שלום צעירה - בדיקות גנטיות
לעובדה שביתך אינה סובלת מתת משקל ושהיא מאוד פעילה יש כבר משעות מבחינת ה אפשרות ל CF. אם חס וחלילה יש CF הוא לא יהיה "CF טיפוסי". ב- CF טיפוסי הלבלב אינו מתפקד בפירוק המזון (אינו מפריש את אנזימי העיכול שמפרקים את השומנים, החלבונים והסוכרים) ולכן, ללא טיפול ילד עם CF אופיני יהיה בתת משקל. יש אנשים ללא CF עם בדיקת תבחין זיעה גבולי כמו של ביתך. להלן רשימה של גורמים העלולים לגרום לכך שמישהו ללא CF יראה תוצאה שנראת כמו CF (גבולית או גבוהה) (
מתוך ויקיפדיה)
Technical errors, insufficient sample, evaporation, contamination, dehydration, mineralocorticoid hormone therapy, and skin rash on the tested area may produce incorrect results. Positive test results may also be caused by malnutrition, adrenal insufficiency, glycogen storage diseases, hypothyroidism, hypoparathyroidism, nephrogenic diabetes insipidus, G6PD deficiency or ectodermal dysplasia
בקשר לבדיקות הגנטיות - אז כמובן שרצוי שאת ובעלך תעשו תחילה את הבדיקות הגנטיות הרגילות, אולם יש סיכוי גדול שאתם נושאים גנים (מוטציות) שאינם מופיעים בבדיקה הרגילה. הבדיקה הרגילה בוחנת כ- 14 מוטציות בעוד שיש יותר מ 1200 מוטציות העלולות לגרום ל CF. רק המוטציות של העדה האשכנזית ממפות היטב ע"י הבדיקה הרגילה. לכן, אם הבדיקות של שניכם לא מגלות שתח מוטציות של CF (למשל אצל בעלך מוצאים מוטציה אולם לא אצלך) אז יש כיום שיטה שמאפשרת זיהוי של כל מוטציה אפשרית. לשיטה הזו קוראים ריצוף או sequencing ויש חברה ישראלית שנותנת שירות זה (
GGA). לדעתי, זו הבדיקה המהימנה היחידה לאיתור CF (אם תבחין הזיעה גבולי ואין סימנים נוספים קליניים תומכים). אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לנסות להשיב. את יכולה לשלוח לי מסר אישי או לבקש מאיגוד הסי אף (03-6702323) שיתן לך את הנייד שלי. אורי