עזרה

pazit39

New member
עזרה

אני אם חד הורית לחמישה עד הילדה הרביעית יכלתי פחות או יותר להסתדר עם בעיות הילדים אבל הילדה החמישית מוציאה אותי מדעתי היא אובססבית לגבי ונראה לי גם שיש לה את פחד הנטישה אני צריכה את עזרתך היא משגעת את כל הבית היא לא רגועה בשעות הבוקר בלימודים היא מקבלת רטילין. היא רוצה לשלוט על הבית עלי אין לי כח איך אני מרגיעה אותה ומדברת לילדה כמוה תמצאי לי פתרון בתודה מקרב לב ומבקשת עזרה בהקדם כי אני כבר מתמוטטת.

" לקחת פסק זמן..." אריק איינשטיין...

שלום רב אימא יקרה, אכן קשה. המפתח לפתרון הוא רווחתך הנפשית. איך תוכלי לגייס שקט נפשי? ראשית חוכמה לבקש עזרה, תחשבי מי יכול לתמוך ולעזור לך? חברות, משפחה, בייבי סיטר. דרוש לך פסק זמן או ליתר דיוק דרושים לך פסקי זמן לפרקים. מפעם לפעם את צריכה לעשות לעצמך. לעצור. לנשום עמוק. לצאת לבית קפה עם חברה. אפשרי? החיים הם מה שאנחנו עושים מהם. אם לא תפרגני לעצמך אף אחד לא יפרגן לך. נרחיק עוד קצת, נסי לבדוק איך את יוצאת לחופשה. במקביל שוחחי עם עצמך עם חברה או איש מקצוע שיעזרו לך לאמץ חשיבה חיובית, אופטימית. בטיפול משפחתי נשאלת לא פעם שאלה מהותית: מי יטפל במטפל? את מטפלת לבד ובמסירות בחמישה ילדים. אימא טובה היא אימא שטוב לה. את חייבת לדאוג לעצמך. ואז... תצברי אנרגיות, כוחות ותגיעי למצבי השגרה היום יומיים עם קורטוב של קור רוח, סבלנות, יכולת הכלה( כרגע המיכל מלא) . אני מאמינה שזה יעשה את ההבדל. בכבוד רב, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

pazit39

New member
עזרה

איך אני יכולה חופשה איך אני יכולה לקחת פסק זמן ולצבור אנרגיות אם אני יורדת לחצי שעה לשכנה אני מקבלת 10 טלפונים ממנה מתי את עולה מתי את חוזרת ואם האחים לא שמים לב היא גם יכולה לרדת לחכות לי למטה בכל שעה שלא תהיה.

האם את רוצה "פסק זמן"

שלום רב, אני מזמינה אותך לחשוב באופן יצירתי מה את יכולה לעשות כדי ליצור לעצמך "פסק זמן"? עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה