עזרה

• פותח הנושא zx10
  • פורסם בתאריך

zx10

New member
עזרה ../images/Emo7.gif

אני סובלת מאקזמה קשה בשתי כפות הרגליים, המלווה בריח חריף וגרד בלתי פוסק (לא יכולה להירדם בלילה). לאחר הגרד, מופיעים במקום פצעים אדומים המפרישים נוזל שקוף. הפצעים מגלידים, הגרד חולף לימים ספורים ולאחר מכן- שוב הכל מחדש. ניסיתי שמן לוונדר, שמסייע רק בהקלה בגירוד ושמן עץ התה, שגם כן- מסייע באופן חלקי בלבד. מה ניתן לעשות? אנא עזרו לי.

אולי ....

ומקווה שהחבר'ה בפורום גם יסכימו איתי .... תנסי את המור - הוא מכווץ, מרפא פצעים, רגנרטור לפצעים רטובים שהגדלתם איטית אולי את הג'וניפר - שהוא מחטא מזיהום. אני בטוחה שעוד כמה חבר'ה פה ירימו את הכפפה לעזור

zx10

New member
ניסיתי ג'וניפר

עזר לפרק זמן מוגבל מאוד. מור- לא ניסיתי עדיין, אבל דרוש לי משהו שירפא את כל העסק "מן השורש", כך שאפטר מזה לתמיד. יש משהו כזה? אני כל כך מיואשת. לא יכולה לנעול נעליים, כי כפות הרגליים מתחילות מיד "לבעור" לעקצץ ולגרד. אני מחליפה גרביים כל יום, מקפידה להתיז ספריי קוטל בקטריות בתוך הנעליים וכלום לא עוזר.

zx10

New member
אין לי מושג למה היא הגיעה

וכן, אני סובלת מאקזמות כבר שנים. הן מופיעות כל שנה בקיץ, רק שהאקזמה הזו הספציפית "מתארחת" אצלי כבר מהחורף.

zx10

New member
תודה רבה על העזרה (-:

אגב, ידיד המליץ לי להשרות את כפות הרגליים בגיגית עם מים, אשר אליהם יש להוסיף חבילת מלח ים (מוצר ממוצרי ים המלח). מה דעתכם?

0 אור 0

New member
מי ים המלח מאד מועילים לבעיות עור שונות אך

כמובן שאני מצטרפת להמלצות של תמימה מעלי

גם טיפול פנימי

בנוסף לטיפולים חיצוניים צריך לטפל בגוף פנימה ניקוי רעלים,תזונה,חיזוק מע' החיסון בכלל ופלורה של חידקים טובים במעיים בפרט כמובן הכל בהדרכה של מטפל מקצועי.

../images/Emo45.gif אקזמה

אקזמה שחוזרת על עצמה מדי שנה, מעידה על כך שמשהו בגוף לא מאוזן. אני ממליצה לחשוב על כוון של ניקוי הגוף מהרעלים, שינוי תזונתי, הורדת כל הסוכרים, המתועשים, הפחמימות הריקות, המטוגנים וכו'... והקפדה על מזון טהור ונקי מרעלים, רצוי לתקופת מה אורגני, ללא רעלים ודשנים, מזון מלא, כגון דגנים מלאים, קטניות ושילובים ליצירת חלבון מלא מן הצומח, ירקות ופירות להחזרת הויטמינים והמינרלים החיוניים לגוף ועוד... כמובן שהנכון ביותר הוא לגשת למטפל שינחה וילווה אותך ויתאים לך טיפול המתאים לך ספציפית, לאחר תשאול ואבחון של מצבך. לאחר ניקוי הגוף, יש להתחיל בחיזוק מערכת החיסון, זאת אפשר לעשות ראשית דרך תזונה וכמובן שקיימים צמחי מרפא, הן בצורת משחה חיצונית והן בצורת טינקטורה פנימית, שמצד אחד יחזקו את הגוף ואת מערכת החיסון ומצד שני יתמכו חיצונית בטיפול באקזמה עצמה. לבנדר לבד, לא יעזור וכך גם לא טי טרי, בעיקר משום שזו תופעה שחוזרת על עצמה ולא חד פעמית- דבר המעיד, כפי שציינתי על רעילות פנימית. לכן בשלב זה לא הייתי עושה נסיונות עם שמנים אחרים, כי אם ניגשת למטפל- נטורופט/הרבליסט/ארומתרפיסט, להתאמת טיפול. מטפל שכזה ידע להדריך אותך נכון, להרכיב לך טיפול מתאים הכולל את כל מה שכתבתי וכן משחות חיצוניות המתאימות למצבך. בריאות, תמי

מסכימה עם כל מילה

כל טיפול חיצוני יקל במעט על הסימפטום (האקזמה) אך לא יטפל בשורש הבעיה. המלצתה של תמי נכונה, מקצועית ומקיפה. לא נותר לי אלא להצטרף. רק בריאות הילה

zx10

New member
תודה רבה על התשובות!

