עזרה

נחמה64

New member
עזרה

אני אם לבת 9.5 ילדה נמוכת קומה אשר הליטה פני כודשיים....אני צמחונית. אינני יודעת מה לעשות כמעט ואינה אוכלת דבר. מי מכם שיכול להפנותני לספרות הנושא,יבוא על הברכה

gs1234

New member
הנה אוסף של מתכונים צמחיים

תוכלי להכין לה המון מאכלים צמחיים מהמתכונים הבאים: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Default.aspx?ForumId=301&cId=5904 חוץ מזה, נורא קל להפוך מתכונים לצמחוניים - פשוט מוותרים על העוף או הבשר! למשל, כל ילד ישמח לאכול גולש של ירקות טעימים ורוטב, ספגטי ברוטב עגבניות, מג'דרה של אורז ועדשים, פשטידת ברוקולי או נודלס מוקפצים. לגבי הגובה של הילדה, מומלץ להתייעץ עם רופא שיבצע אבחון מקצועי ויציע דרכי טיפול. בדרך כלל אין קשר בין תזונה לגובה.

nowonder

New member
אני לא מסכימה איתך

"פשוט לוותר על בשר ועוף" זו בדיוק הסיבה שיש אנשים שמתחילים צמחונות לא מצליחים להתמיד. צמחונות (כמו כל הרגלי אכילה אחרים) דורשת תשומת לב לאוכל. צריך להקפיד לקבל את המנה הנדרשת של חלבון, של מינרלים, של ברזל. לאכול את "התוספות" כמו אורז וברוקולי, או ספגטי ברוטב עגבניות, לא מספק את התזונה הנדרשת לגוף בריא. זה מזכיר לי שפעם הייתי באיזו ישיבה בארהב, והגישו ארוחת צהריים. לא היה לי שם שום דבר שיכולתי לאכול (חוץ מצ'יפס בשקית. וזה לא אוכל). כשהמארחים שאלו אותי למה אני לא אוכלת כלום. הסברתי שאני צמחונית. אז אחד מהם ירד לקפיטריה והביא לי קערה ענקית של חסה. כי זה מה שקרניבורים חושבים שצמחונים אוכלים.

לא צריך שום תשומת לב לאוכל

צריך פשוט להכיר מאכלים חדשים ובריאים וכמובן לשנות הרגלים רעים שהפכו את האנשים לרובוטים. אין שום דבר באכילת מוות מלבד מחלות נטו. הפיל לא אוכל "מזון" מהחי והוא לא מטר ועשרים. מי שיאכל מהצומח מספיק מגוון יהיה בריא מאוד. סהכ: דגנים קטניות פירות פירות יבשים וירקות אגוזים וזרעים למיניהם

nowonder

New member
בוודאי שצריך

אתה חי בעולם שבו רוב האנשים, רוב המסעדות, רוב המרכולים וגם רוב ספרי הבישול הם לאוכלי בשר. מדובר כאן באמא שמנהלת בית קרניבורי ומנסה להתאים את עצמה לבת שלה שרוצה להיות צמחונית. לחיות כצמחוני או טבעוני בעולם כזה דורש תשומת לב.

חחח מי דיבר על מסכדות שבהן אין שמץ של בריאות

אוכלים בבית כמו פעם כך צריך להיות. קונים מצרכים ומכיים אוכל בריא. לא צריך שום תשומת לב,חלאס להיות כבר מפונקים,תסתכלו על בעח בטבע איך הם חיים ולא תתפנקו מכל פסיק. גם אם כל הזמינות של הגיוון בצומח ועדיין מפונקים? מעניין רק האדם זה היצור המפונק ביותר,אין עודש יצור מפונק וחלש אופי כזה.

d a p h n a

New member
אתה מוזמן לשבת כל היום בבית ולאכול רק אוכל

"בריא". חלקנו מעוניינים גם להנות מהאוכל שלנו, כולל, כן, מדי פעם לצאת למסעדה.

למה צריך מרכעות האוכל בבית אכן הכי בריא

מספיק להיות מפונקים אפשר להכין אוכל בבית ולהנות ממנו. אנשים שכחו שאנו אוכלים כדי לחיות ולא חיים בשביל לאכול.

1winnie

New member
../images/Emo45.gif קול ההיגיון השפוי

וחייבת להגיד שההודעות שלך הם בדרך כלל כאלה
ובהזדמנות הזאת - גמר חתימה טובה

איזה שטויות גם האוכל הכי בריא בעולם יכול

להיות אפילו פי כמה יותר טעים ממש אין קשר

hungrywombat

New member
זה לא מה שהיא התכוונה אבל לא חשוב

אם מישהו נהנה לרחוץ כלים ולבשל 24\365 שיהיה להם בכיף

lisa s

New member
חוברת צמחונות לנוער

למרות שאני ממש לא נערה (לפחות לא בגילי) נעזרתי בין היתר בחוברת הזאת של קופת חולים כללית תלחצי על המלה חוברת ויפתח לך לינק בעמוד שיפתח תלחצי על הלינק עם האות W ותורידי את החוברת בגירסת וורד, זה מסמך מאוד מפורט שמיועד לבני נוער

