלכם) והכל היה תקין. אני לא יודע מה הן שאר הבדיקות שהצגת אבל אני לא בטוח שצריך לדאוג מהחלבון העוברי בעיקר לאור העובדה שאישתך בת 41 והגיל משחק כאן תפקיד חשוב בתוצאה. בהצלחה

למעלה