עזרה...

עזרה...

התחלתי קורס ברמנים בזמן אמיתי.. יום שני אני מסיימת את הקורס ואני גרועה...אני לא מצליחה לשבת וללמוד קוקטיילים... מה אני עושה?? אני מאוד רוצה לעבור.. אני יודעת משקאות בעל פה.. הכל חוץ מקוקטיילים.. איך אני מצליחה ללמוד הכל פרפקט עד יום שני?????

obbb

New member
תנסי...

פשוט לתרגל ולתרגל... או לרשום הכל, לנסות לשנן עם כרטיסיות, לשנן לפי קטגוריות, נסי לעבוד עם ההגיון, הרי אני בטוח שזורקים לך שם של קוקטייל אז עולה לך בראש פחות או יותר מה הוא אמור להיות, נסי לעבוד עם תיוגים קטנים לכל קוקטייל שישמע לך הרבה יותר פשוט. אני זורק רעיונות... אני עכשיו בדיוק התחלתי ועדיין לא הגענו לשלב הזה. אבל למזלי אני טוב בדברים האלה...

ספיידי1

New member
עוד טיפים

אמממ השיטה הכי טובה ומוכחת אגב, היא לחבר סיפור מקשר. לדוגמא, גולדן קאדילק- קאדילק=מכונית במכונית יש 4 מושבים(4 מיץ תפוזים) שמחולקים ל2 מושבים מקדימה(2 חצי חצי) ו2 מושבים מאחורה (2 ליקר קאקו) ומכונית 1(מנת גליאנו). או שיטה לזכור, זה למצוא צמד\שלושה\ארבעה קוקטיילים שהם על אותו עקרון בידיוק עם שינוי\טוויסט קטן. דוגמא: סאוור=1 וחצי משקה בסיס + 1 וחצי סאוור ג'ין פיז= 1 וחצי ג'ין(משקה בסיס) + 1 וחצי סאוור רק בתוספת סודה וויסקי קולינס= 1 וחצי וויסקי(או משקה בסיס) + 2 סאוור וסודה עד הסוף. עכשיו הקולינס מוגש בהיי בול, מה זה אומר? יותר מקום! מה זה אומר? יותר נוזלים ולכן שמים 2 במקום 1וחצי(סאוור), ומוסיפים סודה. עוד דוגמא: לונג איילנד אייס טי=חצי וודקה, חצי ג'ין, חצי רום, חצי טריפל סק, 1 סאוור וקולה עד הסוף לונג ביץ' טי=חצי וודקה, חצי ג'ין, חצי רום, חצי טריפל סק, 1 חמוץ מתוק רק במקום קולה, ממלאים קרנברי עד הסוף עוד שיטה-חיפוש היגיון-יש קוקטיילים שאת יכולה לדעת את המרכיבים לפי שם הקוקטייל, דוגמא: slow comftrball screw up agains the wall = סלואו ג'ין(SLOW), סאווטרן קומפורט(קומפטרבול), וודקה ותפוזים כמעט עד הסוף(סקו דרייבר זה וודקה תפוזים אז זה דומה לסקרו אפ), וגליאנו(אגיינס דה וואל, גליאנו תמיד מצמידים לקיר ותמיד יקראו לו וואל בקוקטיילים). בקיצור, אלה שיטות טובות. מלבד זה, נסי להסתובב עם כרטיסיות עליך תמיד, ותמיד תסתכלי בהם, כשאת באוטובוס, כשאת אוכלת וכו וכו וכו... זהו, בהצלחה

D221

New member
מממ קודם כל

לא להילחץ!!!!! כולם נלחצים ובסוף את תראי שיהיה בסדר. ואת תלמדי ויהה בסדר, מקסימום עושים שוב, לא קרה שום דבר (אולי במקרה שלך זה עדיף
) בכל מקרה לכל משקה יש את הקטע שלו, אם זה סקס און דה ביץ אז אומרים סקס און דה פי'יצ, כדי לזכור שזה עם אפרסק וסאן פרנסיסקו זו עיר ההומואים של קליפורניה, ומה נותן אחלה קונוטאציה? בננה... תזכרי שזה עם ליקר בננה. יש אין ספור שטויות כאלה, אבל באמת הכי טוב זה כרטסיות, תכתבי את שם הקוקטייל על צד אחד ועל השני איזה כוס, מרכיבים ואז אם זה בשייקר או לא וככה תבחני את עצמך, תנסי לנחש כמה שיותר בלי להציץ בכרטיסייה. וכמובן לתרגל אבל זה לדעתי יעזור רק אחרי שתדעי את הקוקטיילים, לפיתוח מהירות ומיומנות, אחרת זה ייאש אותך לתרגל כשכל רגע את צריכה להסתכל בספר\מחברת כמה שפחדתי בסוף סיימתי בין הכי גבוהים בקורס וכולם לא הבינו על מה נלחצתי. בהצלחה

tutana

New member
טוב באמת שאין לך מה להלחץ

אני סיימתי קורס בזמן אמיתי לפני חודש... הייתי לחוצה מהמבחן בטירוף.. למרות שאני מהשבוע השני של הקורס התחלתי לגור במקום שם... כל יום הייתי מתרגלת! כל יום כל יום כל יום! וזה נכנס ככה לראש... אבל זה לא קשה. זה נורא על דרך ההגיון... תחלקי לך את זה נגיד בראש לקוקייטלים שמכילים גליאנו ומה מכיל אמרטו.. לתתי קבוצות כאלה... צאי מנקודת הנחה שהקוקטיילים שהכי קל לזכור זה השמנת.. הקוקטיילים המעורבבים בנויים כמעט כולם על מרטיני( או צינזנו לסוגיו) וגם בתוכם את יכולה לחלק לתת נושאים לפי כמויות... מה מכיל חצי מה מכיל אחד... בהייבול זה יותר קל כי בהייבול הקוקטיילים נסגרים עם משקה "קל" פשוט תחלקי לך בראש לקבוצות... היתה לי עוד שיטה אבל זה טוב למי שיש זכרון ויזואלי חזק... יש את הסטיקינוטס הללו.. פתקיות שנדבקות פזרי בכל רחבי הבית במקומות שאת נמצאת בהם הרבה... על הדלת של המקרר על המתג כיבוי אור של החדר... וכל פעם תעצרי שניה תקראי את זה ותמשיכי בפעילות שלך... לי זה עזר בבגריות:D. בהצלחה! :)

למעלה