עזרה!

• פותח הנושא lvb
  • פורסם בתאריך

lvb

New member
עזרה!

היי כולם, אני צריך להעביר איזו הרצאה שבוע הבא בנושא ביצועים מודעים היסטורית (אותנטיים) למוסיקה סימפונית, בגדול. יש לי רשימה די ארוכה של הקלטות (סימפוניות וקונצ'רטי של מוצרט ובטהובן, סימפוניות של שוברט, ברהמס, שומאן, מנדלסון, ברוקנר, מוסיקה של ואגנר ועוד) אבל כולן הקלטות בכלים בני התקופה. אני מחפש הקלטות של מנצחים שנוקטים בגישה ההיסטורית (ובעיקר סר רוג'ר נורינגטון) אבל עם תזמורות שמנגנות בכלים מודרניים (יש המון הקלטות של נורינגטון בחברת הנסלר שלא מיובאת לארץ). האם למישהו יש הקלטות כאלה? משל של נורינגטון או מנצחים אחרים?

svevo

New member
יש כמה..

יש הקלטות של גרדינר עם תזמורות המנגנות בכלים מודרניים כמו תז' האופרה של ליון (בהקלטה של קללת פאוסט לברליוז) או התז' הסימפונית הלונדונית. אגב, לכל המלחינים בהודעתך יש ביצועים אותנטיים למוזיקה תזמורתית, כולם למעט וואגנר. מעניין למה. (וכן, יש ביצוע (בהקלטה פירטית) בכלי התקופה אפילו לסימפוניה הראשונה של ברהמס, עם אנימה אטרנה ויוס ואן אימרזיל). ביצועים "אותנטיים" יש אפילו למוזיקה של דביוסי וראוול. ט' באב אותנטי לכולם!

cut2

New member
יש גם טיפה וואגנר

יש הקלטה של נורינגטון, שלמיטב ידיעתי עדיין זמינה בסדרת Veritas של ורג'ין, של השלישית או השביעית (אני לא זוכר) של ברוקנר, ופתיחות של וואגנר, עם הלונדון קלאסיקל פליירז, התזמורת המעולה והאותנטית שלו. ברהאמס ראשונה יש גם עם נורינגטון, אפשר למצוא באימיול (זה אאוט אוף פרינט, מספיק מוסרי בשבילי).

lvb

New member
יש לי את הואגנר-ברוקנר

ברוקנר 3, גרסה ראשונה (נורינגטון והשטויות שלו...) אתכל הסימפוניות של ברהמס יש לי בDVD (אתה ראית את זה אני חושב).

cut2

New member
האמת היא שעניתי לסבבו,

אבל סבבה. בראהמס - ראיתי חלק, מרשים מאוד, אבל זה היה בתקופה שזה קצת פחות עניין אותי. היום (ונראה לי שבעתיד הדי קרוב אף יותר) זה יותר יסקרן אותי. אגב, איך אתה מתייחס לנוויל מארינר במסגרת ההסתכלות שציינת כ- 'מנצחים שנוקטים בגישה ההיסטורית אבל עם תזמורות שמנגנות בכלים מודרניים'?

lvb

New member
כל המלחינים שציינתי...

זה מה שכבר יש לי עם נורינגטון, בכלי תקופה. יש ביצועים אותנטיים לדביסי ורוול? אתה יכול להפנות אותי?

GustavM

New member
הארנונקור

אני יודע על ההקלטה של הארנונקור לסימפוניות של בטהובן עם התזמורת הקאמרית של אירופה - מנגנים בכלים מודרניים בגישה תקופתית (בלי ויברטו וכאלה). כמו כן, שמעתי לא מזמן הקלטה של רוג'ר נורינגטון לסימפוניה השנייה של מאהלר, עם התזמורת של שטוטגארט - גם היא על כלים מודרניים בגישה תקופתית. מאוד מעניין.

