שלום וחג שמח
דבר ראשון וחשוב לי אליך והוא אם הילד אכן אובחן אין כל טעם לדחות את מתן הכדור. כל יום שהילד ללא תיפול תרופתי הוא סובל וכך גם הסביבה אז לגבי התרופה כן לתת הדבר יקבל הרבה אבל הרבה מאוד על הילד מבחינה לימודית (יהיה יותר רגוע וקשוב בכיתה למשל). לגבי הקונצרטה היא משפיעה לאורך כ-12 שעות, ילדים הזקוקים לעוד מנת ריטלין (כידוע ריטלין רגיל משפיע אך ורק ל-4 שעות) הקונצרטה פותרת בעיה זו מה גם כאשר הילד לוקח ריטלין לרוב הילדים מרגישים לאחר 4 שעות תופעה הנקראת ריבאונד מה שאין כשלוקחים את הקונצרטה. הקונצרטה אכן יקרה יותר דרך המשלים של הכללית יש סיבסוד אך עדיין יקר (192 שקלים דרך המושלם) לגבי התרופות לדעתי כדי לך להתייעץ עם הרופא המטפל יש גם אפשרות לקחת את הריטלין הפועל לטווח ארוך הנקרא ריטלין sr שפועל נדמה לי שמונה שעות שגם מסובסד בכל הקופות. אנו לא ניסינו את הsr אלא ישר אחרי הריטלין עברנו לקונצרטה אומנם הבת שלי היא לא היפר אקטיבית אבל יש לה בעיה אם ההתארגנות, שיעורי הבית והקונצרטה עזרה לה המון בגלל טווח השעות שהיא פועלת מה גם שכל העיניין של אחר הצהריים מגמר בית הספר ועד הערב שיפר לנו מאוד אם זה בשיעורי בית, בחברים, בהתארגנות ובעוד מבחר דברים. לסיום ישנו פורום שכן הנקרא הפרעות קשב adhd בתפוז אני לא יודעת איך עושים את הקישור אבל אם תיכנס לרשימת הפורומים בנושא תמיכה תמצא אותו שם זהוא פורום המתמכה בכל הנושא יש שם כתבות נהדרות שאני בזמנו נעזרתי בהם המון גם התמיכה של החברים שם היא מועילה מאוד וגם ישנם מומחים המתנדבים בפורום ועונים על שאלות ממליצה בחום להיכנס לשם ושוב מזכירה פורום הנקרא הפרעות קשב adhd שתהיה לכם שנה טובה ופוריה ובהצלחה