צמחונות אצל ילדה

תראי, קודם כל, כאמא המשימה שלך היא לא פשוטה, מצד אחד דאגתך העיקרית היא שקודם כל הילדה תאכל, שחלילה לא יווצר מחסור ברכיבים חיוניים כגון: חלבונים, ויטמינים ומינרלים ועוד..מצד שני, את לא יכולה להילחם איתה על רצונותיה ועל בחירתה החופשית, זה יהיה מאבק אבוד,ואם יש לה אופי היא גם תנצח, מצד שלישי והוא הכי חשוב- את האמא ואת מנהלת את הבית וכן, גם את הילדה. מה זה אומר? זה אומר שאת אחראית במידה כזו או אחרת על התזונה שלה. עכשיו, את בבעיה כי הילדה לא רוצה לאכול את מה שאכלה עד כה ואת מבחינתך צרכיה לספק לה מזון, מה עושים? כמה עצות שאולי יעזרו. הכי חשוב לברר איתה למה היא צמחונית (נגעלת, ראתה סרט שהשאיר לה טראומה, האוכל לא טעים לה, פיתוח עצמאות ועוד..)- התענינות תמיד עוזרת
1. את יכולה להסביר לה שצמחונות זה מסע, לא חייב שהוא יתחיל בבת אחת, אתם יכולים להחליט שהיא תיהיה "צמחונית", שלשה ימים ושלשה ימים תאכל מה שאת מכינה וביום הנוסף- לפי שיקול דעתה. 2. תשאלי אותה איזה אוכל חשבה לאכול במקום הבשר, ואם יש משהו שהיא אוהבת, שאת תשמחי להכין לה (ואולי מי יודע גם את תאהבי את אותו מאכל) 3. תצייני בפניה שחוסר אכילה יכולה לפגוע בה, לכי על הדבר שהכי מדבר עליה (אם לא תאכלי אז: השיער יכול לנשור, ציפורניים, מצב רוח רע ועוד..) 4. ממליצה גם ללכת לאיש מקצוע, במיוחד עם מתחילים רבים סביב העיניין. ממליצה לך לא להשתמש בכל העצות בבת אחת, זה יעמיס עליה והיא לא תיפתח לכלום, תהי אלגנטית ומחושבת נשמח להתעדכן בהצלחה! שירי

nowonder

New member
נו, ואת בקיצוניות השניה

צמחונות זה לא מסע, זה בסך הכל הרגלי אכילה. מישהו אומר לבנאדם שמחליט לאכול כשר שכשרות זה מסע? חוסר אכילה יכול לפגוע גם בילדה שאינה צמחונית. אין שום סיבה להיות צמחוני רק חלק מהשבוע. כל מה שצריך לעשות זה לתת תשומת לב למזון שמכינים, כך שלא יצא שהילדה תאכל רק תוספות (כמו פירה ואפונה) אלא גם חלבונים.

מי אמר?

את? אני רק העלתי אופציות ואת ברוב חוצפתך מבקרת את דעתי האישית. בחרת להתנפל על עצה אחת בודדת (שדרך אגב יכלה לא להתקבל, זו רק עצה) הכוונה הייתה לעזור לאם להעביר את הבת שלה לצמחונות מוחלטת מבלי לגרום לחסרים תזונתיים לביתה. מה לעשות שאם ילדים צריך להעניק מחשבה גם על הדרך אבל זה כנראה נשגב מהבנתך... ואולי יש לאמא הזו כמה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר? ואולי זה קשה לה לבשל לכל אחד את האוכל שהוא אוהב? ואולי היא צרכיה להרוויח זמן? ואולי הרבה דברים, לא אני ולא את מכירות את הנפשות הפועלות. את חושבת שכולם יכולים ביום בהיר אחד לאכול קיטניות ודגנים מלאים כדי לקבל חלבון מלא? את חושבת שאמא צרכיה לרקוד לפי חלילי ביתה גם שזו לא אוכלת? לדעתי לא. לא הכל מתחיל ונגמר בתאכל את זה, וזה יחליף את זה. צמחונות בקלות יכולה להפוך להיות לא בריאה. ועכשיו לעניין מזונות- ההודעה עבור האמא: כמה מוצרים גלם ביסיסים שאת יכולה להתחיל איתם. 1. טופו 2.חומוס\ שעועוית (אפשר גם קפוא) 3. קינואה\אורז מלא 4. ממרח חומוס\ ממרח קיטניות 5. אגוזי מלך\ גרעיני דלעת 6. שיבולת שועל

nowonder

New member
אני מאוד מצטערת שנעלבת

מותר לי לבקר את העיצות שלך, לא ביקרתי אותך באופן אישי, אין לי מושג מי את. (את לעומת זאת מקפידה לרדת לרמה אישית ולספר לי מה נשגב ולא נשגב מבינתי). אני לא מתנפלת, אני מביעה דעה על נקודת מוצא שלך שאני לא מסכימה איתה. זה לגיטימי לגמרי. ואת יכולה לקרוא הודעה אחרת שלי באותו שירשור ממש, ולראות שהערתי גם למי שחושב שמעבר לצמחונות זה קלי קלות. בין העיצות המפחידות שלך (מסע, חצי שבוע צמחונות, חוסר אכילה יגרום לנשירת שיער) לקלות הדעת שלו (אין שום בעיה להיות צמחוני), נמצא איזה שהוא מקום מאוד מאוד רחב, שבו רוב הצמחונים מתמרנים.

1winnie

New member
מי שמחליט לשמור כשר - כשרות היא בהחלט מסע!

כך שהדוגמא שהבאת לא רק לא מתאימה, אלא מחזקת ביותר את הטענה שהועלתה פה

למעלה