עזרה...

לירז129

New member
עזרה...

שלום,

אני אמא לשני בנים מקסימים בני 10 ו-5 לפני כשנה וחצי אני ואב ילדיי החלטנו להיפרד, והתחלנו הליך גירושין לא קל.

לצערי הבן הבכור היה מעורב מכל ההליך ז"א מסרים שהאב דגאג להעביר לי דרכו, והדבר הגרוע ביותר שאני לעולם לא ישכח את המראה הוא זה שבזמן שהאב עזב את הבית הבן היה נוכח למראה של אריזת החפצים הפתאומית של אביו ללא שם הקדמה וללא שם שיחה עם הילד.

במשך שנה וחצי גרתי עם הבנים אצל הורי ולא היה קל בכלל, נפרצו כל הגבולות והיה לי מאוד קשה להשתלט על החינוך במיוחד גם לאור העובדה שהם עוברים איזשהו שינוי משפחתי.

במהלך השנה וחצי הבכור אובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז ע"י פסיכיאטרית והחלנו ליטול ריטאלין במינון של 10 מ"ג.

ההתחלה היתה יפה והיו תוצאות אך לאחר כמה חודשים לפי דיווח של המחנכת שלו נאמר לי שהיא בטוחה שיש כאן בעייה רגשית ולא הפרעת קשב, מכיוון שלילד החלו התפרצויות במיוחד לצוות המורים,ירידה בלימודים והתחצפויות.

ושהיא לא רואה הבדל בימים שהוא נוטל כדור ובימים שאינו נוטל.

בחודשים האחרונים הייתה ירידה בלימודים ובעקבות זה המליצו לי בבית ספר לעשות איבחון פסיכו דדקטי.

ההמלצה באיבחון הוא לתת לילד הוראה מתקנת וטיפול רגשי ובנוסף הדרכת הורים עבורי בכדי להתמודד.

לאחרונה עברתי לגור לבד עם הבנים ובמקביל קיבלתי טלפון ממחנכת הכיתה שלו שפשוט אמרה לי "הבן שלך זועק לעזרה ואת חייבת להתעורר" מאותו הרגע חשכו עייני.

למחורת כבר התייצבתי בבית הספר לשיחה עם המנהלת והמחנכת, הופנתי ע"י המנהלת לשיחה עם פסיכולוגית בית הספר שהמליצה טיפול הדרכת הורים לי וטיפול רגשי לילד. כאשר דיברתי איתה על המצב הכלכלי הקשה שלי ועל כך שכבר עשיתי בירורים מול קופת חולים, והטיפול הכי זול שמצאתי הוא בעלות של 160 ש"ח וגם זה עם מגבלות, היא ניסתה למצוא לנו פיתרון דרך התחנה הפסיכולוגית באיזור המגורים שלנו, אך לצערי גם זה ללא הצלחה, נאמר לי שהם מטפלים ללא תשלום רק במקרים קשים יותר,

אני לא מבינה מה צריך להגיע לתחתית הסולם על מנת לקבל עזרה?

המצב הכלכלי שלי גרוע היום, אני עדיין משלמת חובות, ואין לי שם אפשרות לשלם סכומים כאלו לפסיכולוגים, אני מבקשת עזרה,

האם את או מישהו שורא את הסטטוס הזה מכיר/ה גוף שיכול לעזור במקרה שלי במחיר סביר של כמה עשרות שקלים,או לחילופין בהתנדבות, לא אכפת לי גם אלו יהיו מתמחים שצריכים לעבור סטז'.

אני ממש חייבת לעזור לילד, בבקשה מענה...

גרא.

New member
לירז 129,מצבך,כפי שאת מתארת אותו,דרמטי ונוגע

ללב.יש כמה אפשרויות לקבל עזרה טיפולית בתשלום חלקי,או ללא,אלא
שלא ציינת היכן את מתגוררת,לא כתובת אלא אזור.ועם הכתובת אפשר יהיה לחפש
לך אפשרות טיפול הולמת.

היי לירז

אם תכתבי אזור מגורים, אני מכירה מספר מטפלים (בכללם אותי) שמקבלים לעיתים מטופלים בעלות סמלית.
בנוסף, באוניברסיטאות השונות וגם ברשת תל"מ ישנם מתמחים שמעניקים טיפול בעלות סמלית, שווה לבדוק גם את האפיק הזה.

לירז129

New member
היי אנו מאיזור ת"א

אנחנו גרים באיזור תל אביב,
אשמח לעזרתך...

תנסי לבדוק בבתי חולים

למשל בירושלים יש יחידה לפסיכיאטירה של הילד של בית חולים הדסה ושם מקבלים טיפול חינם במסגרת ציבורית. אני קיבלתי שם הדרכת הורים במשך שנה בעקבות הקשיים שהיו עם הבן הבכור.

למיטב הבנתי יחידות כאלה קיימות במספר בתי חולים בארץ. פשוט תתחילי להרים טלפונים לכל מקום ולשאול ולחפש מה קיים ואיפה.

את יכולה אפילו להתקשר ליחידה הזאת בירושלים ולשאול אם יש משהו מקביל בתל אביב. מקסימום יגידו לך ״לא״.

במקביל ממליצה לך לגשת דרך קופ״ח למכון להתפתחות הילד ולעבור אבחון מסודר, ובמקביל לקבוע תור ולעשות אבחון בתוך אחד הבתי חולים הציבוריים. אלה אבחונים ללא תשלום תמורת טופס 17 וככה את נכנסת לתוך המערכת הציבורית.

בינתיים אם יש קושי מאוד גדול ומיידי פתרון נוסף שיכול להיות פרקטי זה לפנות למכון אדלר - יש להם סטודנטים שמסיימים לימודים והם צריכים לעשות סטאז׳ ומחפשים אנשים לצטרך כך ללא תשלום כנגד כתיבת עבודה וכו׳. כנ״ל סטודנטים לעבודה סוציאלית.

מקום נוסף שאת יכולה לפנות אליו זה עמותת ניצן שאולי גם יוכלו לכוון אותך.

יש הרבה יותר אפשרויות ציבוריות מאשר זה נראה בהתחלה.

אגב, מה עם פסיכולוגית של בית הספר? האם יש סיכוי לקבוע איתה 2-3 פגישות, לפחות בינתיים ? מעבר לזה פסיכולוגיות רבות עובדות גם בתחנה לבריאות הנפש או איך שקוראים לזה, אולי גם היא ?

בקיצור תהיהי יצירתית, תשכחי מהבושה ותתחילי להרים טלפונים לכל מקום אפשרי.

אגב שתדעי שחוסר איזון תרופתי כמו תת מינון יכול להטריף את הילד ולגרום לו להמון קשים רגשיים והתפרצויות. לכן היתי חוזרת לפסיכיאטר שנתן ריטלין לבדוק התאמה מינונית ותרופתית. למשל בריטלין רגיל של 10מ״ג יש תופעת ריבאונד בסיום ההשפעה של הכדור שהיא לפעמים מאוד קשה. גם הגדול שלי בהתחלה היה מגיב בצורה חריפה מאוד עד שהחלפנו לקונצרטה.

נקודה נוספת למחשבה שלפעמים לא חושבים עליה - ריטלין דוחה רעב ודוחה עייפות. יכול להיות שהילד פשוט בשלב מסויים מגיע למצב של תת סוכר כי הוא לא אוכל בגלל ריטלין ואולי הוא ישן רע בלילה שוב בגלל תופעות לוואי של ריטלין וזה לכשעצמו יכול להוציא מהאיזון הרגשי, בטח במצב רגיש כמו שלכם.

בהצלחה!!!!

למעלה