לאיזה מטפל הייתן ממליצות לי לפנות? הזכרתן נטורופט, הרבליסט, ארומותרפיסט...מי מבינהם הוא המתאים, לדעתכן, לטיפול בבעיה? האם גם דיקור סיני יכול לעזור? (הסתייעתי בו באיזו בעיה אחרת ממנה סבלתי. חולל פלאים, אך לאקזמה- לא ממש הזיז...) באילו שמנים הייתן ממליצות לי להיעזר כרגע, כשאני עדיין איני מטופלת והגרד קשה ומציק? המליצו לי על השריית הרגליים במי מלח. בפורום "תרופות סבתא" הזהירו אותי מפני שטיפה מרובה של הרגליים. המליצו לי גם על שמן ארז אטלנטי. מה אתן אומרות על הצעה זו? אינני מכירה כלל את השמן הזה ואף לא מצאתי אותו בחנויות. שוב, תורה רבה לכולן.

מטפל מתאים

מכיוון שאני נטורופטית, אני מכירה את השיטה ודרך הטיפול הזו, לכן המלצתי היא כמובן- נטורופתיה. אך גם הרבליסט טוב, שיש לו הבנה בתזונה וארומאתרפיסט (כנ"ל) יכולים להתאים. דיקור סיני, איני מכירה כמטפלת, אך כמטופלת בעבר- אני מאוד מאמינה בשיטה זו, מכיוון שנסיונך לגבי האקזמה לא מוצלח, הייתי שוקלת סוג אחר של טיפול, כנראה שהדיקור במקרה שלך לא התאים... שמן ארז הוא שמן שמתאים לטיפול בבעיות עור, אך חשוב לדעת להשתמש בו בכמות הנכונה ובמהילה נכונה (בשום פנים ואופן לא באופן ישיר על העור) לכן, לא הייתי ממליצה לך להתחיל לטפל בעצמך, אלא לפנות בהקדם למטפל, מכיוון שאני מבינה שאת סובלת מאוד- יפה שעה קודם... להרגעה זמנית, נסי משחת רסקיו, היא אינה מזיקה ועשויה להרגיע במעט את הגרד. אבל, אני חוזרת ואומרת- גשי בהקדם לטיפול מקצועי, ואל תתעסקי עם כל מיני הצעות כאלו או אחרות דרך האינטרנט- עד שלא תגיעי לטיפול עמוק ומקיף שיפתור את הבעיה מהשורש, כל הרעיונות שתקבלי יהיו סימפטומטיים בלבד ואף עלולים להזיק, מחוסר ידיעה וחבל! אם תרצי המלצות למטפלים באזור מגורייך, ננסה לעזור לך למצוא. בריאות, תמי

אקזמה ועוד..

כמובן כהרבליסטית אציע לך לפנות להרבליטס/ית, כל אחד/ת מאיתנו ממליץ על התחום שהוא מכיר הכי מקרוב... בגדול, כל התחומים טובים ויוכלו לסייע. אם דיקור לא עזר, להוריד מהפרק ולהמשיך הלאה. בתור התחלה תהליך של ניקוי רעלים מהגוף יהיה מעולה עבורך (רק בליווי מטפל) ולאחר מכן, קבלת פורמולת צמחים שתותאם לך (האבחון כמובן יערך בהתחלה). צמח בשם Stellaria יוכל להקל המון בעיקר על הגרד. הבעיה היא, כשיש פצעים פתוחים עדיף לא להזין את המקום בקרם או משחה אלא לייבש. אם יש לך אפילו אכינצאה בבית, קצת מהטינקטורה על פד גזה ולהניח על כפות הרגליים על מנת לייבש את הפצעים שנוצרו ולמנוע זיהום. לאחר מכן, קרם עם סטלריה יוכל להתאים. תחסכי מעצמך קנייה של שמנים שונים, גשי למטפל מוסמך ו"תבזבזי" שם את כספך. ואל תרבי בשטיפה של הרגליים. בהצלחה בכל דרך שתבחרי, הילה

למעלה