עזרה

antianara

New member
עזרה

שלום אנשים... הייתי רוצה להתייעץ איתכם ולשאול אותכם דבר מה אז ככה יש לי חתולה ברחוב והיא בהריון, אני חושדת שהיא כבר בחודש ה-2 ואני מאוד פוחדת מהתגובה של שכניי כאשר הם ימצאו את הגורים (בפעם בעברה שהיה גור בשכונה שלי הם הרגו אותו אבל אין לי שום הוכחות מוחשיות) מה לעשות?

enbalush

New member
הפלה ועיקור!

תתייעצי בוטרינר אם זה לא מאוחר מדי. לא חבל על הגורים המסכנים שעלולים לסבול וגם החתולה שלך סובלת מכך. היא תהיה יותר מאושרת וחזקה אחרי עיקור ואם היא חוותה כבר את עניין האימהות, אז יורדת לך עוד אבן מהלב.

האפי לי

New member
היי, תגובה+ משהו קטן

נעים להצטרף לעוד פורום זכויות בע"ח:) בקשר לעיקור אני פשוט הייתי חייבת להגיד שזה נשמע לי זוועה לעקר חתולה עם גורים ברחם. אני מאמינה שעוד 3 שנים כבר בטוח תמצאו אותי בלימודי הוטרינריה, ואני מוכנה להתחייב שאלא אם כן יהיה מדובר במשהו ממש קריטי אני בחיים לא אעקר אף אחד שהגורים כבר בבטן שלו. חודש שני אצל חתולים זה לא כמו חודש שני אצל אישה שעוד אפשר להפיל, מדובר בעובר חי ונושם (נידמה לי) ואפשרות אחרת שיש היא לגונן על החתולה האומללה עד ההמלטה ואז לנסות אולי אפילו דרך ימי אימוץ של SOS למצוא בתים חמים לגורים

enbalush

New member
מעניין אם היית אומרת אותו דבר לגבי

נערה שנאנסה ונכנסה להריון... גור זה אחרי ההמלטה! כוטרינרית אם לא תבצעי הפלות, יהיו אחרים. בהצלחה, כולי תקוה שחלומך יתגשם ותהיה וטרינרית הגונה בעולמנו!

האפי לי

New member
אם הנערה היתה בחודש 7

לא הייתי עושה לה הפלה חודשיים אצל חתול זה כבר מישהו חי

enbalush

New member
מעניין אם היית אומרת אותו דבר לגבי

נערה שנאנסה ונכנסה להריון... גור זה אחרי ההמלטה! כוטרינרית אם לא תבצעי הפלות, יהיו אחרים. בהצלחה, כולי תקוה שחלומך יתגשם ותהיה וטרינרית הגונה בעולמנו!

feline9

New member
יש כבר מספיק גורים באס.או.אס

ואני מבטיחה לך שבתור וטרינרית תעקרי לפחות פעם בשבוע נקבה בהריון, וזה אם תהיי וטרינרית לא פופולרית.

tiptip4u

New member
הפלה ועיקור,

לדעתי זה תלוי בהתפתחות העובר ברחם, האם בגיל חודשיים ברחם הם כבר עוברים חיים ונושמים או לא. אולי יש בפורום מישהו שיודע...?

גינגית1.

New member
כן. בגיל חודשיים הם כבר עוברים חיים

ונושמים. וגם לדעתי זה מזעזע לעשות הפלה לחתולה בהריון מתקדם. הוטרינר פשוט הורג את הגורים.

feline9

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

האפי לי

New member
אז מה ההבדל בין זה

ובין "המתת חסד" כפי שהיא נעשית בצער בע"ח ואירגונים שמרדימים בע"ח בריאים? נשמע לי אותו הדבר אני בעד הפלות ואני בעד המתות חסד כשהן מוצדקות (ולא רק בבע"ח) אבל אני נגד הריגה.

feline9

New member
אם חיה כבר נולדה, אז בטח

שצריך לתת לה הזדמנות. אבל באמת את צודקת אין הרבה הבדל, ועצוב שהגענו למצב הזה של להחליט בשבילם כל מיני החלטות מוסריות, אבל מה הפתרון האלטרנטיבי?

vegan

New member
הקריטריון הוא היכולת לחוש ולסבול

לא הלידה ולא ההפרייה הן ההופכות יצור לבעל זכויות, אלא יכולתו לחוש ולסבול. עובר בן יום שעדיין לא התפתח בו מוח אינו יצור שמסוגל לחוש ולכן איני רואה בעייה להפילו. עובר בסמוך ללידה, כבר מסוגל לחוש ולהרגו זה כמו להרוג יצור חי לאחר הלידה. אין לי מושג מהו שלב ההריון (באדם או בעל חיים אחר) שבו ההתפתחות מגיעה לשלב זה, אך זה צריך להיות הקריטריון הקובע.

adva g

New member
זאת זכותך המלאה לחשוב כך,

אך לדעתי כשמדובר באדם או חיה אחרת אשר חולים וסובלים ואין מרפא- אני בעד המתת חסד. אתן דוגמה- מצאתי חתול אשר ננשך על ידי כלב. הוטרינר אמר שאין מה לעשות, ושסיכוייו לשרוד הם 0%, שזה רק עניין של זמן- לכן החלטתי על המתת חסד. אני שלמה עם החלטתי ויודעת שמנעתי מהחתול סבל מיותר, מכיוון שלא היה לו סיכוי לשרוד. במקרים דומים אני בעד המתת חסד- רק אם אין סיכוי להחלמה.

למעלה