עזרה

Svetik In Love

New member
עזרה

מבקשת למצוא דרכים לחזק את הבטחון העצמי שלי בקשר הזוגי ובכלל... קורה שאני נעלבת המון על שטויות ויוצאת מפרופורציה... רציתי לדעת איך אני יכולה לעזור לעצמי להפוך לבן אדם רגוע יותר, פחות דואג ויותר בעלת בטחון עצמי... אני וחבר שלי ביחד כשנתיים וקצת.

קבלי ../images/Emo106.gif

מעניקה לך גביע זה, על היכולת לזהות בגילך הצעיר, קושי ולזהות שהוא מהווה עבורך חסם. פשוט נפלא
Svetik In Love אין לי לצערי
פלא להעלאת הבטחון העצמי. אם ברצונך באימון לכך, אני מזמינה אותך לשתף בסיטואציה, שזיהית שהיית בחוסר בטחון וברצונך למנף אותה לסיטואציות דומות/אחרות לתחושות אחרות. מזמינה אותך להעלות על כתב את הסיטואציה ומשם נוכל להמשיך לנוע. ערב טוב לך ולכולם

Svetik In Love

New member
=)

היו הרבה סיטואציות שהרגשתי בהן חוסר בטחון עצמי שלווא דווקא נבע ממשהו שקרה לי בעבר. לדוגמא אני מרגישה לא ממש טוב כשחבר שלי הולך עם חברים שלו. הוא תמיד אומר לי לסמוך עליו, ואני באמת סומכת עליו אבל עדיין יש לי את הפחד הזה... לא נעים. בכל מקרה אני נוסעת עוד מעט לשבוע לחול ואני יודעת שהוא ילך לבלות עם חברים שלו ואולי גם ידידות כלשהן וגם לא הכי נעים לי. הוא אף פעם לא נתן לי סיבה לדאוג ואף פעם לא בגד ותמיד היה נאמן. לכן אני חושב שזאת בעיה שלי. של חוסר בטחון עצמי.

בואי נעשה הכרות עם "שדון הפחד"

שדון שובב וערמומי, שמשתמע מדבריך, מקפץ/יקפץ לו למוחך בזמנים מאד ספציפיים. האם הבנתי נכון ואכן רק במקרים ספציפיים? עד כה שיתפת שהוא מופיע ב: בעבר: שהחבר הלך עם חברים שלו... בעתיד: שהחבר ילך עם לבלות עם חברים שלו ואולי גם ידידות... מזמינה אותך להתבונן בשדון בעיניים נהלי דיאלוג אתו. מה השדון מספר לך? מה את עונה לו? האם את מוכנה לשתף אותנו בדיאלוג?

Svetik In Love

New member
הוא אומר לי

שחבר שלי יבגוד בי ושאסור לי אף פעם להיות בטוחה בשום דבר (למרות שלפי ההגיון שום דבר מזה לא נכון ולא מתקרב לאמת) הוא כל הזמן גורם לי לחשוש שמשהו רע יקרה.. שיש בי מן פסימיות כזאת שמבטלת את עצמי...

שדון..שדון...../images/Emo178.gif

אמר השדון...וזיהית נפלא איך הוא מפעיל אותך וגורם לך להיות פסימית. בואי נזמין את השדון לשיחה בארבע עיניים איתך. תשאלי אותו.. כשאתה השדון אומר ל Svetik In Love את האמירה הנ"ל "חבר שלך יבגוד בך ושאסור לך אף פעם להיות בטוחה בשום דבר" מה המטרה האמיתית שלך מלבד פסימיות שאתה מופיע במוחי? נסי להקשות על השדון את החיים....כפי שהוא יודע להופיע שיתאמץ להסביר.

שזמ

New member
בואי נשאל שאלה גסה

ונגיד, רק נגיד, שבשבוע שאת לא כאן הוא יחגוג על (למעשה- בתוך) מישהי אחרת אז?

שזמ

New member
כי?

כל גבר (בסדר, כל אדם) עלול להכשל מדי פעם ואם הוא מסתכל על אחרות? ואם כשהוא איתך הוא מפנטז על אחרת?

Svetik In Love

New member
מזותמרת?

לשכב עם אחרות ולהתסתכל על אחרות זה שני דברים שונים. בשבילי שהוא ישכב עם מישהי אחרת זה בגידה. מבחינתי אם הוא מפנטז על מישהי אחרת- שיילך איתה. אם אתה נמצא במערכת יחסים ומפנטז על אחרת ו"מועד" מדי פעם - אז צר לי עליך ועל בת הזוג שלך..... ועוד אתה אומר "כל אדם עלול להיכשל מדי פעם"- אתה מדבר כמו בוגד סדרתי שנותן לעצמו צידוקים הגיוניים למעשיו.

