עזרה ...

תגובה לשאלותיך

היי יניב, אני חושבת שאתה שואל שאלות טובות מאד, שאין עליהם תשובה פשוטה, כיוון שזה תלוי בהרבה גורמים: - משפחות "טובות" מצליחות יותר מאחרות להפיל בפח עובדים סוציאליים/אנשי מקצוע בכלל. זה כמובן לא צריך להיות כך, זה לא כך בכל המקרים, אך זה קורה. - לעתים, אין לרשויות הרווחה משאבי הזמן וכוח האדם כדי "להתעקש" עם משהו שהוא יותר קשה לפיצוח ומתרכזים במקרים היותר גלויים. - כן, אחד החששות בטיפול באלימות כנגד קטינים היא שיופעלו עליהם לחצים שונים. המחיר עלול להיות שאלה יסתירו את קיומה של האלימות, יבינו שזה משהו שאסור לדבר עליו כדי לא לגרום לנזק למשפחה וכדי שלא יענשו. - מאידך, המצב הוא ממילא קשה. "טיפול יסודי ומעמיק" כפי שאתה כותב, ממילא לא יקרה ללא התערבות של אנשי מקצוע. בתקווה שאנשי מקצוע לא יילכו שולל אחרי חזות המשפחה, זה נראה לי בכל זאת הסיכוי של המשפחה. כאשר מדווחים לרווחה מדווחים עם כל הפרטים, כולל החשש שהמשפחה עושה רושם שיכול להטעות.רצוי כמובן לדווח גם על המקרים של פגיעה ממשית שבעקבותיה הייתה פנייה לרופא המשפחה (מתפקידם לאסוף כל מידע רלוונטי) - לעתים, בגלל קושי אמיתי לגלות מה משפחה מסתירה, אין לאנשי מקצוע ברירה אלא לחכות ש"יקרה משהו" יותר דראמטי. עד כמה שאמירה כזאת יכולה להשמע קשה היא לפעמים הכרח המציאות. לגבי שאלתך השנייה: קודם כל, אלימות פיזית היא דבר אסור ע"פ חוק. כך גם אלימות כנגד קטינים, גם אם עומדות מאחורי זה, כוונות חינוכיות. שנית,אלימות אינה מלמדת דבר חוץ מאלימות. היא יכולה להרתיע משהו, לאורך תקופה, קצרה או ארוכה, אבל לא מונעת השנות של התפרצויות אלימות.משהו השתבש אצל הנער הזה, ולא נתן לתקן שיבוש שנוצר במשך שנים ע"י מכות.
 

dj uniqe

New member
עזרה ...

שלום, הגעתי לפורום הזה בתקווה למצוא עצות ועזרה למצב קשה שבו חברתי הטובה נמצאת. כבר מספר שנים אני שומעת על כך שאחיה הקטן, (היום בן 14) גורם לטרור בבית. ההורים כבר איבדו שליטה עליו, זה הגיע למצב של אלימות מילולית ופיזית כלפי ההורים והאחים. חברתי לא יודעת מה לעשות ונמצאת במצב של פחד תמידי מאחיה הקטן. האמא לא רוצה לערב יועצת מבית ספר והאבא אדיש ולעיתים אף תומך באח המופרע שמעשיו גובלים בעבריינות. המצב באמת חמור ודורש טיפול מיידי לפני שיתדרדר. אין מי שישים לו גבולות ולחברתי אין סמכות במשפחה, אין לה עם מי לדבר. יש לציין כי מדובר במשפחה טובה ויתכן שהאח הגיע לכזה מצב כתוצאה מפינוק יתר של האב. לאן חברתי יכולה לפנות בכדי לקבל עזרה חוץ מבית הספר של האח? אילו צעדים אפשר לנקוט נגדו? אם נודיע למשטרה מה הטיפול שהם יוכלו להציע? מה הדרך הטובה ביותר עבורנו לנקוט כדי להתחיל לטפל במצב באופן מיידי? אודה על כל תשובה, עזרה, טיפ, פיתרון .... תודה ולילה טוב :)
 

הכוכב33

New member
כל אדם זכאי להגנה על חייו,גופו וכבודו

צריך להזכיר את זה שוב ושוב . חוק יסוד של המדינה שלנו . כבוד האדם וחירותו סעיף 4 . 1. בת כמה את ? 2. בת כמה חברתך ? יש לה אח טרוריסט . וצריך להילחם בטרור .
 

dj uniqe

New member
אני וחברתי בנות 25.

אך הגיל לא משנה, למרות שהאח רק בן 14 הוא נהפך למפלצת מפחידה שאי אפשר להשתלט עליה. עדיין מחכה לעצות... תודה.
 

הכוכב33

New member
שלום די.ג'י

עוד לא אבדה תקוותנו .( מתוך ההמנון ) מכיוון שמדובר באשה בוגרת בת 25 .אחרי צבא ואחרי אוני' .וכו' אפשר לעשות שיחות עם האח . לשבת איתו פעם בשבוע לשיחה של שעה . לתת לו תשומת לב . אולי לעזור לו בשיעורי הבית .לקנות לו מתנות קטנות . מדובר בנער בגיל ההתבגרות . ההורמונים משתוללים . זוהי תחילת הבגרות המינית . לכן זה לא במיקרה שהוא מציק לאשה -אחותו . הנער זועק לתשומת לב מאחותו . ומכיוון שהוא לא מקבל אותה בטוב, הוא הולך ברע . אבקש ממך לא להשתמש בביטויים קיצוניים כמו מפלצת או טרוריסט . זה רק מחמיר את המצב . עם הרבה סבלנות ,תוך כשנה יהיה שיפור .
 
שלום לך

חלק מהדברים שכתבתי ליניב (ששאל שאלה דומה בפורום קצת לפניך) הם נכונים גם לגבי השאלות שאתה מעלה. אני נחשפת יותר ויותר למקרים של בני נוער אשר משליטים טירור בבית, מתעללים בהורים ובאחים וההורים עומדים מולם חסרי עונים - אינם מבינים שהנער עצמו, בהתנהגות זאת זועק לעזרה, אינם מבינים את תפקידם כהורים, אינם לוקחים אחריות על מה שקורה במשפחה שלהם, מסתירים מתוך בושה או מסיבות אחרות ואינם פונים לעזרה. אני לא יודעת אם במשפחה של חברתך יש עוד ילדים יותר צעירים, כי אם כן, הם זקוקים להגנה (מה שהרבה פחות נכון לגבי חברתך, שהיא בגירה ויכולה להחליט שהיא יוצאת מהבית). לרוב, בני משפחה אחרים חוששים מאד להתערב, כדי לא לסבך עניינים, כדי שלא יכעסו עליהם וכו'. כמנהלת קו חירום אני מקבלת שיחות מבני משפחה שמתוך דאגה מדווחים (גם אנונימית) על מצב של קטין או קטינים בסיכון. אנחנו מעבירים דיווחים אלה לעובדים סוציאליים שמתמחים בטיפול בילדים ובנוער. אפשרות זאת פתוחה גם בפני חברתך. כאשר מדובר בקטינים, המשטרה אינה פועלת לבד אלא יחד עם עובדים סוציאליים. לרוב, אלא אם מדובר במקרים קשים וקיצוניים, המטרה היא לא ענישה אלא טיפול. אני מקווה שעזרתי במשהו. אתה יכול לחזור ולכתוב אם יש לך עוד שאלות או דברים שאינם ברורים.
 
למעלה