עזרה

needhelp12

New member
עזרה

אימי בת 80 סובלת מתשישות נפש כנראה תהליך של אלצהיימר הצלחתי לקבל אישור לעובד זר ואכן הכנסתי אליה עובדת זרה אולם האמא מגלה התנגדות עזה הבאה לכדי ביטוי
בהעלבות וכן נטייה להמציא דברים, צרחות, קללות התפרצויות זעם ועיסוק אובססיבי בנסיון להתקשר טלפונית. האם אינה מסיכמה לקבל את מרותה של העובדת וכל העת דורשת את העובדת הקודמת (הישראלית) שהיתה בהיקף של 18 שעות שבועיות שתחזור אליה. איך עוברים את תהליך הגמילה ובה בעת משלבים את העובדת הזרה בהצלחה. דרך אגבעובדת כבר ארזה את חפציה משהרימה ידיים והיא רוצה לעזוב. לציין כי עברו שישה ימים מאז תחילת העסקתה. תודה על כל מידע שיועיל להתמודד.

ענתי44

New member
סבלנות

תדמייני לעצמך שפתאום נכנסת אליך הביתה בחורה זרה ועוד אומרת לך מה לעשות? שהעובדת שהכרת והיית איתה נעלמה האם היית מאושרת ומרוצה? ואת בעלת מודעות ותובנה שהיית מבינה שהזרה הזו שבאה לבית שלך עוזרת לך ( למשל במקרה של פציעה ) אבל לאמא שלך את היכולת הזו והמודעות שזה לטובתה. מבחינתה משתלטים לה על הבית והחיים. היא הרי "בריאה כשור" ולא נזקקת לעזרה לדעתה. אם ההתפרצויות שלה מתמשכות ניתן לבקש מהרופאה תרופת הרגעה.
אני ממליצה לכם לשבת עם המטפלת בנחת להסביר לה את מהות המחלה ולהרגיע אותה. אולי לפנק אותה ביום חופש, אולי בצופר אחר. ובימים הראשונים לבוא יותר ולהדריך את המטפלת. לספוג את הזעם של אמא במקום המטפלת. אם אין אפשרות אולי לשלם פרטי לכמה ימים לעובדת הישראלית שתגיע ותעזור להרגיע את אמא. בסופו של דבר אמא תתרגל לעובדת החדשה והעובדת לאמא. ואני מאחלת לכם צרות " טובות" של אמא לא יכולה בלי העובדת המסורה שנוסעת לחופשה.
אני יודעת שזה קשה אבל בסוף זה יסתדר.

אכן, זה לא פשוט בכלל

מבינים אותך מאד כי זה מובן שלא פשוט להכניס מישהו זר הביתה, גם לאדם בריא
ענתי כבר כתבה לך מה אפשר לעשות, חפיפה עם המטפלת הישראלית והסברה לעובדת הזרה על המחלה.
אני מקווה שאחרי כמה ימים המצב ישתפר ואמא תהיה רגועה יותר
בהצלחה
מועדים לשמחה
טובה

למעלה