עזרה

עזרה

אני יוצא הרבה לטיולים בעיקר ביום אודה לכם אם תתנו לי כמה עצות איפה לחפש ובאיזה שעות? וגם בערה של זיהוי ביצים ראיתי ביצים עגולות לבנות שדבוקות לאבן? מה לעשות שיש לך נחש בייבי שהוא לא רוצה לאכול?

ינאי 15

New member
מה לחפש?

ומה אתה מתכוון לעשות עם הזוחלים שאתה תופס? מה הקוטר של הביצים בערך? ובאיזה סוג נחש מדובר (הבייבי שלא רוצה לאכול)?

זוחלים

אני לא הולך ללכוד אותם או משהו הולך לצפות בהם ולהנות מהם אודה לכם אם תענו לי. ודבר שני הסוג הוא פיתון מתכדר....

רן333

New member
קודם כל - מה לא לעשות:

בשום פנים ואופן לא להאכיל אותו בכח. ומה כן לעשות? קודם כל, לוודא שמדובר בנחש בריא, ושהוא מוחזק בתנאים מתאימים. יש לשים לב לנקודות הבאות: טמפרטורה מתאימה (צריך למדוד במדוייק), כלוב שאינו גדול מדי, ורצוי גם מקום מסתור (אני ממליץ על שניים: אחד בחלק המחומם של הכלוב, ואחד בחלק הקריר יותר), כלי עם מים טריים. שנית, יש לוודא שהמזון המוצע לנחש מתאים לו. אם מדובר בנחש שאכל אצלך בעבר - אתה יודע מה הוא רגיל לאכול. ואם מדובר בנחש חדש - רצוי לקבל פרטים אודות הרגלי האכילה שלו מהאדם שהחזיק בו קודם. רצוי לדעת איזה טרף הוא אכל, ובאיזו צורה הטרף הוגש לו: האם חי או מת, האם הושאר בכלוב או הוגש ממלקחיים, וכו'. (אני יודע שלא תמיד אפשרי לקבל את המידע הזה, בעיקר בשל רמת הטיפול הירודה של חלק מהחנויות שמוכרות נחשים כאלה.) שנית, יש לוודא שאף אחד לא מפריע לו. אם מדובר בנחש חדש, שלא אכל אצלך בעבר, אז אין לגעת בו בכלל למשך תקופה של כשבוע ימים, ורק אז כדאי להציע את המזון. שיהיה בהצלחה.

gaichuk

New member
לגבי הביצים

אם קוטר הביצים כ-8 מ"מ,סבירות גבוהה שמה שראית אלו ביצים של מניפנית כזו או אחרת . היו ביצים בגוונים שונים של ורוד,כחול וסגול? לגבי הנחש שמסרב לאכול,אני מציע שתוסיף פרטים כגון גיל,נשל אחרון,אכילות קודמות,תנאי מחיה וכו'. לגבי חיפוש נחשים,אני לא עוקב באורח סדיר כאן בפורום מפאת חוסר זמן אבל בביקורים האחרונים יצא לי לראות את השם שלך מופיע בסיטואציות קצת צורמות ואפילו על גבול החשודות. זו לא הדרך להתקדם בתחום בכלל ובפורום בפרט ואני מציע שתאמץ גישה קצת יותר בוגרת גם אם שטותניקית. משהו כמו ....... רוב החברה כאן......... אולי אני מפספס בגדול או שבילבלתי אותך עם לטאה אחרת ואם כן אני מתנצל (באופן רשמי כמובן ולא ברצינות...) ואביא לידעתך שיש לא מעט עיניים נוספות שצופות בכל מה שנכתב כאן בפורום על מנת להשיג זוחלים מקומיים.

רן333

New member
../images/Emo45.gif גם נושא הנשל חשוב, כמובן.

בחלק מהמקרים של נחש ש"משום מה מסרב לאכול" מתברר בסופו של דבר שהנחש היה לקראת נשל.

למעלה