תוספת
אני לא רואה סיבה לכזאת דאגה. חלבונים ניתן להשיג ע"י שילוב בין דגנים (תירס, חיטה, אורז וכו´) לקטניות (עדשים, שעועית, חומוס וכו´). כמו כן, גם בסויה יש חלבון מלא אפילו בלי עזרה של דגנים. אני לא מסכים עם זה שצריך ביצה אחת ליום או מוצרי חלב כדי לקבל חלבון, אבל זו גם אפשרות. בביצה יש את החלבון הנקלט הכי טוב בגוף (97% אם אני לא טועה), ובחלב גם כן לא חסר. גם תחליפי בשר היא אפשרות. אני אישית מעדיף את הסויה עצמה, בתור טופו, שבבי סויה, פולי סויה, פתיתי סויה או סוליות סויה - צורות טבעיות של סויה. גם יותר טעים וגם יותר בריא (בהרבה). מבחינת סידן גם אין הרבה מקור לדאגה. רוב הסידן שאנחנו מקבלים ממילא לא בא מבשר. אני אישית ממליץ לך לשלב סומסום (טחינה) בחלק מארוחותיך. בסומסום יש פי 10 סידן מחלב. לאכול דגנים מלאים זה עדיף כי ערכם התזונתי גבוה בהרבה. באורז מלא וחיטה מלאה יש הרבה ברזל בניגוד לחיטה ואורז לא מלאים. בקטניות יש גם הרבה ברזל. ירקות ירוקים כהים כמו תרד וברוקולי (איכס), עשירים בברזל גם כן. פירות וירקות כדאי ממילא לאכול, בלי שום קשר לבשר. מס´ ויטמינים נמצאים בצורה טבעית אך ורק בפירות וירקות למינהם. ויטמין B12 נמצא רק במזון מן החי באופן טבעי. מכיוון שאתה אוכל חלב וביצים (במאה גרם ביצים יש יותר B12 ממאה גרם בשר), אין הרבה מה לדאוג. כיום, המאכלים העשירים ביותר ב - B12 הם דגני הבוקר למינהם. בד"כ צלחת אחת מספקת כרבע מהכמות שצריך בן אדם ממוצע ליום (לפעמים יותר). ובמקרה של חוסר מסוים במשהו, או בעיה בספיגה של חומר מסוים, תמיד אפשר לקחת תוספים. שלך, עמית