עזרה!!

הילוש48

New member
עזרה!!

יש לי חברה שלא מצליחה לעשות רגל רגל היא ביקשה ממני לשאול מה היא יכולה לעשות כדי להצליח??

אמא לה3

New member
תשובה

חמוד מצדך שאת רוצה לעזור לחברתך, אבל בשביל לנסות לעזור אנחנו צריכים לדעת איפה היא מתקשה, יש כמה סיבות שילדה לא מצליחה לעשות את התרגיל הזה: 1. ירידה לגשר לא נכונה (ברכיים קדימה מדיי, לדוגמא) 2. וזו הסיבה לרב העיקרית, הכתפיים של הילדה לא במקום (יש צורך בפתיחת כתף טובה, ובעת ביצוע הגשר הכתף צריכה להיות בדיוק מעל כף היד). 3. אין תנופה חזקה מספיק של הרגל הקידמית. 4. אין דחיפה מהרגל שעל הקרקע. אם תוכלי להסביר ולפרט יותר איזה שלב היא "נתקעת" אוכל לנסות לעזור יותר.

הילוש48

New member
גשר...

היא מצליחה לרדת לגשר טוב היא לא מצליחה להעביר את הרגליים, אני חושבת שיש לה בעיה עם הדחיפה של הרגל...

Tammie

New member
די לעבוד על הדחיפה של הרגלים

אפשר לעשות גשר עם רגליים על משהו גבוה (שתי דיוטות ארגז או ערימת מזרונים למשל). מרימים רגל אחת באוויר ומנסים לדחוף אחורה כמו ברגל רגל. אפשר להעלות את דרגת הקושי כאשר מורידים את הגובה. הכי קשה זה לבצע על הרצפה ללא הגבהה.

אמא לה3

New member
דרך נוספת ומאוד יעילה

לדעתי... לקחת מזרון נחיתה, להניח חלק אחד שלו על משהו מוגבה (אני נוהגת להשתמש במדרגת אירובי), כך שהמזרון יונח בשיפוע לא גבוה. בשלב הראשון, המתעמלת מתיישבת על חלקו המוגבה של המזרון (כשגבה מופנה לחלקו הנמוך), ונשכבת על הגב. בשלב השני היא עולה לגשר על המזרון (שוב, רגליים בחלק המוגבה, ידיים בחלק הנמוך יותר) שלב שלישי - קרוב הרגליים לידיים (ולא להפך) על מנת לשפר את מצב הכתפיים שלב רביעי - הנפת הרגל הקידמית ודחיפת האחורית למעבר ברגל רגל. אני מוצאת שאחרי פעמיים שמאמנת/מדריכה/חברה עוזרות בתרגיל, המתעמלת יכולה לבצע אותו עצמאית. לאחר מס' פעמים שבהם המתעמלת מבצעת את התרגיל עצמאית, אפשר לעבור לשלב הבא והוא גשר רגל רגל מלא שוב באמצעות המזרון המשופע. ובסיום, מעבר לביצוע התרגיל על הקרקע. בהצלחה!

אימון ועוד אימון

אני מבינה שחברתך עובדת על ירידה לגשר ולאחר מכן העברת רגל רגל לאחור. בנוסף לעצות שניתנו כאן, והרבה אחרות שקיימות, אמליץ פשוט להתאמן המון עד שהיא תצליח. בסוף היא תצליח. כל אחת מצליחה בסוף! לא לוותר, להתאמן בכל הזדמנות אפשרית

למעלה