Jagged chaos
New member
עזרה: stairway to heaven
הבנתי שאסור לתרגם שירים עד הסוף. אז אני אתרגם רק חלקים שאני לא מבין ואבקש את העזרה שלכם, כי השיר הזה מלא במטאפורות שאולי אתם יודעים מה הכוונה שלהם ע"י קריאת ראיונות או ביוגרפיות. אז נגיד שהנושא הוא על מישהי שמתה ("קנתה מדרגה לגן עדן.."). מי זאת
ומה בדיוק אמור להגיד "שחושבת שכל הנוצץ הוא זהב"? כאילו אישה עשירה חומרנית שעלתה לגן עדן, איפה שאנשים לא מתעסקים בחומרניות וחיים של רווח והפסד אלה בשלווה אלוהית?.. (זאת שאלה, לא השערה..).. זה פשוט נרמז קצת בבית הראשון בקטע של החנויות הסגורות ושהיא יכולה לקבל כל מה שהיא רצתה במילה אחת. ואיזו מן סיטואציה זאת שהוא רואה סיפור ששרה את כל המחשבות שלו וכל הרוחות עומדות ביער רואות איך הרוח שלו רוצה לברוח למערב?... הרוחות רעות?..כי לספר על רוחות בתוך יער עם טבעות עשן זה קצת לא נשמע טוב..ועוד שהוא אומר שהוא מסתכל למערב והרוח שלו רוצה להסתלק מהמקום. ואז זה מתפתח למצב עוד יותר לא מובן ש"כל מי שעמד" ביער לוחש לו שהוא צריך ללכת לפי המנגינה של החלילן שם בשביל להגיע לסיבה. מה זו הסיבה? הסיבה למה הוא מת כאילו?.. ולמה הקשר לאגדה על החלילן והעכברים שהוא מוביל אותם כמו בשיר?.. מה זה אמור להראות?
מי לעזעזל החלילן הזה שאומר לה להצטרף עליו? "והיער ישמיע הדים של צחוק"
קריפי... מה הצלחתם להבין מ"אישה זוהרת שרוצה להראות איך הכל הופך לזהב"?
או מה הקטע באמת של "להיות סלע ולא להתגלגל"?
כל כך הרבה שאלות, אני מאמין שכבר עיצנתי אתכם
אז תודה מראש למי שינסה אפילו
או ייתן פירוש שלו שיכול להבהיר לי את השיר.
הבנתי שאסור לתרגם שירים עד הסוף. אז אני אתרגם רק חלקים שאני לא מבין ואבקש את העזרה שלכם, כי השיר הזה מלא במטאפורות שאולי אתם יודעים מה הכוונה שלהם ע"י קריאת ראיונות או ביוגרפיות. אז נגיד שהנושא הוא על מישהי שמתה ("קנתה מדרגה לגן עדן.."). מי זאת