עזרה...

עזרה...

שלום. אני מתלבטת מה ללמוד באוניברסיטה, ההתלבטות היא בין פסיכולוגיה לקרימינולוגיה. אני יודעת שאין הרבה עבודה בקרימינולוגיה, זה נכון? אז מה עדיף? תודה!

בחירת מקצוע

הי, את שואלת מה עדיף פסיכולוגיה או קרימינולוגיה - והשאלה היא מה את רוצה שהלימודים יתנו לך? מה היית רוצה לעשות אחרי הלימודים? מה יש בכל מקצוע ש"קורא לך"? כמו כן, אחת ההבחנות בין קרימינולוגיה לפסיכולוגיה זה שבקרימינולוגיה חוקרים ועובדים עם אנשים שפשעו, שפושעים, שמותחים את גבולות החוץ ופורצים אותם, סוטים מהנורמות, פועלים בסולם ערכים שונה מהאדם הרגיל. אפשרי למשל לעבוד בבתי סוהר, במשטרה ועוד..זה בהחלט עיסוק שאפשר למצוא בו עניין ושליחות אך הוא עיסוק שאינו מתאים לכל אחד. פסיכולוגיה זו עבודה עמוקה ורגשית עם אנשים רגילים, כאחד האדם שמעוניינים לקבל עזרה. איזה עולם וסביבת עבודה מושכת אותך יותר? בהצלחה! אילת לבנון

דנה1233

New member
פסיכולוגיה-

בפסיכולוגיה יש הרבה נישות. לאיזו מהן היית רוצה לפנות?

תודה על התשובות.

בקשר לקרימינולוגיה, התחום מאוד מעניין אותי וסביבת העבודה לא משנה לי כל כך. העיקר שהעבודה עצמה תיהיה מעניינת ואני איהיה מרוצה ממנה. בפסיכולוגיה חשבתי ללכת לקליני. מאוד מעניין אותי לאנשים שזקוקים לעזרה, כמו למשל פושעים, ואולי לנסות לעזור להם להפסיק לפשוע.. תודה!!

בחירת מקצוע

הי, נראה שאת נלהבת מתחום הקרימינולוגיה. האם חסר לך עוד משהו כדי לקבל החלטה? שיהיה בהצלחה! אילת לבנון

בחירת מקצוע

אני רק רוצה להיות בטוחה שיש בתחום הזה ביקוש לעבודה.. אני לא רוצה ללמוד משהו שחאר כך לא יהיה לי כל כך מה לעשות איתו..... זה הדבר היחיד שחסר לי כדי להחליט... =\

בחירת מקצוע

הי, כפי שכתבתי לך, יש אפשרויות תעסוקה בתחום במשטרה, בשרות בתי הסוהר ונראה לי שגם במוסדות חינוכיים שונים אפשר למצוא עבודה עם נוער עבריין, נוער בסיכון ועוד.. באופן כללי, אני מאמינה שמי שמחויב למצוא עבודה, שעושה עבודה טובה, שמשקיע ורציני יצליח למצוא עבודה בכל תחום. בהצלחה!! אילת לבנון

רק עוד כמה שאלות..

זה משנה אם אני עושה תואר ראשון או שני בקרימינולוגיה? ואני יכולה לעשות תואר ראשון בקרימינולוגיה ותואר שני בפסיכולוגיה קלינית? תודה!!!

למעלה