עזרה...

mashlab

New member
עזרה...

מישהו פרסם חידה שקשורה לשחמט, ואין לי שמץ של מושג מה הקטע אז אם אתם יכולים אולי לעזור... (מצטער שזה אוף) החידה: איש אחד בא לקנות אצל מוכר שחמט. כל כלי שחמט עולה אצלו שקל 1, הלוח בחינם. למה האיש שילם למוכר 96 שקלים. (הוא קנה יחידה אחת של שחמט) מישהו יודע מה הפתרון? בתודה מראש...

aaa123

Member
פשוט אפשר להכתיר

9 מלכות 10 צריחים 10 רצים 10 פרשים ו8 רגלים ומלך עולים 48 שקלים. יש שני צדדים אז לכן כדי לקנות את כל הכלים הדרושים לכל משחק שחמט אפשרי צריך לשלם 96 שקלים.

Gezer

New member
יפה!

basicchess

New member
../images/Emo41.gifוהפעם הפתרון הנ-כ-ו-ן../images/Emo70.gif

האיש היה מחבר חידות ולכן היה צריך לבחון את כל האפשרויות. כל רגלי יכול להיות או מלכה או צריך או רץ או פרש ולכן 16 רגלים(לבנים ושחורים)כפול 4 האפשרויות שווה ל-64 ועוד 32 שזה סך כל הכלים שווה ל-96. נ.ב aaa1 איך הגעת לכך שאפשר להכתיר 9 מלכות 10 צריחים 10 רצים 10 פרשים ו8 רגלים? וגזר ממך היתי מצפה לחשוב קצת...

aaa123

Member
הבנת הנקרא

לא כתבתי שאפשר להכתיר 9 מלכות... הנושא היה אפשר להכתיר. זה היה משפט נפרד ,והמשך ההודעה שלי היה משפט נפרד. אני מודה שהניסוח שלי לא הסביר את הפתרון בצורה הכי טובה אבל עבור כל צד 9 מלכות זה מספר המלכות שהאדם צריך לקנות. 10 צריחים זה מספר הצריחים שהאדם צריך לקנות וכו... 9 מלכות זה מספר המלכות המקסימלי שיכולות להיות לצד אחד כאשר אחת מהן היא המלכה המקורית ו8 מהן הן המלכות המוכתרות. 10 צריחים הם מספר הצריחים המקסימלי שיכול להיות לצד אחד כאשר 2 הם הצריחים המקורים ו8 הם צריחים שאפשר להכתיר. כמי שכתב תוכנית שחמט היה לי פשוט לחשוב על הנושא כך ,כי לתוכנית שלי יש מערכים שמגבילים את מספר המלכות ל9 ואת מספר הצריחים ל10. אני מנחש שזאת הסיבה שראיתי את הפתרון תוך מספר שניות. משום מה טעיתי במערכים שמגבילים את מספר הרצים והפרשים כאשר הגבלתי את המספר ל9 וגיליתי את זה כשבועים לפני שפרסמתי את הפתרון כאן כך שיכולה להווצר שגיאה בתוכנית שלי אם היא מגיעה בחיפוש לעמדה בה לאחד הצדדים יש 10 רצים או 10 פרשים אבל זאת שגיאה שלא משמעותית פרקטית למשחקים כי היא לא מגיעה לעולם לעמדות כאלו בחיפוש שלה. בגירסה הבאה שאפיץ לא תהיה השגיאה הזאת.

פריסל

New member
כל הכבוד, AAA ! ../images/Emo47.gif

אנשים בפורום טריויה והגיון שברו על החידה הזאת את הראש במשך מספר ימים, והצליחו לפתור לבסוף רק אחרי שקבלו רמז עבה...
ממש כל הכבוד לך. אמנם המספרים שנתת לא מדוייקים, אבל מה שחשוב בפתרון הוא עקרון ההכתרה, ועל זה רק אתה עלית.

למעלה