svevo

New member
בעיונת עם נורינגטון; רוול ודביוסי

אז כבר יש וגנר אותנטי? נו נו, התווסף לרשימת הקניות (הארוכה ממש כמו הרשימה ההיא של דון ג'יובאני, אגב). רק מה, יש לי איזו בעיונת עם נורינגטון. אני לא מכיר היטב את הקלטותיו הרבות, אבל נחשפתי בעבר לביצוע היבש שלו למלכת הפיות של פרסל וזו היתה, בלשון המעטה, היכרות אומללה. מאז אני מתרחק מהקלטותיו כמו מחומוס מקולקל. אולי כדאי לתת לו עוד צ'אנס. ברוקנר אותנטי יצא לי לשמוע בביצועים היפים-מאוד של הרווחה לשביעית ולרביעית. כמו כן, השנה יצא דיסק מעניין של אנימה אטרנה (תחת ניצוחו של יוס ואן אימרזיל) המוקדש כולו לרוול - קונצ'רטו ליד שמאל; רפסודיה ספרדית; הוואלס; הבולרו והפאוואן לנסיכה. רוול היה נלהב לגילוי עולמות צליל חדשים והשתמש בלא מעט כלים אקזוטיים ובחידושים אינסטרומנטלים של תקופתו (הסקסופון, למשל). המבצעים קיבצו להקלטה זו מבחר מרשים של כלי נשיפה והקשה מתחילת המאה וברשימת הכלים המצורפת אפשר לגלות ,בין השאר, את סקסופון הסופרן "קינג סקסלו" שנבנה בצרפת בשנת 1924 או סקסופון הנבנה בידיו האמונות של מר סקס עצמו. הקיצור, יש בהחלט הצדקה ליומרות העומדות בבסיס ההקלטה. הביצועים עצמם? הרפסודיה נשמעת נהדר, כך גם הוואלס. הביצוע לקונצ'רטו ככה-ככה. אני נשאר נאמן להקלטות וותיקות יותר, כמו לזאת עם רובר קסדסי. הנה קישור לדיסק (באתר של החברה, זיג זג). הקלטה בכלי התקופה למוזיקה קאמרית של דביוסי יצאה ב-2000 בנגינתם של משפחת קויקן המורחבת (סיגיסוואלד בכינור, ווילנד בצ'לו, ברטולד בחליל וכך הלאה) בלייבל ארקנה. אם זכרוני אינו מהתל בי הדיסק נמצא על מדפי דיסק סנטר בת"א. דיסק נהדר, לטעמי.

svevo

New member
ובאותה הזדמנות..

כדאי לבדוק את שאר ההקלטות של אנימה אטרנה למלחינים רומנטים מאוחרים (בכלים אותנטיים, כמובן). אפשר למצוא ביצועים לרימסקי קורסקוב, צ'ייקובסקי, י. שטראוס, ליסט ואחרים. מדובר בתזמורת מעולה-ממש לטעמי.

lvb

New member
נורינגטון ופרסל

אני לא מכיר את ההקלטה שאתה מדבר עליה, ומעניין האם הביצוע לא אהוב עלייך כל כך בגלל נורינגטון או בגלל הסולנים (בעיה עם ביצועים של אופרות ויצירות שדורשות היקף מבצעים גדול ומגוון). אני מאוד ממליץ על הביצועים שלו, עם כל תזמורת. הם צבעוניים, מקוריים, מפתיעים ומלאי רעננות. כמובן שיש ביניהם טובים יותר (כמו הקונצ'רטי של מוצרט לפסנתר, הסימפוניות של בטהובן ווהן וויליאמס) וטובים פחות (כמו האופרות של מוצרט, שהבעיה היא בעיקר בסולנים, וקונצ'רטי לכינור של בטהובן ומנדלסון, שזאת הקלטה יפה אבל יש יפות ממנה). אני מציע לחפש. מחזורי סימפוניות של בטהובן, שומאן, מנדלסון וברהמס הוקלטו כבר פעמיים בכלי תקופה ובכלים מודרניים. יש גם ברוקנר (סימ' 3 גרסה ראשונה בכלי תקופה, בקרוב יצא סימ' 4 גרסה ראשונה בכלים מודרניים), ואגנר (קטעים תזמורתיים מתוך האופרות), מאהלר (סימ' 1, 2, 4 ו-5), ווהן וויליאמס (3 ו5 בכלי תקופה, 4 ו6 בהקלטה שאזלה מזמן), אריות של הנדל וקנטטות לבס של באך, קונצ'רטי לפסנתר מאת בטהובן ומוצרט, סימפוניות של שוברט (4, 5 ו8 בכלי תקופה, 9 בכלים מודרניים), המון ברליוז בכלים מודרניים (הפנטסטית, קללת פאוסט, בנוונוטו צ'ליני ועוד, והפנטסטית גם בכלי תקופה), והרשימה עוד ארוכה ומתארכת. באמת שווה. בשיחה איתו קבלתי את הרושם שהוא עשוי להרחיב את הרפרטואר גם לסטרוינסקי, ברטוק, דביסי, רוול, מוסורגסקי ועוד. בקרוב יצאו דיסקים של סימפוניות וקונצ'רטי של מוצרט והיידן.

GustavM

New member
למצוא את נורינגטון

אני חושב שבלי קשר לדעתך המוסרית בעניין - אם אתה באמת רוצה למצוא הקלטות של נורינגטון - לך לאימיול. הנסלר אכן לא מיובאים לארץ, וגם בחו"ל הדיסקים שלהם מאוד יקרים. לכן נסה לחפש את נורינגטון באימיול, ותראה מה תמצא.

GustavM

New member
תחפש באתר של נקסוס

שם בטח יש לא מעט. רק שצריך למצוא דרך להעביר את ההקלטות משם איכשהו....

lvb

New member
יש שם כמעט הכל.

אבל אני די בטוח שאין דרך נוחה או קומפקטית להעביר את הקבצים מהאתר למחשב, ובהרצאה הספציפית הזאת לא נראה שאוכל לארגן לידי מחשב עם אינטרנט.

למעלה