שזמ

New member
קודם כל, יקירתי, אנו מדברים עלייך ולא עלי

שנית: 90% מהגברים מפנטזים מדי פעם על אחרות. זו סטטיסטיקה בדוקה ברמה האקדמית. אם זה מפריע לך, אז יש לנו כאן בעיה. שנית: הסטטיסטיקה על אנשים בזוגיות שמועדים החוצה מדהימה כמה שהיא גבוהה יודעת איך את נשמעת לי? כמו מישהי שמרוב חוסר בטחון נכנסת לאיזושהי "נעילה" או "קיבעון" (אל תתפסי אותי במילה- אני פסיכי, לא פסיכולוג). תתגמשי קצת, העולם יותר נזיל ממה שהוא נראה

rafagav

New member
בטחון עצמי + תן וקח

זוגיות מתצבססת רבות על המושג של תן וקח = יצירת מתח מסויים, המעורר את המשיכה. אם הכל ודאי - נוצר שיעמום מסויים. לכן, הבנות, יש אינטליגנציה זוגית מלידה, כך נטען. לנו יותר קשה. ובכ"ז - אם את חשה קנאה וממול - לא ממש איכפת לו - נסי לצאת עם בחורים / עם חברות כולל פגישה עם גברברים למיניהם וראי למה זה יוביל. הוא בטח יעיר על כך ואת, מצידך, תאירי את עיניו לתחושותיך... לגבי "בגידה" - נראה לי שיותר קשָה היא הבגידה, אם היא בראש = בחשיבה רצינית על קשר אחר, כל עוד הוא איתך. קיום סקס לשמו אינו "מעשה אהבה"...

סליחה על ההתפרצות לשרשור

"הוא בטח יעיר על כך ואת, מצידך, תאירי את עיניו לתחושותיך... לגבי "בגידה" מהרהרת...האם בזוגית יש מקום למניפולציות רגשיות אחד כלפי השני?

rafagav

New member
א) לא התפרצת לשרשור אך התייחסת אליה

וכתבת אלי. ב) לא מניפולציות רגשיות אך - חשוב לשמור על מתח מסויים. והעיקר - ללמוד על ייחודו של כל אחד, בפני עצמו, אז דברים כאלה, שבעבר פגעות בו, יחלפו על פניו מבלי שהוא בכלל ישים לב אליהם. ג) "בגידה" אינה, לעניות דעתי, משהו שקשור דווקא למין. הרבה יותר קשה היא הבגידה הנפשית. סקס? אם עשה אותו בצורה בטוחה - זה בסה"כ אקט פיסי, די ריק מתוכן. כמעט כמו לאונן... העיקר הוא מה שבראש וצריך לנתץ את ההנחה, כאילו זו הבגידה הקשה ביותר. ד) אולי גם לו אינטליגנציה רגשית מסויימת, זו שאתן נולדות איתה, והוא קצת מנגן לה על הרגש?
* לגבי אוננות - באנגלית - Masturbatio מהמונח הלטיני Mastuprare = לחלל בעזרת היד..

בטחון עצמי

אין דבר כזה חוסר בטחון בזוגיות יש חוסר בטחון נקודה והוא מושלך על כל תחומי החיים ההתפרצויות באות כדי לחפות על חוסר הבטחון "כדי שלא יריגשו" טפלי בבעיה ואז הכל יסתדר גם בזוגיות ובכל תחומי החיים

yifraz

New member
והפעם מתחילה מחדש

ממליצה לך בחום,לצפות בתכנית הראליטי-'מתחילות מחדש' [ערוץ 14 yes stars]. תוכלי לראות והזדהות עם נשים דומות בתהליך של אימון אישי. ראיתי בבלוג שלך שאת 'מתחילה מחדש סידרתית',כלומר מנסה כל פעם מחדש [אולי זו "האופטימיות" שלך?]: ]... בתכנית מודגשים הנושאים שאת כל-כך מודעת אליהם,ותראי איך אפשר להכנס ולצאת מהם.בהצלחה!

בוקר טוב Svetik In Love

העלית את הודעתך הראשונה לפני שלושה ימים, האם את מוכנה לשתף במחשבות שלך כיום בנושא? סופ"ש קסום לך ולכולם

למעלה