עזרה

עזרה

שלום לכולם!!! שאלה לכל העוסקים בעיניין: באיזה חומר אתם משתמשים לשיער של הבובות? היכן ניתן למצוא? ואם זו לא חוצפה אז שאלה נוספת: איך אתם מחברים אותו לראש? האם יש סדנא לבניית בובות בדרום אני גרה בבאר שבע תורה רבה לכל המגיבים

שלום גם לך סמיילי ../images/Emo140.gif

ככל הזכור ,לי לפחות, לא יצא לנו להכיר ואת חדשה אצלנו... או שאולי מחודשת בשם אחר... בכל מקרה ברוכה הבאה ושמחים שאת כאן
לשאלתך: ראשית אציין שאינני עוסק בבנית בובות ושייך לתחום יותר מצד ההפעלה, המשחק, הכתיבה, הבימוי וההפקה למרות זאת אני מאמין שאחרי שנים רבות של צפייה ועבודה בפועל, אוכל לענות לך בהמשך בוודאי יוסיפו חברי הפורום שזו התמחותם הצעות, רעיונות, הערות וגם תיקונים לדברי כדי להחליט על החומר הרצויי והמתאים לך לבובה חשוב לקחת בחשבון את סוג הבובה: אנושית ( ילד, ילדה, מבוגרים וכ'ו ), בעלי חיים, דמויות מגוונות ( מפלצות, חייזרים, טרולים, שדונים ומנגד גמדים, פיות וכ'ו ) והכי חשוב להתאים את סוג החומר לאופי של הבובה, לתפקידה ולדמותה המיועדים!!!!!! החומר עצמו מגוון: חוטי צמר בעוביים שונים, פרוות, בדים, ראיתי בובות מרהיבות ששערן היה עשוי מחוטי ריקמה ( נראה לי עבודה לא פשוטה בגלל עובי החוט והכמות הנדרשת - האפקט היה מקסים ), תסרוקות שעוצבו מספוג ואח"כ צופו בבדים או נצבעו, מצעיף נוצות\ זנב חתול משער סוס על גווניו ( השיער המשמש ליצירת מטאטים ומברשות ) ולדמויות פחות שיגרתיות מברזלית ( כן, כן של הכלים ), צמר אקרילן...יש כ"כ הרבה אופצויות, שוב בהתאם לדמות וכיד הדימיון הטובה עלייך ניתן למצוא החומרים באזור ת"א מנחלת בינימין עד הדרום ודרך ת"א - יפו אם אין לך אפשרות לקפוץ עד לכאן ידעי אותנו וננסה לחשוב על פיתרונות באזורך חיבור השיער - יש בובות עם שיער מודבק לראש בהתאם לתספורת הרצוייה, בובות עם שיער שנתפר ( בובות רכות ), יש כאלה שמחוררים בעזרת מסמר חורים בראשים מעיסת נייר או מספריים לראשי ספוג ולתוכם מדביקים את החומר -כאילו צמחה מהקרקפת, ממש כמו בראשנו...טוב לא של כולם גם כאן הדרכים מגוונות ואני מעדיף לתת למיקצוענים להשיב לך יותר בהרחבה. ככל הידוע לי אין באזור ב"ש ( וגם לא בהרבה איזורים אחרים ברחבי הארץ אז לא להתבאס ) סדנא כזו שוב אם יש לך את הדרך להגיע למרכז לפחות פעם בשבוע יתכן ותמצאי מענה במרכז לתיאטרון בובות בחולון בהנהלת אילן סביר או במכללה של דבורה צפריר. נשמח להכיר אותך יותר, לייעץ ולסייע ככל שנוכל
שבת שלום

תודה דודי

אני חדשה ותודה על קבלת הפנים.... :) הכוונה הייתה לבובות בדמות של ילד/ ילדה אני מנסה לצרף תמונה אני לאמצליחה אנסה שוב במוצאי שבת שוב תודה רבה

ברוכה הבאה!

