עזרה...!!!

Oxsigen

New member
עזרה...!!!

שלום .אני בת 16 וחצי ואני מתכננת לעבור לארצות הברית ללימודים... אחרי שאסיים את התיכון כמובן. הבעיה שלי די גדולה....אין לי מושג מאיפה להתחיל לארגן את המעבר.... יש לי כל כך הרבה שאלום כמו: מה לעזעזל ההבדל בין קולג´ים לאוניברסיטאות???? איך אני מארגנת לעצמי ויזה והאם אני צריכה לדאוג לכך בכלל...ז"א האם אני צריכה ויזה ללימודים...??? נתנו לי כתובת של משרד החינוך של ישראל -ארה"ב אבל הם אפילו לא עונים ככה שאני לא יכולה להסתמכך עליהם שיעזרו לי.. אני מחפשת משהו שמבין בעניין ויכול להדריך אותי...אני לא רוצה לאבד את ההזדמנות ללמוד בחו"ל...אני לא רואה את עצמי חיה לומדת ועובדת בארץ ככה שזו האפשרות היחידה שאני רוצה... ועוד שאלה חשובה...האם אני יכולה לנסות להתקבל ללימודים (בקולג´ או אוניברסיטה...אין לי מושג הרי אני לא יודעת מה ההבדל ואף אחד לא עזר לי ממש עד עכשיו..) ישר אחרי סיום לימודי התיכון..?? אודה לכם\ן מאוד אם תעזרו לי ותוכלו להדריך אותי בבעייתי... תודה...

Oxsigen

New member
עוד משהו...

עם תוכלו להמליץ לי על מוסדות לימוד בארה"ב...באזור קליפורניה...

Oxsigen

New member
ועוד משהו...

אם תוכלו להמליץ לי על מוסדות לימוד המשחק באזור קליפורניה...שאוכל להגיש בקשת קבלה מיד בתום לימודי התיכון... ושוב....תודה!

אני יכול לעזור, אבל רק בקצת...

קודם כל, שתדעי מעכשיו - השכלה גבוהה בארה"ב עולה הון, במיוחד אם אין לך אזרחות אמריקאית. באופן עקרוני, קולג´ = אוניברסיטה. אוניברסיטה זה סה"כ שם יותר יפה, והמוסדות היותר יוקרתיים מעדיפים לקרוא לעצמם ´אוניברסיטאות´. אבל זה לא משנה כי בדיבור הכל אותו דבר. באתרים שמסבירים בנוגע לאוניברסיטאות וכו´, מתייחסים לקולג´ כאל מוסד ללימוד לקראת התואר הראשון - ואל אוניברסיטה כאל מוסד להשכלה גבוהה יותר, אבל לא מדקדקים בהגדרה... בכל הנוגע לויזה שמיזה, אני ממש לא יודע כלום בנושא(למזלי נולדתי עם אזרחות
) - אבל אני בטוח שיש הרבה אנשים שגולשים בפורום הזה ויכולים לתת לך את כל הפרטים הדרושים... אני דיי נשען לכיוון התחום של המדעים המדוייקים אז אני לא כל כך מכיר מוסדות בתחום המשחק. בכל מקרה, בקליפרוניה לא חסרים מוסדות לימוד - מצורף לינק לאתר בעל רשימה ענפה של אוניברסיטאות(או קולג´ים, איך שתרצי) בארה"ב.

טלן

New member
לאנונימאוס

אני סימתי הנדסאי מחשבים ורוצה להמשיך לתואר ראשון בארה"ב,רציתי לדעת אם אתה יכול להמליץ על מקום שניתן לקבל את הנקודות של הנדסאי,כלומר להשלים ולא להתחיל הכל מהתחלה.

freedom rider

New member
בבית מגדלור בת"א

יש משרד של אגודת ידידות אמריקה ישראל, או משהו כזה, והם ישמחו למסור לך את כל האינפורמציה המעודכנת... תתכונני להוציא ימבה כסף: שכר לימוד של 10000-15000 דולר לשנה, מגורים + מחיה (בקליפורניה יוקר המחיה גבוה במיוחד - תתכנני 2500-3000 דולר לחודש). בהצלחה

למעלה