עזרה

alomm

New member
עזרה

טוב אני אלון ואני בן 16 ואני מתחיל להפסיק לאכול בשר. עכשיו יש לי כמה שאלות אני לא אוכל גבינות וטופו ומוצרי סוייה יש לכם תחליפים לבשר להביא לי, פשוט אני די מוגבל במה שאני אוהב לאכול. לקחת כדורים או תוספי מזון? עצות רעיונות ובכלל יתקבלו בברכה
 

alomm

New member
מישהו.........

רק התחלתי אני צריך מידע\תמיכה\הסברים זה ניראה לי פורום ידידותי ואני ישאר פה לצערכם
 

tali_le

New member
קצת סבלנות לא תזיק....

ובקשר למה ששאלת אם אתה מפסיק לאכול בשר, לא צריכה להיות לך בעיה קשה תקפיד לאכול חלבונים בכמות הרצויה (ביצה אחת ליום/מוצרי חלב) במקום הבשר עצמו אתה יכול לאכול את תחליפי הבשר של טבעול וזוגלובק, להעשיר את הארוחות שלך בכל תוספת אחרת שתבחר או ללכת על מציאת חלבון מן הצומח ולשלב בארוחות העיקריות שלך דגן וקטניה... טלי
 

AmitKar

New member
תוספת

אני לא רואה סיבה לכזאת דאגה. חלבונים ניתן להשיג ע"י שילוב בין דגנים (תירס, חיטה, אורז וכו´) לקטניות (עדשים, שעועית, חומוס וכו´). כמו כן, גם בסויה יש חלבון מלא אפילו בלי עזרה של דגנים. אני לא מסכים עם זה שצריך ביצה אחת ליום או מוצרי חלב כדי לקבל חלבון, אבל זו גם אפשרות. בביצה יש את החלבון הנקלט הכי טוב בגוף (97% אם אני לא טועה), ובחלב גם כן לא חסר. גם תחליפי בשר היא אפשרות. אני אישית מעדיף את הסויה עצמה, בתור טופו, שבבי סויה, פולי סויה, פתיתי סויה או סוליות סויה - צורות טבעיות של סויה. גם יותר טעים וגם יותר בריא (בהרבה). מבחינת סידן גם אין הרבה מקור לדאגה. רוב הסידן שאנחנו מקבלים ממילא לא בא מבשר. אני אישית ממליץ לך לשלב סומסום (טחינה) בחלק מארוחותיך. בסומסום יש פי 10 סידן מחלב. לאכול דגנים מלאים זה עדיף כי ערכם התזונתי גבוה בהרבה. באורז מלא וחיטה מלאה יש הרבה ברזל בניגוד לחיטה ואורז לא מלאים. בקטניות יש גם הרבה ברזל. ירקות ירוקים כהים כמו תרד וברוקולי (איכס), עשירים בברזל גם כן. פירות וירקות כדאי ממילא לאכול, בלי שום קשר לבשר. מס´ ויטמינים נמצאים בצורה טבעית אך ורק בפירות וירקות למינהם. ויטמין B12 נמצא רק במזון מן החי באופן טבעי. מכיוון שאתה אוכל חלב וביצים (במאה גרם ביצים יש יותר B12 ממאה גרם בשר), אין הרבה מה לדאוג. כיום, המאכלים העשירים ביותר ב - B12 הם דגני הבוקר למינהם. בד"כ צלחת אחת מספקת כרבע מהכמות שצריך בן אדם ממוצע ליום (לפעמים יותר). ובמקרה של חוסר מסוים במשהו, או בעיה בספיגה של חומר מסוים, תמיד אפשר לקחת תוספים. שלך, עמית
 

tali_le

New member
לא צריך ביצה בשביל לקבל חלבון

אבל זה מקור טוב והבנאדם אמר שהוא צמחוני ולא טבעוני טלי
 

Gal-Mo0D

New member
מה קרה לפסטה, טופו, חומוס, מג´דרה

ועוד המון מאכלים אחרים שאתה יכול להכין ? תציץ במאמרי הפורום בנוגע למתכונים - אני ממליץ על הכדורי "שוקולד".
 

alomm

New member
אז ככה

משהייתי קטן אהבתי נקנקיות סויה ואני גם אוהב את התבשיל הכפרי של טיבעול...... חומוס וטחינה וביצים.... ואני מסודר בלי בשר..... הבעיה שאני עובד במיסעדה מיזרחית...... ואממממממ אני רוצה לעבור לרשתות הבורגר בשביל הכסף...... למרות שזה נגד האידאולוגיה שלי עדיין אין ממש עבודה לבני 16.
 

aradori

New member
אז ככה:

קודם כל: "הבעיה היא" (??) "שאני עובד במסעדה מזרחית"???? מסעדה מזרחית = חומוס, טחינה, פול, סלטים, חמוצים, מג´דרה, צ´יפס.... ועוד ועוד ועוד.... אני חושב שחלק מאוד נכבד מהכרס שלי נזקף לזכות כל הנ"ל. ולגבי רשתות הבורגר (כמובן שאתה מדבר על מק-דיוויד או משהו כזה ולא על האנשים הרעים שמטגנים לי את הצ´יפס בתוך דברים שמתו!) - זה דווקא נראה לי רעיון מצויין שתעבוד בקופה, וכל פעם שישאלו אותך "על מה אתה ממליץ?" אתה תסביר להם על הרצח הנורא שבלאכול המבורגר - ותמליץ להם על מנת צ´יפס, סלט וכוס מיץ תפוזים. זה נראה לי הולך בסדר גמור עם האידאולוגיה שלך...
בתאבון! אורי.
 

ronelalala

New member
המממ... :)

:) כאשר ישאלו אותו מה המנה מכילה?, הוא ישלוף עגבניה, מלפפון חמוץ, ונתח מגוויה מדממת.
 
תראה יש הרבה דברים שאפשר לאכול..

חומוס, סוגים שונים של קיטניות... אבל אל תשלול ישר את תחליפי הסויה. גם אני , כשהתחלתי להיות צימחונית לא הסתכמתי לגעת בזה. אבל אז לאט לאט התרגלתי, ניסיתי כל מיני מוצרים- ועכשיו זה אחד מהדברים שאני הכי אוהבת לאכול. (באמת!) תנסה את התחליפים של הסויה, הם באמת טעימים כשמתרגלים לזה..
 
למעלה