עזרה!

• פותח הנושא SC7
  • פורסם בתאריך

SC7

New member
עזרה!

ערב טוב ושבת שלום לכולם, אני לא יודע מאיפה להתחיל הסיפור שלי מאוד ארוך,אני אנסה לקצר ולתאר בעיקר את הסיטואציה שאני נמצא בה עכשיו. אז ככה,אני בן 20 כמעט שנתיים בצבא,משרת בבסיס בדרום הארץ. *יש לציין שאני 8 חודשים בבסיס הזה, את רוב השירות שלי העברתי במרכז קל"ב בתור נהג בוס (הבוס טחן אותי,ביקשתי שינוי שיבוץ והעבירו אותי לבסיס בדרום ליד אילת). *כשהגעתי לבסיס ניסיתי לקחת את זה בקלות למרות שזה היה קשה,ולמרות שיש לי משקעים רבים מהעבר שאני אפרט עליהם בהמשך,אבל לפני חודש נשברתי ונפגשתי עם הקבנ"ית. *אני יגדיל ויאמר שהגעתי לבסיס גם עם בעיות רפואיות של אסטמה ופסלתי מקצוע והורדתי פרופיל ל-64 ובכל זאת השאירו אותי בבסיס בתפקיד משרדי. קצת רקע: יש לי בעיות רבות ששנים אני מדחיק אותן זה התחיל בגיל 13 שההורים שלי התחילו בהליכי גירושין-זה היה מאוד ארוך ואינטנסיבי רק אחרי 3 שנים הם התגרשו סופית. בכל התקופה הזאת הסתגרתי לתוך עצמי התרחקתי מהחברים שבמקום לבוא ולהרים את החבר שלהם מהקרשים רק דרכו עליו וככה ממצוקה קטנה זה הלך והפך לדיכאון אמיתי. לקראת סוף התיכון השלמתי עם המצב והתחלתי לתקן אותו,ניצחתי את הדיכאון וחזר לי הבטחון,והייתי בטוח שזהו יותר בחיים אני לא יהיה יותר מדוכא.אופוריה. נחזור למצב הנוכחי: מאז שהגעתי לבסיס הרחוק אני מנסה לצאת משם.אם זה דרך פ' רפואי או אם זה ת"ש אבל למעשה התעלמתי מהבעיה האמיתית או יותר נכון הדחקתי אותה. לפני חודש וחצי דיברתי עם המפקד שלי ופשוט התפרקתי בפניו,הוא הציע לי בעצמו פגישה עם הקבני"ת והסכמתי. נפגשתי איתה סיפרתי לה על הרקע שלי כמו שסיפרתי פה,סיפרתי לה על המצב החברתי בבסיס שאין לי חברים ואני לא מסתדר עם האנשים שם וזה מחזיר אותי שנים אחורה,ואני נמצא בדיכאון כבר תקופה ארוכה אבל תמיד אני מתגבר.. נושך ת'שפתיים וממשיך,וגם על ניסיון התאבדות שהיה (לא בדיוק נסיון החזקתי תאקדח של סבא שלי ביד וכמעט פגעתי בעצמי בסוף החזרתי אותו למקום).רוב השיחה פשוט בכיתי התפרקתי- שנים של הדחקה פשוט יצאו החוצה בשיחה הזאת. בקיצור,היא הקשיבה לדברים שלי ואמרה שהיא רוצה לעזור לי,אחרי שבועיים היא קבעה לי פגישה לפסיכיאטר צבאי. היא גם אמרה לי שהיא שולחת המלצה לש.שיבוץ וקל"ב. אז ככה השבוע יש לי את הפגישה עם הפסיכיאטר תעזרו לי תגידו לי מה זה פגישה עם פסיכיאטר צבאי. אני מפחד שהוא כמו כל המפקדים בצבא וינסה להתקיל אותי ולהוציא ממני דברים אחרים ולהוציא דברים מהקשרם וככה להשאיר אותי בבסיס! הוא חייב לאשר את המלצות הקב"נית או שיכול לעשות מה שבא לו? בקיצור אני בשבוע האחרון נמצא בלחץ נפשי מטורף זה שפל שאף פעם לא היה לי אני מפחד לקראת הפגישה תעזרו לי תגידו לי מה דעתכם בנושא אם החששות שלי לשווא. תודה לכולם.

timmyy

New member
הי

בדרכ פסיכיאטר לא מקשה, אלא רק מאשר את המלצת הקבן. אך אם תגיד דברים שסותרים אתת מה שאמרת לקבן או שתסרב להוריד פרופיל או משהו בסגנון, אז ייתכן שהוא יחזיר אותך לטיפול הקבן ללא שינוי כלשהוא.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
לפעמים יש בדרך גם ירידות

נשמע שאתה מודאג, לא בטוח במה שעומד לקרות, באיך לדבר עם הפסיכיאטר, במה שהוא יגיד, באיך זה ישפיע עליך בהמשך.... אנחנו גם שומעים שאתה מחפש וגם מוצא דרכים לעזור לעצמך, לצאת ממצבים קשים ולא נוחים. אנחנו כאן מחכים איתך בסבלנות לפגישה, מזכירים לך את מה שכתבת למעלה: "ניצחתי את הדיכאון וחזר לי הבטחון", מקוים שגם הפעם תצליח וגם אם יש ירידה, יש סיכוי לעליה...

hold yourself

New member
בטח אתה כבר אחרי

אבל ראיתי את ההודעה רק עכשיו, אענה בכל זאת. לי היו מ'ס פגישות על קב"ן ו-2 פגישות עם פסיכיאטר. בכל מקום זה שונה- אני מניחה אז יעזור אם תספר איפה זה נמצא. אני הייתי בחר"פ בב"ש כי אני משרתת בדרום. (שעה וחצי מב"ש דרומה אבל יותר קרוב לשם מאשר לאילת.) בכל מקרה, רציתי שיחות. לא רציתי הקלות ולא באתי בשום מטרה להשיג משהו חוץ מקצת הקלה. לא קיבלתי מענה בכלל, הוא אמר שאין לו מה לעזור לי והיה מאד מזלזל (גם הקב"ן וגם הפסיכיאטר). את הסיפור שלי פירסמתי בעבר בפורום אם תרצה לדעת. הפסיכיאטרית שהייתי אצלה (לפני המרושע משורה למעלה) רק שאלה אותי כמה שאלות, טיפשיות יש לומר.. כמו מבחן בע"פ בבית ספר, בלי שיחה ובלי כלום. אח"כ כתבה ממש ממש לאט במחשב איזה 25 דק' ונתנה לי כדורים, משהו כמו פרוזאק. בחו"ד למפקד כתבה שיש לי מצוקה נפשית בינונית. בקיצור, לא אמשיך לספר על חויותי במרפאת ברה"ן בחר"פ ב"ש, רק שזה היה זמן יקר ומבוזבז מהחיים שלי. אם תרצה לדבר עוד פנה אליי במסר ואתן לך את המסנ' שלי או משהו, כי אני לא יודעת כמה אקטואלי יהייה הדברים שאני רוצה לכתוב. ספר איך היה, בקיצור. אשמח לשמוע

למעלה