האמת דודי נתן לך את כל האפשרויות.. אם את חדשה במקצוע אז ברור לי שלא תביני כל דבר אבל את יכולה לשאול ונענה בשמחה.. אני אוהב להשתמש בצמר ובפרווה או לפעמים אפילו צעיף נוצות.. או אם יש לי אפילו פאה מפורים. אבל הדרכים הן רבות אפשר לפסל בספוג כמו שדודי אמר ולצפות בבד. חוטים??!! (לא ממליץ עבודה של שעות. עם הצמר קשה אז עם חוטים בכלל). בהצלחה! נשמח לעזור

דוגמה לשיער שרציתי

בקובץ המצורף ישנה בובה של דבי- לכזה שיער התכוונתי... מאיזה חומר זה? איך מדביקים? האמת היא שאני מודעת לזה שרוב הסיכויים שלא אצליח מחוסר ניסיון- אבל אם לא מנסים לא מצליחים שוב תודה

שוב שלום ../images/Emo13.gif

החומר של השיער בבובה הנ"ל הוא פרווה ארוכה שניתן לקנות ב"שוורץ פרוות" בנחלת בנימין. הפרווה באה כמו כל בד רגיל כך שצד אחד שלה פרווה (שיער) והצד השני הוא חלק. ניתן לשים דבק על הצד החלק ולהדביק את השיער על הבובה וניתן לתפור את הפרווה על הבד של הפנים. בכלל פרווה לא משמשת רק לשיער ראש.. וניתן להשתמש בה לכל דבר העולה בדמיונך. טיפ קטן- כדאי לבדוק באיזה גודל הבובה או ראש הבובה במקרה שלך ואז להחליט אם כדאי להשתמש בפרווה. הפרווה ארוכה אבל לא בשביל שיער כמו של נשים או לפחות זה לא ייראה ככה.. ואז אולי כדאי לשקול חומר אחר.. [מצ"ב תמונה של בובה שלי כדי שתוכלי לראות שימוש שונה של פרווה וגם את היחס בגודל מבחינת אורך הפרווה לאורך הפנים (20 על 20 ס"מ בערך)]

תודה

ראשית הבובה שלך מקסימה.... אם אתה רק בן 15 כמו שראיתי בפרטים אז יש לך עוד עתיד וורוד לפניך\ תודה רבה על התגובה והסבלנות ניסיתי לצרף קובץ נוסף עם תמונה של בובה אך לא הצלחתי ראיתי תמונה של בובה של משהיא בשם מרינה שהבנתי שיש לה דוכן בנחלת בנימין. יש לה בובות שיש להן קוקו זה נראה כמו השיער של הפרווה רק ארוך יותר מהו החומר הזה? ושוב תודה

תודה! ../images/Emo13.gif מכיר אותה וגם החומר שם הוא פרווה.

ברגע שתהיה לך פרווה תוכלי לנסות ולשחק איתה ותוכלי להבין כל מיני דברים.

ooommmr

New member
כמה דרכים שפויות וטובות לשיער...

קודם כל, ברוכה הבאה! האופצייה הכי מהירה זו הפרווה הארוכה שניתן למצוא ב-"שוורץ פרוות" בנחלת בינימין. עוד אופצייה מומלצת במיוחד, אלה הצעיפי נוצות למיניהם (נוצות תרנגולת,יען, וכו'...) שגם אותם תוכלי למצוא ב-"שוורץ פרוות" ולסיום- אופצייה מרשימה אך לא מתאימה לכל בובה .....הפיאות למיניהם שאותן תמצאי במשך כל השנה ברחוב כפר גלעדי בחנות בשם- "הנסיכה" כמובן שיש אפשרויות יותר מסובכות , אבל אלו ה3 המועדפים עלי. עומרי

ותודה בשמי גם לעומרי ../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

לאחרונה לא שומעים ממך כרגיל... מבלה עד כלות? עובד? יש יבול חדש של בובות ואולי תמונות לשטוף את העיניים ולהתקרר קצת בחום המעיק???

ooommmr

New member
חחחח... בעיקר מבלה אבל יש כמה בובות דנדשת :)

אשתדל להעלות בקרוב

למעלה